INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ROMÂNIA

Un fost internațional explică situația lui Ianis Hagi. De ce nu joacă la Alaves

Ianis Hagi, în acțiune cu Irlanda de Nord // foto: Raed Krishan, GSP
Ianis Hagi, în acțiune cu Irlanda de Nord // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2024 20:22 / Actualizat luni, 25 martie 2024 21:06

Ianis Hagi nu reușește să prindă primul unsprezece la Alaves, unde a fost împrumutat de Glasgow Rangers până la finele sezonului în curs.

Din august anul trecut la Alaves, unde l-a împrumutat Glasgow Rangers, Ianis Hagi întârzie să convingă. Mijlocașul în vârstă de 25 de ani intră cel mai adesea de pe bancă, iar selecționerul Edi Iordănescu i-a tras un semnal de alarmă după recentul amical cu Irlanda de Nord (1-1).

După Drăgușin, Florin Manea vrea să dea lovitura cu alt internațional „tricolor”: „Impresarul lui Joao Felix a fost la România - Irlanda! Deja se interesează de sume”
MERCATO
După Drăgușin, Florin Manea vrea să dea lovitura cu alt internațional „tricolor”: „Impresarul lui Joao Felix a fost la România - Irlanda! Deja se interesează de sume”

Gică Craioveanu sugerează că Ianis Hagi și-a ales greșit echipa

Fostul internațional Gică Craioveanu, ani buni jucător în Spania, la Real Sociedad, Villarreal și la Getafe, sugerează că Ianis și-a ales greșit echipa când a decis să se transfere în LaLiga. Argumente?

„Alaves a fost mereu o echipă de heirup, muncitoare, de sacrifiu. Ianis e un jucător de talent. Pentru mine, el şi Luis Rioja sunt cei mai talentaţi jucători ai lui Alaves, la calitate, dar la Alaves e exact ca la Osasuna.

Se cere compromis, se cere să faci la fel de bine şi faza ofensivă, şi faza defensivă. Ianis Hagi face faza defensivă, dar nu cum vrea Mister. Ianis nu e jucător de sacrifiu, ajută în apărare, dar nu la nivelul pe care-l vrea mister (n.r. - Luis Garcia)”, a comentat Craioveanu la Orange Sport.

Care este problema lui Ianis Hagi la Alaves

„Grande”, cum îi spun fanii, susține că „dacă Ianis s-ar sacrifica sau s-ar apăra mai mult, nu ar mai fi la fel de bun în atac. Asta e singura problemă a lui Ianis la Alaves. Eu am fost atacant, doar că eu am avut un noroc chior. Marcam goluri şi când marchezi băieţii îţi spun că aleargă pentru tine, dar că trebuie să le bagi bani în buzunar. Dacă nu (n.r. - marchezi), ei nu mai aleargă. 

Ianis nu este un marcator şi n-a avut şansa să aibă mai multe meciuri consecutive. Dacă ai un antrenor care are încredere în tine şi îţi dă şase meciuri la rând tu nu poţi să nu creşti ca jucător, e imposibil. La început e greu, că nu cunoşti echipa, sistemul, ţara şi e dificil. El n-a avut norocul ăsta, pe care mulţi dintre noi l-am avut".

Edi Iordănescu, fără menajamente: „Trebuie să meargă să facă ceva să se impună!”

Edi Iordănescu, la rându-i, l-a avertizat pe Ianis: „Eu cred că merită mai multe minute și la club! Eu știu cât de mult l-au dorit cei de acolo. Din ce am discutat și eu cu el și din ce am simțit, e foarte conștient că nu poate să continue așa!

Trebuie să meargă să facă ceva să se impună! Echipa e oarecum liniștită, în obiectiv (n.r. - Alaves), poate trebuie să aibă din nou o discuție și cu antrenorul, poate trebuie să vadă ce dorește și clubul pentru a primi șanse. Nu poate să joace patru minute, șase minute... Mai sunt mai puțin de două luni și vine Europeanul!”.

VIDEO. Edi Iordănescu, conferință înainte de Columbia - România: „Avem pretenții, așteptăm răspunsuri”

Mai puteți citi:

Investiție de peste 40 de milioane la CSA Steaua! Ce proiect au „militarii”

Detalii explozive din stenograme » Daniel Niculae către „Bocciu”: „Am vorbit și cu Colțescu, a zis: «Dați, bă, cu ce vreți!»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
parachioara5
parachioara5  •  26 Martie 2024, 10:48

Craioveanu ne spune cu cuvintele sale ca Yannis nu este buyn de nimik ...in aparare nu stie sa faca marcaj ...in atac nu marcheaza ...nimeni nu l vrea ...

dobrin
dobrin  •  25 Martie 2024, 22:51

De ce nu joacă la Alaves? Pentru ca nu e Pindu acolo sa-i cante pamporeaua.

22cea
22cea  •  25 Martie 2024, 22:12

Nimeni din lumea fotbalului nu indrazneste sa spuna ca baiatul asta n-are nici o tangenta cu fotbalul .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează