INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PARMA ÎN SERIE A

Românii Parmei, în topul Gazzettei dello Sport: „Devine o problemă să fie oprit când are chef”

Valentin Mihaila si Dennis Man
Valentin Mihaila si Dennis Man

Articol de - Publicat joi, 02 mai 2024 08:37 / Actualizat joi, 02 mai 2024 08:38

Dennis Man și Valentin Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A, iar cotidianul italian Gazzetta dello Sport i-a văzut printre cei mai buni jucători ai „cruciaților” în acest sezon.

Cu Dennis Man pe bancă, menajat, și Valentin Mihăilă integralist, Parma a scos o remiză, duminică, la Bari (1-1). Exact cât îi trebuia pentru a parafa revenirea pe prima scenă a fotbalului italian. Cu două etape înainte de finalul sezonului, echipa este lider în clasament, cu 74 de puncte, şi a promovat matematic. 

Dennis Man și Valentin Mihăilă l-au emoționat pe uriașul Gigi Buffon » Mesajul legendarului portar
Parma în Serie A
Dennis Man și Valentin Mihăilă l-au emoționat pe uriașul Gigi Buffon » Mesajul legendarului portar

Dennis Man a primit nota 8,5 pentru întreg sezonul, Vali Mihăilă, 7,5

Prestigiosul cotidian italian Gazzetta Dello Sport a făcut o analiză a jucătorilor rulați de antrenorul Fabio Pecchia în 2023 - 2024, iar în baza notelor acordate, cei doi internaționali români sunt chiar în top 3.

Man a primit 8,5 și este la egalitate cu Adrian Benabe, pe prima poziție, iar Mihăilă, 7,5, ca și Simon Sohm, cu care împarte poziția a treia.

Gazzetta Dello Sport despre Dennis Man: „Mereu gata să alerge pe flancul drept și să-și depășească adversarul”

„Creşterea lui a coincis cu cea a echipei şi poate că nu este o coincidenţă. Cel mai bun marcator al echipei, precis cu pasele decisive, mereu gata să alerge pe flancul drept şi să-și depășească adversarul.

Când are chef, să fie oprit devine o problemă pentru oricine", a scris Gazzetta dello Sport despre Dennis Man, semnatarul a 13 goluri 6 pase decisive în 33 de partide.

Pe Mihăilă, cotidianul roz l-a caracterizat astfel: „În sfârşit un campionat fără accidentări grave şi pentru asta trebuie sa dăm credit antrenorilor şi întregului personal medical, care l-a condus cu înţelepciune pe roman.

Gazzetta dello Sport scrie că Vali Mihăilă că e „letal în viteză”

Letal în viteză, înzestrat cu o lovitură foarte puternică, se pricepe foarte bine la spaţii de atac". Fosta extremă a Universității Craiova a bifat în acest sezon 33 de meciuri, a dat 5 goluri și 3 pase decisive.

Odată cu promovarea Parmei în Serie A, Dennis Man și Vali Mihăilă i-au făcut o mare bucurie legendarului Gianluigi Buffon (46 de ani), portar retras din activitate în august 2023, chiar din tricoul „cruciaților”.

Legendarul Gianluigi Buffon i-a felicitat

Buffon, care a apărat poarta Parmei în 265 de meciuri oficiale, a postat pe contul său de Instagram un mesaj emoționant de felicitare pentru întreaga echipă. „În sfârșit, Serie A! Ce fior să vezi bucuria în ochii lor. Oamenii cu care am împărtășit ultimii ani ai carierei mele. Dragi colegi, fani ai Parmei, bucurați-vă de acest obiectiv pe care l-ați urmărit și la care ați sperat de atâta timp.

Au meritat în acest sezon mai mult decât oricând. Felicitări băieților, tuturor membrilor staffului tehnic și tuturor managerilor! Din suflet, Forza Parma!”, a scris Gianluigi Buffon, pe Instagram.

Mai puteți citi:

Postecoglou, fără opțiuni după o nouă accidentare! Apare Radu Drăgușin titular?

„Am ÎNCEPUT negocierile!” » MM Stoica dă detalii de la masa tratativelor: „Garantez asta!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează