INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PREMIER LEAGUE

A egalat performanța lui Ganea și cifrele lui Răducioiu! TOATE recordurile pe care le poate bate Florin Andone în Premier League

Foto: Gulliver/GettyImages
Foto: Gulliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 04 decembrie 2018 23:46

Florin Andone a marcat în Brighton - Crystal Palace 3-1 și a devenit al patrulea fotbalist român care înscrie în etape consecutive de Premier League

Astfel, până la el, reușiseră performanța Dan Petrescu (3 meciuri la rând la Chelsea), Mutu (3, tot la Chelsea) și Ganea (2 la Wolves), Andone egalându-l pe ultimul.

Astfel, dacă Florin marchează și în meciul cu Burnley, antepenultimul loc, va împărți recordul all-time, deținut de "Bursuc" și "Briliant". 

Interesant este că atât Dan Petrescu (Sheffield Wednesday, 3-4 cu Tottenham, august 1994) cât și Mutu (Chelsea, 2-1 cu Leicester, august 2003) au marcat la debutul lor în Premier League, iar Andone a reușit-o la prima partidă ca titular. 

GOLURI ÎN ETAPE CONSECUTIVE

  • Petrescu: începutul sezonului 1997-98 (etapele 2, 3 și 4), 6-0 la Barnsley, 2-0 la Wimbledon, 4-2 cu Southampton)
  • Mutu: începutul sezonului 2003-2004 (etapele 2, 3, și dublă în etapa a 4-a), 2-1 cu Leicester, 2-2 cu Blackburn, 4-2 cu Tottenham
  • Ganea: sezonul 2003-2004, etapele 24 și 25 (1-3 cu Arsenal, 1-4 cu West Ham)

Ce se întâmplă dacă va da o dublă?

Mai mult, în cazul unei duble, Andone va fi abia al treilea fotbalist român care să reușească asta. Doar Mutu și Ilie Dumitrescu se pot lăuda că au marcat de două ori într-un meci de Premier League. 

Nici un român n-a înscris un hattrick în EPL. 

DUBLE

  • Adrian Mutu (sezonul 2003-2004, etapa a 4-a, 4-2 cu Tottenham)
  • Ilie Dumitrescu (sezonul 1994, etapa a 11-a, 2-5 cu Manchester City)

Cât Răducioiu, peste Moldovan

Pentru că doar 9 români au marcat măcar un gol în Premier League, Andone este deja pe locul 6 în clasament, la egalitate cu Florin Răducioiu (2 reușite), depășindu-i pe Vlad Chiricheș și Viorel Moldovan

24 goluri
Dan Petrescu (Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford, Southampton)

6 goluri
Adrian Mutu (Chelsea)

4 goluri
Ilie Dumitrescu (Tottenham, West Ham)

3 goluri
Ionel Ganea (Wolves)
Gică Popescu (Tottenham)

2 goluri
FLORIN ANDONE ( Brighton & Hove Albion)
Florin Răducioiu (West Ham)

Un gol
Viorel Moldovan (Coventry City)
Vlad Chiricheș (Tottenham)

0 goluri
Cosmin Contra (WBA)
Florin Gardoș (Southampton)
Costel Pantilimon (Man. City)
Răzvan Raț (West Ham)
Gabi Tamaș (WBA)

Introdus pe finalul primei reprize, după accidentarea lui Murray din minutul 34, Florin Andone a înscris în prelungiri pentru 3-0, deși echipa sa se afla în 10 din cauza eliminării lui Duffy.

Echipa românului a rezistat și n-a mai primit decât un gol. Se află pe locul 10, cu 21 de puncte, unul mai puțin decât Manchester United (care are un meci mai puțin) și 12 puncte de retrogradare (are un meci mai mult față de echipele aflate sub linia roșie). 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
crangasi_visiniu
crangasi_visiniu  •  05 Decembrie 2018, 09:11
Postat de Dan-Cristian Lucaciu pe 05 Decembrie 2018, 05:51

A dat si el doua goluri prapadite si e Cristina Neagu a fotbalului. Ce va faceti ca e al doilea Florin care marcheaza in PL, si asta n-o sa se schimbe niciodata?

Tu ai vazut al doilea gol? Baiatul asta are de toate, inclusiv viteza. Iti garantez eu ca golul asta i-a crescut cota cu ceva milioane.

crangasi_visiniu
crangasi_visiniu  •  05 Decembrie 2018, 09:09

Bravo ba Florinele...nu uita cu ce echipa ai tinut in copilarie :))))

mariuss72
mariuss72  •  05 Decembrie 2018, 09:01

Fantastic meci, Brighton marcheaza doua goluri in inferioritate numerica, iar Andone inscrie un gol fantastic, dupa o cursa cu doi fundasi de la jumatatea terenului. Gol din unghi, cu dribling frumos, asta dupa ce si etapa trecuta marcase un gol superb cu capul. Bravo lui, baiat serios si muncitor, mult peste manelarii crescuti in campionatul nostru.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează