INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - REAL MADRID

Sumele fabuloase încasate de finalistele Ligii » Câți bani va câștiga campioana de la Paris

Real Madrid, Foto: Getty Images
Real Madrid, Foto: Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 28 mai 2022 15:46 / Actualizat sambata, 28 mai 2022 17:35

Real Madrid poate ajunge în total la 141,5 milioane de euro dacă va învinge, diseară, în meciul din finala Ligii Campionilor, iar lui Liverpool îi vor intra în conturi „numai” 128 de milioane dacă ia trofeul.

  • Finala Liverpool - Real Madrid se joacă astăzi, de la ora 22:00, liveTEXT AICI și televizată pe Orange Sport 1, Prima Sport 1 și Digi Sport 1. 
A fost oficializat primul transfer reușit de CFR Cluj pentru sezonul viitor
CFR Cluj
A fost oficializat primul transfer reușit de CFR Cluj pentru sezonul viitor

Rankingul istoric face diferența

Un lucru este deja cert înaintea marelui șoc de la Paris. Premiile și bonusurile încasate de cele două finaliste au atins niveluri record în această ediție, iar indiferent de rezultatul de diseară, echipa lui Ancelotti va pune mâna pe cel mai mare pot. 

A 14-a Ligă îi poate aduce Realului suma totală de 141,5 milioane de euro, iar în cazul în care se va impune Liverpool se va ajunge la „doar” 128 de milioane. Diferența în favoarea los blancos este făcută de rankingul istoric al ultimilor zece ani: 36,4 milioane față de 22,75 milioane în cazul „cormoranilor”.

Iga Swiatek, cu gândul la finala Ligii » Ce a scris pe cameră după calificarea în „optimi” la Roland Garros
Roland Garros
Iga Swiatek, cu gândul la finala Ligii » Ce a scris pe cameră după calificarea în „optimi” la Roland Garros

Liverpool, mai strângătoare în grupe

Cum s-a ajuns la aceste cifre amețitoare? Ambele echipe au plecat de la bonusul de 15,64 milioane acordat pentru participarea în grupe, unde victoria e răsplătită cu 2,8 milioane, iar egalul cu 930.000. Parcursul Realului i-a adus 15 milioane, iar Liverpool a încasat 18 milioane

Apoi se adaugă primele obținute pentru calificările succesive în „optimi”, „sferturi”, semifinale și finală. Trăgând linie, avem 81,84 milioane de euro pentru The Reds și 78,84 milioane pentru madrileni.

Campioana Ligii Campionilor mai primește 8 milioane

Câștigătoarea trofeului își mai trece în cont 4,5 milioane, în timp ce prezența automată în Supercupa Europei atrage încă 3,5 milioane. Pe lângă acești bani, vin și cotele foarte mari provenite din market pool, undeva în jurul a 24-26 de milioane de euro, corespunzătoare impactului deosebit pe care îl au cele două echipe ce adună în total 19 trofee ale Ligii.

Nu sunt deloc de neglijat încasările din bilete, chiar dacă în prima parte a sezonului au mai fost în vigoare restricțiile pentru spectatori legate de pandemie, iar „Santiago Bernabeu” încă nu e la capacitate maximă, din cauza lucrărilor de modernizare în derulare.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Finală extra-long? Liverpool este abonată la penaltyuri, Real are nevoie de prelungiri

Antonio Conte, aproape să aducă la Tottenham o vedetă de la Inter

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  28 Mai 2022, 18:07

Ce suma ia o campioana morala?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează