INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANDERLECHT

FOTO Spălare de bani la transferurile lui Stanciu și Chipciu de la FCSB? » 30 de polițiști au descins astăzi în birourile lui Anderlecht

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 aprilie 2019 18:39

Anderlecht e în centrul unui scandal uriaș în Belgia. Clubul e suspectat de spălare de bani în cadrul transferurilor din ultimii ani, iar 30 de anchetatori au luat cu asalt baza de antrenament a belgienilor pentru a căuta probe.

Polițiștii au ridicat mai multe dosare de la fața locului, însă oficialii echipei din Bruxelles n-au vrut să facă vreun comentariu legat de acest subiect.

Conform presei belgiene, printre transferurile vizate de anchetatori se află cel al sârbului Aleksandar Mitrovici (24 de ani), care a plecat în 2015 de la Anderlecht la Newcastle în schimbul a 17 milioane de euro.

„Am avut câteva întrebări de pus agenților care au realizat transferurile la Anderlecht. Este un caz legat de spălarea banilor”, a spus un purtător de cuvânt al procuratorii belgiene.

belgia 3
+4 FOTO
Momentul în care anchetatorii ies cu acte din birourile lui Anderlecht // Foto: hln.be

Chipciu și Stanciu pe lista transferurilor analizate

Printre transferurile realizate de Anderlecht din 2015 se numără și cele ale lui Alexandru Chipciu (2015) și Nicolae Stanciu (2016). Primul încă e sub contract cu belgienii, fiind împrumutat la Sparta Praga. De partea cealaltă, Stanciu a ales să plece definitiv la Sparta la începutul anului trecut, iar în prezent evoluează pentru Al Ahli în Arabia Saudită.

Belgienii i-au cumpărat pe cei doi de la FCSB și au plătit 3 milioane, respectiv 9,6 milioane de euro. Vor pierde bani serioși în urma afacerilor. Stanciu, cel mai scump jucător transferat în Belgia, a fost vândut la Sparta Praga pentru numai 5 milioane, în timp ce Chipciu ar putea fi lăsat să plece liber de contract.

Anchetați și anul trecut

Clubul Anderlecht a mai fost vizitată de anchetatori și în luna octombrie a anului 2018. De această dată, poliția și-a făcut apariția în cadrul operațiunii „Mâini curate”, care vizează agenți, arbitri și cluburi din prima ligă belgiană. Descinderea de astăzi n-ar avea legătură cu operațiunea „Mâini curate”.

Vezi și:

VIDEO EXCLUSIV A uitat de Reghe și Gâlcă » Fernando Varela: „Răzvan Lucescu, cel mai bun antrenor pe care l-am văzut vreodată!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
rocky2
rocky2  •  24 Aprilie 2019, 22:17
Postat de milogu2017 pe 24 Aprilie 2019, 22:01

Steaua n u are nici o legatura cu orice infractiuni comise de clubul de amatori anderlecht.

steaua n-are nici o treaba, fcsb trebuie penalizata drastic! Dna-ul ce pazeste?

milogu2017
milogu2017  •  24 Aprilie 2019, 22:01

Steaua n u are nici o legatura cu orice infractiuni comise de clubul de amatori anderlecht.

jim_raynor
jim_raynor  •  24 Aprilie 2019, 20:19
Postat de Ionel Marcu pe 24 Aprilie 2019, 20:08

Cum pot scăpa de înștiințările GSP? Sunt agasanți!

Instaleaza "AdBlock"

Vezi toate comentariile (9)
Comentează