INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VILLARREAL

Totul se putea prăbuși la Villarreal toamna trecută! Emery a rezistat unei oferte amețitoare

Unai Emery// Foto: Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images
Unai Emery// Foto: Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 15:00 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 15:38

Unai Emery (50 de ani) a fost curtat de la Newcastle, în noiembrie, și se gândea să accepte, urmând să aibă un salariu anual de 8,5 milioane de euro. Dar faptul că negocierile au apărut în presă l-a făcut să refuze propunerea din Premier League, continuând cu Villarreal. Și antrenorul în vârstă de 50 de ani e acum în semifinalele Ligii, o premieră în cariera lui.

După 16 ani, Villarreal e încă o dată în semifinalele Champions League. Dar acum, rezultatele sunt mai bune în fața unor adversari superiori celor din 2005-2006. 

CSA Steaua poate promova dacă în Legea Sportului se adaugă o propoziție » Un fost conducător explică: „E club profesionist! Dacă nu îl lăsăm să promoveze, fotbalul românesc merită să moară!”
CSA STEAUA
CSA Steaua poate promova dacă în Legea Sportului se adaugă o propoziție » Un fost conducător explică: „E club profesionist! Dacă nu îl lăsăm să promoveze, fotbalul românesc merită să moară!”

Mai buni cu Unai Emery decât în 2006 

Atunci, la prima participare în Ligă a „Submarinului galben”, echipa cu vedete sud-americane, chilianul Manuel Pellegrini pe bancă, argentinienii Riquelme și Sorin și uruguayanul Forlan în iarbă, profita din plin de regula golului dublat în deplasare în eliminatorii: 

  • 2-2 (d) și 1-1 (a) cu Glasgow Rangers, în „optimi”.
  • 1-2 (d) și 1-0 (a) cu Inter Milano, în „sferturi”.

Părăsea competiția depășită de Arsenal, 0-1 (d) și 0-0 (a). 

+9 FOTO

În 2021-2022, Villarreal a trecut de două puteri, fără să fie învinsă în patru meciuri: 

  • 1-1 (a) și 3-0 (d) cu Juventus, în „optimi”.
  • 1-0 (a) și 1-1 (d) cu Bayern, în „sferturi”.  
Cum vede Uhrin meciul cu CS Mioveni: „Pentru mine, orice partidă e decisivă. Poate fi ultima”
CS MIOVENI - DINAMO
Cum vede Uhrin meciul cu CS Mioveni: „Pentru mine, orice partidă e decisivă. Poate fi ultima”

Newcastle pregătea 7 milioane. Clauza pentru Unai Emery

Toată această campanie frumoasă, surprinzătoare, putea să nici nu existe, dacă „Submarinul” ar fi rămas fără comandant. Și era posibil. 

Anul trecut, spre sfârșitul lui octombrie, Newcastle l-a contactat pe Unai Emery. Proprietarii saudiți voiau un manager important, după ce l-au demis pe Steve Bruce, și Emery nu a refuzat din prima clipă. Se gândea. Era o mare provocare în Premier. 

Newcastle se pregătea să plătească 7 milioane de euro, cât era clauza de reziliere a contractului său pe „Estadio de la Cerámica”. The Guardian susținea că antrenorul urma să accepte. Ar fi avut 8,5 milioane de euro salariu anual. 

Ceva l-a făcut să se răzgândească însă. Faptul că negocierile au apărut în presa britanică. După 2-0 acasă cu Young Boys, în grupele CL, a încetat tratativele, anunțând pe social media: „Villarreal e casa mea și sunt sută la sută dedicat acestui proiect. Sincer, sunt flatat de interesul unui club faimos, dar sunt mândru că fac parte din clubul Villarreal”

A câștigat ultima partidă a grupei, 3-2 la Bergamo cu Atalanta, și astăzi este aici. În semifinalele Ligii. 

Unai Emery: „Nu suntem Asterix și Obelix” 

Nu îl afectează ironiile, reproșându-i-se inclusiv că a așezat autocarul în fața porții, precum Simeone la Atletico. „Să ne bucurăm de semifinale. Nu așteptam să spună cineva despre noi ce drăguți suntem sau că venim dintr-un sat, ca Asterix și Obelix. Am ajuns aici datorită proiectului nostru”. 

Un proiect început în vara lui 2020, odată cu sosirea lui Unai la Villarreal. În primul sezon, a cucerit Europa League. În al doilea, e în semifinalele Ligii: „Și ne pregătim pentru a juca finala”. 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

OUT din Ligă, direct în criză! Bayern, aproape de implozie, după dezastrul cu Villarreal

Un jucător de la Villarreal, atac la Bayern: „Când scuipi în sus, uneori poate să cadă și pe tine”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
cristealaur
cristealaur  •  13 Aprilie 2022, 21:18

Cum sa- i pui pe picior de egalitate pe Emery cu Arteta.? Intreb shi yo.....

107889588095945
George George  •  13 Aprilie 2022, 18:26

Acest Emery este un antrenor de echipe de plan secund, nicidecum de mare club! La PSG si la Arsenal a fost un looser! Cum este si Arteta, care-i pe punctul de a rata din nou o participare in grupele Ligii!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează