INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Alexi Pitu, uriașă ocazie! La câțiva centimetri de primul gol pentru Bordeaux » Duel al românilor cu Boloni pentru promovare

Alexi Pitu, uriașă ocazie! La câțiva centimetri de primul gol pentru Bordeaux. Foto: Imago Images
Alexi Pitu, uriașă ocazie! La câțiva centimetri de primul gol pentru Bordeaux. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 25 aprilie 2023 14:46 / Actualizat marti, 25 aprilie 2023 15:09

Alexi Pitu (20 de ani), din 26 ianuarie la Bordeaux, a fost foarte aproape de a înscrie în premieră la echipa sa, care a învins-o cu 3-0 pe Grenoble, în liga secundă franceză. E pe locul 2 și luptă cu Laszlo Boloni pentru promovarea în elita Franței.

Transferat la Bordeaux pe 26 ianuarie, pentru două milioane de euro, după ce reușise cinci goluri și cinci pase decisive la Farul în 20 de meciuri în acest sezon, Alexi Pitu a avut nevoie de două luni pentru a se adapta în liga secundă franceză.

Mihai Stoica îl jignește pe Adrian Mutu: „Pentru imbecilii care cred că au simțul umorului”
FCSB
Mihai Stoica îl jignește pe Adrian Mutu: „Pentru imbecilii care cred că au simțul umorului”

Antrenorul lui Bordeaux: „Avem un dublu avantaj cu Alexi Pitu pe teren”

De la începutul lui aprilie, după șapte apariții ca rezervă, nu a mai ieșit din prima echipă. Antrenorul David Guion l-a titularizat întâia oară la 1-0 cu Guingamp, în deplasare, pe 3 aprilie, și de atunci este mereu în primul „11”. A jucat și cu Bastia (2-0), și cu Metz (0-3), și cu Grenoble (3-0).

„Când Pitu e pe teren, avem un dublu avantaj: are o legătură bună cu colegii și dezechilibrează apărarea adversă. E în formă, continuăm să-i dăm încredere”, declara Guion după victoria contra Bastiei.

Alexi Pitu, singur cu portarul! Bară!

Tânărului mijlocaș stânga, în vârstă de 20 de ani, îi lipsește un singur lucru până acum la girondini. Deși prezența lui are o influență pozitivă asupra jocului echipei, nu a reușit încă să puncteze. Nici gol, nici assist.

Luni seară, a avut cea mai mare șansă de a înscrie în primele trei luni în Ligue 2. În minutul 38, la 0-0, coechipierul său Maja a șutat de la marginea careului. Portarul a respins și Pitu, care urmărise foarte bine și îi luase fața adversarului direct, a tras direct. Goalkeeperul a blocat din nou, mingea a ricoșat tot în Pitu și, din numărul 80 bordelez, a lovit bara transversală!

Alexi Pitu, uriașă ocazie! La câțiva centimetri de primul gol pentru Bordeaux » Duel al românilor cu Boloni pentru promovare

Alexi Pitu, sprint umăr la umăr cu Laszlo Boloni pentru promovare

Până la urmă, jucătorii bleumarin au învins, 3-0 cu Grenoble, și au revenit pe locul 2, cu un singur punct în fața lui Metz, când mai sunt doar șase etape până la sfârșitul campionatului.

Cum Le Havre e aproape promovată, lider, cu șase puncte avans, doi români vor sprinta umăr la umăr într-o cursă pasionantă pentru a doua și ultima poziție care asigură prezența în elita Franței sezonul viitor.

Alexi Pitu, atacantul lui Bordeaux, și Laszlo Boloni, antrenorul lui Metz, cel mai așteptat duel în acest final de Ligue 2. 

Citește și:

Juventus riscă să fie exclusă un an din Europa

Gâlcă, lăudat în Polonia după egalul contra campioanei

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează