INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - LIVERPOOL 3-1

VIDEO + FOTO "Zidane Madrid" scrie ISTORIE în Liga Campionilor » Performanță INEGALABILĂ: al 3-lea trofeu consecutiv și al 13-lea din toate timpurile

Foto: Reuters +47   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 mai 2018 23:46

Real Madrid a obținut a 3-a Ligă a Campionilor consecutivă și a 13-a din istorie, după o finală spectaculoasă cu Liverpool, scor 3-1.

Primele 10 minute pot fi rezumate printr-un iureș englez. Liverpool a făcut un pressing agresiv, cu trioul Salah, Mane, Firmino vîrf de lance. Madrilenii, monumente de experiență, nu s-au impacientat. Au amortizat atacurile, sterile de altfel, și au așteptat meticuloși șansele de contraatac.

Unul dintre mommentele de cotitură ale finalei a fost accidentare lui Salah, din minutul 26. Egipteanul, principala gură de foc a lui Liverpool, a părăsit terenul în lacrimi după un duel cu Sergio Ramos. Nici spaniolii nu au fost mai norocoși. La doar 5 minute distanță, Carvajal a fost și el înlocuit.

Finalul reprizei a fost unul liniștit, zdruncinat doar de golul anulat pentru ofsaid lui Benzema, în minutul 43.

Două stereotipuri s-au întâlnit în minutul 51: "Jocul greșeala așteaptă" și "Real nu te iartă niciodată". În tentativa de a repune mingea rapid, Karius trimite în piciorul lui Benzema. Francezul înscrie în poarta goală. Mane a speranțele fanilor cormorani. Un corner executat de Milner a dus la golul egalizator.

Schimbarea decisivă

Gareth Bale a fost introdus în minutul 61, în locul lui Isco. Restul finalei este istorie. Galezul a marcat la a doua atingere de balon, în minutul 62, dintr-o foarfecă fantastică, direct în vinclul porții lui Karius. Tot el, 20 de minute mai târziu, a tranșat lucrurile. Un șut înșelător de la 30 de metri l-a readus în prim plan pe Karius. Neamțul a scăpat mingea și a plecat capul în fața unei peluze aduse la tăcere.

Real Madrid - Liverpool 3-1
Au marcat: Benzema '51, Bale '64 '83 / Mane '55

desfășurarea livetext:

S-a terminat! Real Madrid câștigă a 3-a Ligă a Campionilor consecutivă.

min. 90: Finala este prelungită cu 3 minute. 

min. 84: GOOOOOL Real! Încă o eroare COLOSALĂ a lui Karius. Bale trimite un șut de la 30 de metri, pe centrul porții, însă portarul lui Liverpool scapă mingea.

min. 82: Bale trimite o centrare cu exteriorul. Benzema este la destinație și trimite un voleu pe poarta lui Karius. Mane primește primul galben al meciului, după o intrare dură asupra lui Sergio Ramos.

min. 73: Centrarea lui Firmino este blocată de Casemiro. Același brazilian pleacă pe contraatac, îi oferă o pasă ideală lui Ronaldo, care trimite în blocajul lui Robertson.

min. 70: Mane e aproape de a egala din nou. Mingea trimisă de senegalez lovește stâlpul din dreapta al porții apărate de Keylor Navas.

min. 64: GOOOOOL Real Madrid! Gareth Bale reia fabulos, din foarfecă, direct în vinclul porții!

min. 60: Karius intervine în fața lui Isco. A fost ultima acțiune a spaniolului, înlocuit la faza următoarea cu Gareth Bale. 

min. 55: GOOOOOL Liverpool! Sadio Mane egalează după o lovitură de la colțul terenului. 

min. 51: GOOOOOOOL Real! Eroare uluitoare a lui Karius. Trimite mingea direct în piciorul lui Benzema, care îndeplinește o simplă formalitate!

min. 48: BARĂ Real! Isco se trezește cu mingea la picior, la 11 metri de poartă, după o eroare colectivă a lui Liverpool. Minge trimisă cu latul lovește bara transversală.

A început repriza secundă!

Finalul primei reprize: Real Madrid - Liverpool 0-0

min. 45+3: Benzema șutează de la 20 de metri, puțin pe lângă poarta lui Liverpool. 

min. 45: Prima repriză este prelungită cu 3 minute. 

min. 43: Cea mai mare ocazie a meciului! Ronaldo trimite cu capul din 5 metri, dintr-o poziție suspectă de ofsaid. Karius respinge în față. Benzema trimite mingea în plasă, însă tușierul ridică într-un final fanionul.

min. 41: Cristiano Ronaldo trimite o pasă în spatele lui Isco. Liverpool nu reușește să plece pe contraatac.

min. 35: Încă o accidentare. Carvajal se accidentează și părăsește la rândul său terenul în lacrimi. Înlocuitorul ales de Zidane este Nacho.

min. 33: Liverpool pare să acuze șocul accidentării. Real ratează o bună oportunitate prin Benzema.

min. 29: Mo Salah izbucnește în lacrimi. Nu mai poate continua partida! Locul lui este luat de Lallana.

min. 26: Panică în tabăra lui Liverpool. Mo Salah cade pe umăr după un duel cu Sergio Ramos. Egipteanul rămâne căzut pe gazon.

min. 23: Firmino șutează în blocajul lui Ramos. Mingea sare la Alexander-Arnold, care trimite puternic, la firul ierbii. Navas intervine cu greutate. 

min. 22: Firmino și Mane creează superioritate în flancul stâng. Pasa decisivă a brazilianului este trimisă prea tare. Sergio Ramos îndepărtează pericolul.

min. 18: Primul corner al partidei vine după o neînțelegere între Sergio Ramos și Varane. Salah execută bine, îl depășește pe Navas, însă Van Dijk trimite defectuos.

min. 15: Cristiano Ronaldo primește o pasă bună de la Carvajal. Șutează periculos, din unghi, peste poarta lui Karius. 

min. 13: Kroos are o intrare dură asupra lui Mane. Milorad Mažić îl avertiează că este ultimul fault permis înainte de a vedea cartonașul galben. Liverpool mută liniile la 30 de metri de poarta lui Navas. 

min. 9: Marcelo îl păcălește pe Henderson, dar trimite slab, mult pe lângă poarta apărată de Karius.

min. 5: Marcelo îl doboară pe Salah în preajma careului propriu. Lovitura liberă este executată scurt, iar șutul egipteanului e blocat ușor de zid.

min. 3: Debut splendid de meci. Liverpool se instalează în jumătatea madrilenilor. Alexander-Arnold centrează periculos în fața porții. Varane respinge.

min. 1: Liverpool începe cu un pressing agresiv, care e aproape de a da roade. Pasa lui Salah nu ajunge însă la Mane. 

A început finala! Lovitura de start aparține lui Liverpool.

ECHIPELE DE START

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo - Casemiro, Modric, Kroos - Isco - Benzema, Ronaldo
Rezerve: Casilla, Nacho, Theo, Kovacic, Lucas, Asensio, Bale
Antrenor: Zinedine Zidane

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Henderson, Wijnaldum, Milner - Mané, Salah, Firmino
Rezerve: Mignolet, Clyne, Klavan, Alberto Moreno, Lallana, Can, Solanke
Antrenor: Jurgen Klopp

Stadion: Olimpiyskiy, Kiev
Arbitru: Milorad Mažić / Asistenți: Milovan Ristić, Dalibor Djurdjević / Arbitri adiționali: Nenad Djokić, Danilo Grujić (toți din Serbia) / Rezervă: Clément Turpin (Franța)

UPDATE 20:30

Reporterii GSP prezenți la Kiev, Iulian Pavel, Sebastian Culea și Răzvan Luțac, au surprins atmosfera de pe străzi, cu doar o oră înaintea startului finalei:

UPDATE 20:15

Cele două echipe au ajuns la stadionul din Kiev pentru finală.

UPDATE 19:00

Apele s-au liniștit în capitala Ucrainei și fanii s-au strând în centru și în zona stadionului cu steaguri, torțe, tobe și tot arsenalul pregătit pentru finală. Imagini în galeria foto, AICI!

UPDATE 17:00

Tensiunea finalei Real Madrid - Liverpool se simte deja pe străzi. În ciuda tuturor avertismentelor, fanii au luat cu asalt Kievul.

Fanii lui Real Madrid returnaseră, până cu două zile înaintea partidei, aproximativ 2.200 de bilete. Nici suporterii lui Liverpool, deținători de tichete, n-au fost mai convinși, așa că diseară vor fi câteva mii de locuri libere la ultimul act al Ligii. Englezii au probleme și cu avioanele de tip charter. Unele dintre acestea nu au primit permisiunea de a ateriza pe aeroportul Borispil!

20 de fani atacați de huligani

Un grup de 20 de suporteri englezi a fost atacat chiar în drumul spre hotelul în care se cazau în Kiev de huligani ucraineni mascați cu cagule, lângă stadionul Olympic. Susținătorii lui Liverpool au fost nevoiți să se ascundă în restaurant, unii suferind tăieturi și răni minore.

13.300de camere de hotel există la Kiev, de aproape 10 ori mai puține decât turiștii așteptați azi

60 de lei costă, în aceeași noapte, o cameră dublă la un hotel de 3 stele din orașul Hmelnițki, 4 ore de Kiev. De 20-25 de ori mai puțin

 
 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (393)
rikiriki365
rikiriki365  •  27 Mai 2018, 16:41

Consider ca portarul a gresit impardonabil, dar Liverpool a pierdut mai mult prin iesirea lui Salah. Oricum, am mizat pe Real, cand erau in degringolada. Cat timp e Ramos acolo, vor mai castiga UCL. E un jucator fantastic, a dorit sa-l "scoata" pe Salah, dar nici el nu credea, ca in faza aceea blestemata pentru egiptean, o sa reuseasca :d. Ramos este un fotbalist imens, spirit si talent, chiar daca-i un fundas mai dur, coleric. Numai cine nu a jucat fotbal il poate critica, gen domnul Stucan, absorabit de pasiune :).

1795468710740249
Sergio Variu  •  27 Mai 2018, 13:50

Liverpool cea mai slaba echipa cu care a jucat Real anul acesta, Messi din nou la TV, e tare doar in meciurile cu Malaga. Cate umilinte mai indura cei ce tin cu Barca? Sa nu mai zic de Liverpool. 0 trofee de zeci de ani

killertits
killertits  •  27 Mai 2018, 13:44
Postat de killertits pe 27 Mai 2018, 13:43

Buna ziua, am vazut meciul aseara, mi s-a parut offside la faza golului 1 al realului. Azi m-am uitat la reluzari si se pare ca nu a fost totusi, la golul anulat era Ronaldo in offside, nu Benzema...oricum, decizie corecta in ambele cazuri. Pacat de Liverpool ca au fost facuti praf de portarul ala neamt...aia e.

*reluari

Vezi toate comentariile (393)
Comentează