INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Gigi de Catalunya » E scandal în Liga Campionilor: președintele Barcelonei i-a schimbat decizia lui Xavi!

Antrenorul Xavi și Joan Laporta, președintele Barcelonei Foto: Guliver/GettyImages
Antrenorul Xavi și Joan Laporta, președintele Barcelonei Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 10:56 / Actualizat miercuri, 13 decembrie 2023 11:25

Joan Laporta, liderul Barcelonei, i-a cerut antrenorului Xavi Hernandez să modifice decizia pe care o luase inițial. Președintele i-a vrut în lotul blaugrana pentru deplasarea de la Antwerp (diseară, ora 22:00) și pe Lewandowski, Gundogan și Araujo, deși tehnicianul voia să-i lase acasă. Și Xavi a făcut ce i s-a spus. 

În România, la cel mai înalt nivel, în Liga 1, a devenit ceva obișnuit ca președintele sau patronul să intervină, să influențeze deciziile antrenorului sau să treacă peste hotărârile lui, de multe ori chiar în timpul unui meci.

Adrian Mutu dă verdictul în grupa României de la Euro 2024 + Faza care îl bântuie și acum: „Ideea în sine n-a fost greșită”
NAȚIONALĂ
Adrian Mutu dă verdictul în grupa României de la Euro 2024 + Faza care îl bântuie și acum: „Ideea în sine n-a fost greșită”

Și în alte țări se întâmplă asemenea cazuri, inclusiv la cele mai puternice echipe europene, în cele mai importante competiții. Barcelona tocmai oferă un astfel de exemplu, în Liga Campionilor.

Joan Laporta l-a făcut pe Xavi Hernandez să-și răstoarne planul

Pentru partida de miercuri seară, în deplasarea din Belgia cu Antwerp, Xavi Hernandez nu voia inițial să-i convoace pe Lewandowski, Gundogan și Araujo, ținând cont că formația blaugrana e deja calificată în optimile de finală.

În cele din urmă, i-a luat și pe ei trei în lot pentru această călătorie. Cum s-a răsucit peste noapte? Nu l-a făcut altceva să răstoarne propriul plan, ci altcineva, care l-ar fi convins să-și schimbe ideile.

Joan Laporta, pus la zid: „Aceasta este o interferență. Antrenorul are o misiune, președintele alta"

Joan Maria Pou, jurnalist sportiv la postul de radio catalan RAC 1, a spus clar: „Pot confirma că Joan Laporta i-a cerut lui Xavi Hernandez să modifice grupul de jucători pentru această deplasare.

„Aceasta este o interferență. Antrenorul are o misiune, președintele alta. Iar președintele nu ar trebui să aibă nicio legătură cu convocarea lotului", s-a comentat la RAC 1.

Xavi Hernandez: „Președintele, Deco și cu mine nu mergem pe drumuri diferite"

Barcelona a postat un tweet cu aterizarea echipei pe aeroportul din Antwerp și cei trei jucători, Gundogan, Araujo și Lewandowski sunt acolo. Xavi nu a ascuns modificarea de ultim moment, dar susține că a fost o hotărâre comună.

„Schimbarea a fost cauzată de itinerarul nostru. Mulți jucători au preferat să facă această călătorie. Așa suntem împreună, lucrăm împreună", a declarat tehnicianul, care a conchis: „Președintele, Deco (n.r. directorul sportiv) și cu mine nu mergem pe drumuri diferite".

Citește și: 

Descoperirea GSP » Avem iarăși un fotbalist în Bundesliga! Iar Stuttgart nici nu știe că are un român în lot! „Vrem ca într-o zi să stea în poarta lui VfB”
GERMANIA
Descoperirea GSP » Avem iarăși un fotbalist în Bundesliga! Iar Stuttgart nici nu știe că are un român în lot! „Vrem ca într-o zi să stea în poarta lui VfB”
UEFA i-a decis astăzi soarta lui Valentin Mihăilă! Ce suspendare a primit „tricolorul
românia
UEFA i-a decis astăzi soarta lui Valentin Mihăilă! Ce suspendare a primit „tricolorul"

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
taveee
taveee  •  14 Decembrie 2023, 15:05

cati ani de jurnalism ai ars prin baruri bro? sau pe tine te-au adus de la libertatea? scandal.senzational. gigi nu e doar unul.

mandela
mandela  •  13 Decembrie 2023, 17:29

I-a fost frica sa nu faca Xavica vreo nazdravanie si sa nu castige meciul. La saracia lucie de la Barcelona, 2.6 M EUR nu-s de aruncat.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  13 Decembrie 2023, 15:45

Nu înțeleg care-i discuția. I-a vrut în lot, nu i-a impus în echipă. Oricum, Xavi Burcă are nevoie de îndrumător, pentru că-i cam năuc, săracul.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează