INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTWERP - EUPEN 2-1

Bölöni, o mare performanță cu Antwerp: „Nu voi minți, începusem să simt presiunea”

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2019 11:20

Antrenorul Ladislau Bölöni poate zâmbi, în sfârșit. După 16 luni, a propulsat echipa care a promovat în 2017 în lupta pentru titlu și cupele europene, în play-off, iar aseară Antwerp a câștigat meciul cu Eupen, scor 2-1.

Când a promovat în Jupiler League, în 2017, după 13 ani, Antwerp nu spera decât să se mențină în elită. Să nu se întoarcă rapid în liga secundă. Dar, cu Loți Bölöni, creatorul de echipe și de performanțe, evitarea retrogradării era un obiectiv prea mic. În primul an, a fost o revelație, dar a cedat spre sfârșitul sezonului regulat, pierzând Top 6 și play-off-ul în ultimele etape.

Acum, nu a mai ratat. Cu două runde înainte de final, e pe locul trei, după Genk și Bruges, și s-a calificat în play-off, la numai 16 luni de la promovare!

„Antwerp va cuceri titlul”

După două eșecuri și un egal, Antwerp avea urgent nevoie de victorie duminică, în fața lui Eupen. A reușit. Video Assistant Referee i-a anulat două goluri la 1-1, însă tot VAR i l-a validat pe treilea, deși tușierul indicase inițial ofsaid. 2-1, în minutul 84, cu gol decisiv marcat de Bolingi, pariul lui Loți cu Eupen, pe care antrenorul mizase de la jumătatea reprizei secunde.

Bölöni putea zâmbi.

„Sunt foarte mulțumit. Nu voi minți, începusem să simt presiunea”, mărturisește tehnicianul. Și acum? Francezul Claude Makélélé, omul de pe banca lui Eupen, vede o surpriză în lupta pentru titlu în Belgia. „Genk nu va fi campioană. Cine cred eu că va câștiga? Antwerp! Bölöni a făcut foarte multe lucruri bune”, a declarat fostul fotbalist la începutul anului.

Iar patronul clubului, Paul Gheysens, visează la Europa. Primele patru locuri.

Așteaptă titlul de 62 de ani

Loți nu se grăbește să dea verdicte. „Nu voi pune presiune pe băieții mei. Vreau doar să continuăm să învingem marile echipe. Ar fi extraordinar”. Și-a spus și părerea asupra play-off-ului: „Nu am jucat până acum, dar am realizat ceva. Dintr-o dată, totul se poate schimba. O eroare dacă face Genk și pierde titlul. De aceea, nu sunt fan al acestui play-off”.

Totuși, dacă și Genk, și Bruges se încurcă, poate profita el. Antwerp așteaptă titlul de 62 de ani!

"După un an și jumătate, suntem în play-off, și asta e o performanță. E și un cadou pentru patron. Dacă există un campion aici, atunci acesta e Paul Gheysens. Suntem aici datorită lui, cu sacrificiul și investițiile făcute de el. Vreau să le mulțumesc și fanilor. Indiferent dacă ploua sau ningea, ei au fost mereu în tribună. Nu-mi voi uita nici jucătorii. Îi felicit" Loți Bölöni, antrenor Antwerp

2 este numărul titlurilor cucerite de Loți Bölöni în vestul Europei: cu Sporting Lisabona (2002) și cu Standard Liège (2009)

Citește și:

 EXCLUSIV 17 întrebări haioase pentru Răzvan Marin: de ce îi e frică, la ce mașină speră „în doi ani” și care sunt desenele animate favorite 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
adi67
adi67  •  04 Martie 2019, 20:48

ANTRENORI si antrenori ... Alaturi este un articol despre regheton .

ray51
ray51  •  04 Martie 2019, 17:57

Un tip destept Loti asta. In vreo 10 propozitii a spus/uns pe toti cei care au contribuit la acest rezultat al echipei.

2195576430682107
Ionica Jurca  •  04 Martie 2019, 14:34
Postat de remarque pe 04 Martie 2019, 12:36

perfectul simplu se foloseste si in Ardeal. Ai fi mirat sa vezi de exemplu la motii din Apuseni cat de comun este in vorbirea de zi de zi

Dacă se petrece astăzi,ex:văzui, văzuși, dacă a fost ieri ,deja spunem corect:am văzut,ai văzut-asta pt moții adevărați.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează