INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Au! Alexi Pitu, pus la zid de antrenor în plină conferință: „Când va înțelege, va juca mai mult. Să pună tehnica în folosul echipei!”

Alexi Pitu, în acțiune // foto: Imago Images
Alexi Pitu, în acțiune // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 30 noiembrie 2023 16:26 / Actualizat joi, 30 noiembrie 2023 16:44

Albert Riera (41 de ani) o antrenează de o lună și jumătate pe Bordeaux și a identificat slăbiciunile lui Alexi Pitu, mijlocașul român în vârstă de 21 de ani pe care francezii l-au cumpărat cu două milioane de euro de la Farul.

Alexi Pitu va împlini în curând un an de la transferul la Girondins de Bordeaux. De la instalarea spaniolului Albert Riera în funcția de antrenor principal, mijlocașul român a jucat puțin, doar 81 de minute cumulate din 3 apariții.

Înaintea meciului de campionat cu Troyes, programat pe 2 decembrie, ora 16:00, Albert Riera a explicat unde mai are de lucrat Pitu pentru a juca un rol mai proeminent la Bordeaux.

Cine transmite la TV tragerea la sorți a grupelor EURO 2024 » Când își află România adversarele + Gazeta va avea un corespondent acolo și va transmite toate noutățile în timp real
ROMÂNIA
Cine transmite la TV tragerea la sorți a grupelor EURO 2024 » Când își află România adversarele + Gazeta va avea un corespondent acolo și va transmite toate noutățile în timp real

Ibericul a sugerat că Alexi are deficiențe de poziționare și că tinde să abordeze individualist fazele de atac, în loc să se concentreze pe jocul colectiv.

Alexi Pitu, în corzi la Bordeaux: „Să pună tehnica să lucreze pentru echipă, nu doar în folosul personal”

„Când Pitu va înțelege felul în care jucăm, va juca mai mult. El știe asta. Să înțelegi jocul este cel mai important lucru.

Este un jucător grozav din punct de vedere tehnic, dar trebuie să pui acea tehnică să lucreze pentru echipă, nu doar în folosul personal. De câte ori se ivește ocazia să decizi un meci după o situație 1 contra 1? O dată, poate de două ori? Talentul este important, dar să înțelegi jocul este mai presus.

El știe asta, lucrăm cu el, urmărim fazele video, analizăm cum ar putea răni adversarul chiar mai mult, dacă ar înțelege poziționarea ceva mai bine”, a afirmat Riera în cadrul conferinței de presă, conform publicației Girondins33.

De la transferul la Bordeaux, Pitu a adunat 29 de apariții, în care a înscris o singură dată și a oferit două pase decisive. Alexi nu a reușit să se impună până acum ca titular în formația din sud-vestul Franței.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Incredibila decizie luată în „cazul City”! Ce riscă Manchester și ce se va întâmpla cu Pep Guardiola!

Afară! Un club important și-a concediat antrenorul după 75 de zile

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
dakesis
dakesis  •  30 Noiembrie 2023, 22:09

Asta nu știe că a fost școlit de ***? Ce impertinent, domn'e...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Jeptar
Jeptar  •  30 Noiembrie 2023, 17:30
Postat de ionescugeorge77 pe 30 Noiembrie 2023, 16:57

...hagi este de vina...un antrenor submediocru ...

Știi tu vreo academie mai bună în România? Nu e vina lui Hagi e chior în țara orbilor. Fotbalul românesc e o glumă proastă.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  30 Noiembrie 2023, 16:57

...hagi este de vina...un antrenor submediocru ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează