INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FENERBAHCE

A venit nota de plată! Ce sancțiune a primit Fenerbahce după ce fanii au scandat numele lui Vladimir Putin

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 08 august 2022 13:01 / Actualizat luni, 08 august 2022 13:52

Fenerbahce a aflat ce sancțiune a dictat UEFA după ce fanii au scandat numele lui Vladimir Putin în timpul meciului cu Dinamo Kiev, 1-2, de pe 27 iulie, din turul 2 al preliminariilor Ligii Campionilor.

În timpul meciului, pe arena din Istanbul au avut loc scene revoltătoare. Fanii turci, și nu doar un grup, au scandat numele lui Vladimir Putin. S-a întâmplat imediat după golul de 1-0, semnat de Vitaliy Buyalskyi în minutul 57.

Acum, Fenerbahce și-a aflat pedeapsa.

Pep Guardiola, încântat de tupeul lui Haaland: „Dacă voia un coleg să îi ia mingea la penalty, îl lovea în față. Mi-a plăcut asta” + Comparație cu Messi
PREMIER LEAGUE
Pep Guardiola, încântat de tupeul lui Haaland: „Dacă voia un coleg să îi ia mingea la penalty, îl lovea în față. Mi-a plăcut asta” + Comparație cu Messi

UEFA, sancțiuni dure pentru Fenerbahce după ce fanii i-au scandat numele lui Vladimir Putin

UEFA a decis ca formația turcă să fie amendată cu 50.000 de euro și cu închiderea parțială a stadionului, la următorul meci european, anunță Marca.

Fanii lui Fener, criticați

 După acest incident, reacțiile dezaprobatoare au curs pe rețelele de socializare. Cei mai vehemenți au fost chiar oamenii din Turcia:

  • „Fanii lui Fenerbahce au adăugat un lucru nou la lunga tradiție de mizerii. Îl sprijină pe Putin, cel care a comis un masacru în Ucraina și care a ucis 33 de soldați turci în Siria. E punctul de minim istoric pentru fotbalul din Turcia”
  • „Un moment absolut stânjenitor pentru Fenerbahce și Turcia. Fanii au încercat să îi irite pe fotbaliștii lui Dinamo Kiev strigând numele lui Vladimir Putin. Mulți dintre fotbaliști și-au pierdut rude sau prieteni în acest război fără sens. E greșit!”
  • Mi-e rușine că trăiesc în aceeași țară cu susținătorii lui Fenerbahce. Mii de oameni au strigat numele lui Putin în timpul unui meci”
  • „Fanii lui Fenerbahce au strigat astăzi numele lui Vladimir Putin. E dezgustător, jenant, să te folosești de o astfel de tragedie. Dar, atenție! Așa cum Fener a pierdut astăzi, așa o să piardă și Putin”
  • Dragă UEFA, fă ceva! Așteptăm măsurile urgențe și necesare împotriva lui Fenerbahce. Fanii ei tocmai au scandat numele lui Putin, într-un meci împotriva reprezentantei Ucrainei, țara pe care vrea să o ocupe”.

FCSB, amendată cu 50.000 de euro pentru rasism

FCSB a fost amendată de UEFA cu 50.000 de euro pentru scandările suporterilor de la meciul cu Saburtalo din Conference League (4-2), când ultrașii din Peluza Nord au apelat pe durata partidei la unele scandări rasiste dezgustătoare.

M-am reîntors (n.r. - în fotbal) datorită suporterilor, dar vreau să le transmit așa: nu mai vreau să plătesc bani pentru amenzi! Am plătit 50.000 de euro, ne-a amendat UEFA. Sunt bani mulți 50.000 de euro. Voi faceți rău clubului! Să dea Becali banii? Sunt idiot?  

De ce strigă «am avut și vom avea mereu boală pe țigani?» Ce țigani, mă? De ce să plătesc eu 50.000? Ce e asta?! Că nu înțeleg. Ce țigani? Ce să-i mai spun liderului de galerie? (n.r. - Gheorghe Mustață)? Acum, vom juca cu ăștia (n.r. - Dunajska Streda), iar peluza e suspendată. Peluza e suspendată pentru meciul cu ungurii (n.r. - Dunajska Streda). Iar strigă «Afară cu ungurii din țară, apoi ne vor suspenda de tot terenul. Pentru ce, mă?  

- Gigi Becali

Citește și: 

Cum a fost surprins Cristiano Ronaldo pe bancă, în Manchester United - Brighton: „De ce m-am întors?!” + Ironizat de Roy Keane: „Mă bucur că n-a plecat mai devreme”

PSG, dezlănțuită pe piața transferurilor » Un star din Serie A ajunge pe „Parc des Princes”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mattteo
mattteo  •  08 August 2022, 19:48
Postat de DM4ever pe 08 August 2022, 14:14

Rusinos... foarte putin pentru ceea ce au facut.

Nu mai ai voie sa vorbești?? Te-ai uitat la tv si stii adevarul?

DM4ever
DM4ever  •  08 August 2022, 14:14

Rusinos... foarte putin pentru ceea ce au facut.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close