INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

EXCLUSIV Un tânăr fundaș român e dorit de Atletico Madrid! "Are oferte și din Italia, vom alege cu atenție"

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2018 02:09

Crescut la academia de care a avut grijă chiar Jose Mourinho, tânărul fundaș Ionuț Laurențiu Badea, care va împlini 16 ani în primăvară, a fost ochit de Atletico Madrid după evoluții reușite în acest sezon pentru Alcorcon.

Badea, fundaș central, a bifat 15 meciuri în acest sezon în categoria sa, cadeți 2, dintre care 14 ca titular.  E pe 3 cu Alcorcon în campionat, grupa Madrid, sub Real și Atletico, însă peste nume ca Getafe sau Rayo Vallecano.

Plecat în Spania de mic, acesta a început fotbalul în Peninsula Iberică la CD Canillas, unul dintre sateliții lui Real Madrid. La Canillas a debutat și Jose jr., fiul lui Jose Mourinho, iar tehnicianul lui Manchester United s-a implicat activ în mersul micului club madrilen.

După ce a fost luat, la sfatul selecționerului Cosmin Contra, la Getafe, Badea a ajuns la Alcorcon. Și atrage atenția!

"Îl vrea deja Atletico Madrid. Contează mult că el joacă aici, știe echipele, adversarii. Plus că lovește mingea cu ambele picioare. A crescut mult în ultima vreme, a ajuns la 1,80m. În plus, oamenii de la club spun că s-au interesat și câteva cluburi din Italia de el, însă nu e nimic concret deocamdată. Vom alege cu atenție", au spus, pentru GSP.ro, apropiații micului fotbalist.

22814432 721035671420676 2291130555598952473 n
Ionuț, într-un meci jucat împotriva lui Real Madrid

Badea a ales deja să joace pentru România. Născut în 2002, acesta face parte din generația lui Ianis Stoica (FCSB) sau Alexi Pitu (Academia Gheorghe Hagi).

CRESCUȚI ÎN PENINSULA IBERICĂ

Dacă Spania e plină de juniori români, cu Vraciu (Valencia) sau Craiu (Villarreal) cunoscuți de mai mulți ani, mulți internaționali de seniori au crescut dincolo de Pirinei.

Pe lângă Florin Andone, jucător la Deportivo La Coruna, care a plecat în Spania de mic, bifând trupe precum Castellon sau Villarreal la juniori, și alți "tricolori" s-au format în Peninsula Iberică.

Astfel, Cristian Ganea a crescut la Basconia, Mallorca și Santanyi, Alex Maxim și-a petrecut ultima perioadă a junioratului la Espanyol, iar căpitanul Vlad Chiricheș a fost în curtea celor de la Benfica.

2009
este anul în care Alcorcon, care acum e în liga a doua, pe-atunci în a treia, o învingea cu 4-0 pe Real Madrid în Cupa Regelui. Din trupa galactică nu lipseau Raul, Benzema, Guti, Van Nistelrooy, Marcelo sau Van der Vaart

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
853246084756615
Marcel Popa  •  13 Februarie 2018, 18:20

vorbe.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează