INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LYON

Ciprian Tătărușanu poate fi titular la Olympique Lyon! Românul a depășit milionul la salariu

Articol de - Publicat vineri, 14 iunie 2019 10:05

Ciprian Tătărușanu e primul român transferat de Olympique Lyon. Portarul va deveni numărul 1 dacă Anthony Lopes nu își va prelungi contractul și va fi vândut în această vară.

La 33 de ani, Ciprian Tătărușanu a semnat probabil ultimul contract al carierei. Cu Olympique Lyon, pe trei sezoane.

Al 528-lea fotbalist din istoria lui OL este și primul român care joacă la clubul francez. Și primul portar străin al lyonezilor din 1987, de la iugoslavul Slobodan Topalovici.

În mod normal, „tricolorul” este rezerva lui Anthony Lopes. Goalkeeperul cu dublă cetățenie (portugheză și franceză), 28 de ani, crescut chiar la Academia lui OL și în mare formă, e titular indiscutabil. Doar că, momentan, refuză să semneze un nou contract, pentru că președintele Jean-Michel Aulas nu vrea să-i plătească cel mai mare salariu, 400.000 de euro lunar, cum cere el. Și actualul acord expiră vara viitoare.

„Chiar dacă nu prelungește, Lopes va rămâne la Lyon”, anunță L'Équipe. Totuși, cotidianul local Le Progres crede că nu ar fi exclus ca Anthony, curtat de Valencia, Roma și Porto, să se transfere în acest mercato. Și pentru ca Aulas să nu-l piardă gratis în 2020. Iar din acel moment, Tătărușanu va fi numărul 1.

1.200.000 €va fi salariul anual net al lui Tătărușanu la Lyon; la Nantes, avea 1,2 milioane brut (924.000 net)

Adus de cuplul Sylvinho - Juninho

Tătărușanu este primul transfer făcut de Lyon după oficializarea duetului brazililian Sylvinho - Juninho. Sylvinho (ex-Arsenal și Barcelona), 45 de ani, debutează ca antrenor principal, iar Juninho Pernambucano, cel mai mare fotbalist din istoria lui OL, este noul director sportiv al clubului francez.

70 de meciuri a jucat Tătărușanu în două sezoane la Nantes; portarul nu a mai dorit prelungirea contractului

Citește și:

Ionuț Negoiță confirmă GSP.RO: „Suporterii îl vor pe Rednic la Dinamo, atunci îi vând lui clubul” + mesaj pentru ultrași

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
kordell
kordell  •  14 Iunie 2019, 19:50

La ce freza are poate juca si la Herta :)))

vladutz13
vladutz13  •  14 Iunie 2019, 12:46

Ala vrea 5 milioane de euro pe sezon la Lyon??? Wow. Oricum, Tatarusanu sigur s-a dus sa incerce sa fie titular, e un risc pt ca la valoare egala clar Lopes o sa fie favorizat. Oricum si daca ajunge rezerva, la salariul asta... Felicitari, un profesionist adevarat.

sibelius
sibelius  •  14 Iunie 2019, 11:56

Ce sa este oare? este "doua cetatenie". Echipele din Romania semneaza in 10-15 ani mai multi jucatori decat OL in toata istoria.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează