INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AS ROMA - QARABAG 1-0

VIDEO Cetatea minunilor » Roma câștigă grupa morții, în care avea a treia șansă!

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 decembrie 2017 11:03

Roma a câștigat meciul cu Qarabag, 1-0, iar giallorossii au profitat de egalul de la Londra, Chelsea - Atletico 1-1, și au terminat pe primul loc, trimițând-o pe Chelsea în calea lui PSG sau a Barcei. Antrenorul Eusebio Di Francesco a făcut minuni, eliminând o dublă finalistă a Ligii, Atletico.

A început gâfâind și a salvat un egal cu mult noroc pe "Olimpico", cu Atletico. Apoi a tremurat pentru victoria scurtă de la Baku. Roma s-a încălzit mai greu, ca un motor Diesel, și a accelerat abia din octombrie, când i-a luat 4 puncte lui Chelsea.

Pe care a depășit-o la șefie, beneficiind de remiza de la Londra. În grupa morții, giallorossii au terminat primii după 1-0 cu Qarabag, deși porniseră cu a treia șansă la calificare, expediind o dublă finalistă a Ligii în afara competiției! Nu a mai contat că unica înfrângere s-a întâmplat chiar cu Atletico.

Vezi aici VIDEO cu rezumatul meciului Roma - Qarabag 1-0

"Nu-i capodopera mea!"

"În august, toată lumea ne vedea deja eliminați. Nimeni nu paria pe noi, mai ales că aici nu vin calificări prea des. Eu am crezut însă mereu, dar nu e capodopera mea. Meritul aparține jucătorilor", explică Di Francesco.

Cu trimitere și la sezonul trecut, în care Roma se făcea de râs în returul play-off-ului, 0-3 acasă cu FC Porto. În Cetatea Eternă, antrenorul sosit în vară de la Sassuolo în locul pe Spalletti are planuri mari: "Nu contează dacă vom pica la tragerea la sorți cu Real sau Bayern. Dacă au terminat pe locul 2, sigur au și probleme". 

0 goluria primit Roma în meciurile din grupă pe Olimpico, 0-0 cu Atletico, 3-0 cu Chelsea și 1-0 cu Qarabağ

2 sezoaneîn Ligă a avut Roma în care a câștigat grupa, în ediția 2008-2009, cu Chelsea, Bordeaux și CFR Cluj, și acum

"În meciul de debut și de mare suferință cu Atletico s-a născut acest parcurs fantastic din grupă. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea și să fim mai ambițioși. Nu mi-e frică de nimeni în «optimi»" Eusebio Di Francesco, antrenor Roma

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close