INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PRELIMINARII

VIDEO Sheriff nou, aceeași țintă » Echipa care a învins Realul a schimbat jucătorii și antrenorul, dar tot vrea în Ligă!

Sheriff a schimbat jucătorii și antrenorii, dar tot vrea în Ligă, Foto: Instagram
Sheriff a schimbat jucătorii și antrenorii, dar tot vrea în Ligă, Foto: Instagram

Articol de - Publicat miercuri, 27 iulie 2022 14:09 / Actualizat miercuri, 27 iulie 2022 15:07

Sheriff Tiraspol, revelația sezonului trecut de Champions, care triumfa la Madrid în fața câștigătoarei CL, e total schimbată, însă și-a păstrat obiectivul. Calificarea în grupe. După victoria cu Maribor (1-0, în turul 2 preliminar, după 0-0 în prima manșă), are asigurată prezența în seriile Conference League.

Vă mai amintiți de Sheriff? Anul trecut a fost o revelație în Ligă. Echipa din Tiraspol care învingea Madridul chiar pe Bernabéu (2-1), la prima sa participare în seriile Champions. A fost marea surpriză a Ligii. Real avea să devină campioana Europei! 

Nicolae Dică, prima conferință de la revenirea la FCSB: „Am aflat cu 15 minute înainte de antrenament că Tănase nu participă”
FCSB
Nicolae Dică, prima conferință de la revenirea la FCSB: „Am aflat cu 15 minute înainte de antrenament că Tănase nu participă”

Sheriff Tiraspol, șase victorii în 10 meciuri de Ligă 

Cu un lot plin de străini (majoritatea sud-americani și africani), erau doar trei moldoveni, toți rezerve, galben-negrii au dominat în 2021 toate tururile preliminare, având șase succese și două remize în opt meciuri, golaveraj 14-2. 

Le-au eliminat pe Steaua Roșie (1-1 și 1-0) și Dinamo Zagreb (3-0 și 0-0). Iar în grupe au câștigat la start și cu Șahtior (2-0, acasă), și cu Real (2-1, în deplasare). Până la final, n-au mai obținut decât un punct, 1-1 cu Șahtior, dar au încheiat pe locul 3, continuând în Europa League. 

Patronul Victor Gușan, multimilionar, ex-agent KGB, a schimbat acum aproape toată formația. Nu mai puțin dintre cei 10 titulari care au învins la Madrid s-au transferat. Antrenorul ucrainean Iuri Vernidub a plecat și el. S-a înrolat în armată. Își apără țara în război. 

Sheriff Tiraspol, alt antrenor, alți jucători 

E un Sheriff nou în 2022-2023. Alt tehnician, croatul Stjepan Tomas, ultima oară la Göztepe, alt sistem, 4-3-3 (cu Vernidub, jucau în 4-2-3-1), alți jucători. În primul „11”, nouă sunt noi. Iar alți doi, bosniacul Radeljic și malianul Kyabou, erau în lot sezonul trecut, dar evoluau rar.

Chiar și cu altă trupă, deși joacă meciurile de acasă la Chișinău (Tiraspol e interzis de UEFA, din cauza apropierii de zona de conflict), Sheriff tocmai s-a calificat iar în turul 3 preliminar al Ligii. După ce a trecut de Zrinjski (Bosnia, 0-0 și 1-0) și Maribor (Slovenia, 0-0 și 1-0). Ultimul gol marcat de Yansane, în minutul 88, imediat după ce intrase pe teren. Jucătorul din Guineea a fost pe bancă la marea performanță de la Madrid. 

Următorul obstacol, campioana Cehiei. Viktoria Plzen. Dar, și dacă pierde, are asigurată prezența în grupele unei competiții continentale. Eliminată din turul 3 CL, ar cădea în play-off-ul Europa League. Învinsă și acolo, ar ajunge în seriile Conference League.

VIDEO. Rezumatul meciului Sheriff - Maribor (1-0)

Citește și:

Contrariat de transferul din Liga 1 pus la cale de Gigi Becali: „E împotriva logicii! Nu cred că se va face”

Final în amicalul de azi al lui Dinamo » Echipa de start, detalii + imagini din meci

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
DM4ever
DM4ever  •  27 Iulie 2022, 16:53

"Antrenorul ucrainean Iuri Vernidub a plecat și el. S-a înrolat în armată. Își apără țara în război. " Telegrame. Marca gsp. Profesionalism. Maxim. Am spus!

Tomis007
Tomis007  •  27 Iulie 2022, 16:43

Ideea lui Novak este că jucătorii români tineri sa joace și nu doar 5 -10 minute , noi ne bazăm pe străini. Pe alte timpuri cu românii aveam aproape an de an o primăvară europeană, dar așa sunt vremurile de acum !

arad4ever
arad4ever  •  27 Iulie 2022, 15:49

"Cu un lot plin de străini (majoritatea sud-americani și africani), erau doar trei moldoveni, toți rezerve, galben-negrii" , doar desteptul de Novak crede ca romanii sunt stelari , si putem face performanta neaparat cu ei in lot , minte de gaina

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close