INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

EXCLUSIV Puștiul român inclus de The Guardian în topul celor mai promițători jucători își face portretul: „Am plecat la drum cu un singur vis”

Articol de - Publicat sambata, 06 noiembrie 2021 07:33 / Actualizat sambata, 06 noiembrie 2021 10:00

Cătălin Vulturar încă n-a împlinit 18 ani, joacă la Lecce Primavera, în Italia, și e considerat unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști români. Tânărul inclus de The Guardian în topul celor mai talentați 60 de puști și-a făcut autoportretul pentru cititorii GSP.

- Cine e Cătălin Vulturar? Descrie-te pe scurt! 
- Sunt un jucător care a dobândit cultura muncii de mic copil, care visează să ajungă cât mai sus. Provin dintr-o familie normală, cu doi părinți minunați, pe care-i respect și care m-au susținut și au făcut sacrificii enorme pentru a nu-mi lipsi nimic spre visul meu. 

- Ai plecat devreme din țară, mulți au recunoscut că poate s-au grăbit, nu ți-a fost teamă de eșec? 
- Am știut mereu ce vreau de la fotbal și de la viață. Nu-mi este teamă niciodată de noi experiențe. Consider că eram destul de matur pentru a face pasul următor din carieră. Așa am ales Lecce. 

„Topul Guardian e o motivație suplimentară"

- Recent ai fost inclus într-un top interesant, alcătuit de The Guardian, ce înseamnă pentru tine? 
- Chiar m-am bucurat! Am primit totul cu onoare. Să fiu inclus în galeria unor jucători aproape consacrați în fotbalul mare n-are cum să nu mă bucure. Iau totul ca pe un motiv în plus să muncesc și ca o motivație suplimentară. 

300.000 de euroeste suma pe care UTA a încasat-o de la Lecce pentru Vulturar

- S-a scris că ai fost și pe lista FCSB-ului, știi ceva despre oferta asta?
- Sincer nu știu dacă a fost ceva concret. Eu am ales Italia pentru că aveam nevoie de un mediu nou, în care să pot progresa din toate punctele de vedere. Nu-mi pare rău deloc de decizia luată. 

- Aveai 14 ani și câteva luni când ai debutat la UTA...
- Îmi aduc aminte cu drag de acel moment. În Liga a 2-a am debutat și cred că a fost unul dintre cele mai importante momente trăite până acum. Părinții au fost foarte fericiți pentru mine. Iar eu eram mulțumit că pot să le arăt recunoștința pentru toate sacrificiile. Și prietenii s-au bucurat mult, m-au felicitat, am primit multe mesaje după acea reușită. 

Puștiul român inclus de The Guardian în topul celor mai promițători jucători își face portretul: „Am plecat la drum cu un singur vis”
Cătălin Vulturar

- Ai tabieturi?
- Nu renunț la programul pe care îl fac înaintea fiecărui antrenament. Nu renunț nici la programele de refacere de după meciuri și antrenamente. Încerc să îmi umplu timpul liber cu lucruri relaxante, care mă ajută să fiu 100% ziua următoare. 

Toată copilăria mea înseamnă fotbal. Cele mai frumoase amintiri din copilărie sunt tot despre fotbal. Mai ales momentele când plecam la turnee prin țară. Îmi plăcea mult
-Cătălin Vulturar, mijlocaș Lecce

„Mereu voi purta cu onoare și mândrie tricoul României"

- Te vezi altcumva? Viața fără fotbal? 
- Nu-mi pot imagina așa ceva. De mic am pornit la drum cu un singur vis, de a deveni fotbalist. Nu mi-a lipsit nimic în mod special, dar în momentul în care am venit în Italia a trebuit să devin mai bun din toate punctele de vedere. Doar așa puteam face față la un nivel mai ridicat. 

- Ți-e greu să stai departe de tentațiile tinereții? 
- Cred că telefonul e cea mai mare tentație în momentul de față. Încerc să îl folosesc în mod cât mai util, să învăț lucruri noi, mai puțin pentru rețele de socializare sau alte lucruri. 

- Ai juca pentru o altă națională?
- Respect țara în care m-am născut și voi purta mereu cu onoare și mândrie tricoul naționalei României. 

- UTA - Poli sau Dinamo - Steaua?
- Visez să joc în cât mai multe meciuri considerate derby. Îmi plac mult aceste meciuri pentru că sunt dueluri frumoase, cu suporteri și atmosfera care te face să dai totul pe teren. 

- Ce dorință ai pentru viitorul apropiat? 
- Îmi doresc să ating toate obiectivele pe care mi le-am propus și pe care mi le voi propune. Îmi doresc să joc în campionatele tari din Europa, să reprezint România la turneele finale. Mă bucur că n-am avut momente grele în viață, însă sunt pregătit să înfrunt cu curaj orice astfel de situație. 

În mod sigur de când sunt în Italia mi-am îmbunătățit jocul tactic, mai ales că în Italia se pune mare preț pe acest aspect. N-ai cum să nu progresezi
- Cătălin Vulturar, mijlocaș Lecce

Cătălin Vulturar inclus într-un top select de The Guardian

Mijlocașul român legitimat la Lecce a fost inclus de publicația britanică The Guardian în TOP 60 cei mai talentați tineri jucători ai lumii.

În materialul "Next Generation 2021: 60 of the best young talents in world football", publicat în The Guardian, apare și numele fostului jucător de la UTA. Pe lista întocmită de jurnaliștii britanici sunt și nume deja cunoscute, precum Luka Romero (Lazio), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund) și Gavi (Barcelona). 

Cel mai tânăr debutant în Liga 2

Mijlocașul este cel mai tânăr debutant din istoria Ligii 2. Cătălin a evoluat pentru UTA în eșalonul secund la vârsta de doar 14 ani și 9 luni, intrând în meciul arădenilor cu Farul Constanța (1-1) din 8 decembrie 2018. Jucătorul de picior stâng a mai fost în probe la Liverpool și Barcelona înainte de a alege Lecce.

Citește și: 

Legenda s-a întors acasă: Barcelona l-a prezentat oficial pe Xavi la 3 dimineața » Durata contractului și ziua primei conferințe

Ianis Hagi: „Am o ambiție personală să-i dau gol lui Niță” » Mijlocașul, pregătit înaintea meciului cu Sparta Praga din Europa League

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează