INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  TOTTENHAM - LIVERPOOL 0-2

Tottenham - Liverpool 0-2 // Unicul Virgil van Dijk » Fundașul care nu poate fi driblat de 64 de meciuri: ”Nu merit eu Balonul de Aur, ci Messi. El e cel mai bun”

Virgil van Dijk
Virgil van Dijk

Articol de - Publicat duminica, 02 iunie 2019 11:32

Fundașul olandez Virgil van Dijk, 28 de ani pe 8 iulie, a fost declarat MVP-ul finalei, după ce devenise fotbalistul anului în Premier League.

Cum a crescut Van Dijk! În 2013, la 22 de ani, Celtic plătea doar 3 milioane de euro pentru a-l transfera pe Virgil de la Groningen. Nu de la Ajax, nici de la PSV, nici de la Feyenoord. Două veri mai târziu, valora de peste cinci ori mai mult. Semna cu Southampton pentru 15,7 milioane. Iar în ianuarie 2018, se muta la Liverpool, devenind cel mai scump apărător din istoria fotbalului. 84.65 milioane! Și olandezul este astăzi cel mai bun fundaș al lumii. Cel mai scump și cel mai bun.

L-a transformat într-un anonim pe Kane

La sfârșitul campionatului, a fost ales de fotbaliști, colegi și adversari, jucătorul anului în Premier League. Iar acum, după o finală absolut perfectă, UEFA l-a desemnat MVP-ul celui mai important meci al sezonului. Lângă el, Harry Kane, golgeterul lui Spurs și al Angliei, a fost un anonim, care a atins doar de 11 ori mingea înainte de pauză. 26 de atingeri o partidă întreagă. Iar deposedarea lui Son, de la jumătatea reprizei secunde, când sud-coreeanul sprinta vijelios spre poarta lui Alisson, a fost dovada unui joc impecabil.

"Dacă mi se va da Balonul de Aur, îl voi lua"

Statisticienii au descoperit o cifră ce pare incredibilă. Potrivit OptaJoe, nimeni nu l-a driblat pe Van Dijk în ultimele 64 de întâlniri la Liverpool în toate competițiile. Nimeni n-a trecut de el în 455 de zile. Deși i-a avut adversari pe Messi, Ronaldo, Hazard, Luis Suárez, Neymar, Mbappé și Kane. 

Mulți susțin deja că uriașul din Breda (1,93 m și 92 kg) merită Ballon d’Or în acest an. Dar batavul, care va împlini 28 de ani pe 8 iulie, e modest. Crede că "Messi este cel mai valoros jucător din lume, chiar dacă evoluează sau nu într-o finală. El ar trebui să primească Balonul de Aur. Așa că nu mă gândesc la acest trofeu". Totuși, nu l-ar refuza: "Dacă mi se va acorda, îl voi lua".

"Am crescut mult, ca jucător, ca persoană, m-am dezvoltat enorm în ultimii ani. Sunt împlinit. Sunt fericit.

Solidaritatea e extraordinară la Liverpool. Fanii noștri trăiesc și mor pentru club. Chiar și dacă n-am fi câștigat Liga, tot ar fi fost lângă noi"
"Sunt foarte mândru de echipa noastră. Muncim și luptăm unul pentru altul. E acesta startul pentru noi trofee? Sper.

Mă bucur mult pentru Klopp. E un manager fantastic, dar în primul rând un om excepțional. E o mare plăcere să lucrez cu el. Ne împinge în fiecare clipă spre excelență, ne dă încredere și ne ajută să progresăm"
Virgil van Dijk, apărător Liverpool

"Eram sigur că îi va fi teribil de greu lui Kane să se descurce împotriva lui Van Dijk, cel mai bun stoper din lume. Și Virgil l-a sufocat"
Jermaine Jenas, fost internațional englez

50de meciuri a jucat Virgil van Dijk în acest sezon la Liverpool în toate competițiile

6goluri a marcat fundașul central olandez în actuala stagiune; a oferit 4 pase decisive

332de partide a adunat Van Dijk la echipele de club, pentru care a înscris 36 de goluri

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
univ_craiova1
univ_craiova1  •  02 Iunie 2019, 15:35

Balonul de aur îl merita portarul!!! Dacă nu era ala finala era jucata de alta echipa!!!

882115651983416
Emilian Mihai  •  02 Iunie 2019, 15:12
Postat de cneius pe 02 Iunie 2019, 12:40

Asa este dar "deposedarea lui Son" nu a fost o deposedare, mingea l-a lovit in picior...

Incearca sa vezi reluarea fazei si evetual ruleaza cu o viteza mai mica pentru a vedea cum lasa piciorul in spate la acea faza. A fost intentie,nu intamplare. In rest, merita felicitati atat castigatorii cat si cei care au pierdut. Au oferit o partida spectaculoasa si fanii fotbalului nu pot decat sa se declare multumiti dupa o astfel de reprezentatie.

cneius
cneius  •  02 Iunie 2019, 12:40

Asa este dar "deposedarea lui Son" nu a fost o deposedare, mingea l-a lovit in picior...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează