INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DOPAJ

GSP LIVE // VIDEO Dopaj la fosta formație a lui Dan Petrescu » Confirmarea unui fost elev: "Își reinjectau sângele! Nimeni nu făcea controale"

Articol de GSP - Publicat luni, 26 noiembrie 2018 11:35

Dacian Varga, fost internațional român, a fost invitatul lui Costin Ștucan la GSP Live. Mijlocașul trecut pe la Kuban Krasnodar a oferit detalii despre modul în care medicii ruși manipulau sângele, lucru strict interzis, pentru a crește performanța fotbaliștilor.

Metoda a fost făcută celebră de Lance Armstrong, în perioada când a câștigat 7 Tururi ale Franței!


"În Rusia îți lua sânge, dar nu te obliga nimeni. În fiecare week-end ne băgau vitamine în vene, perfuzie. Nu văd nimic rău în asta. Ne simțeam foarte bine după ce făceam asta. Îți arăta ce substanțe îți bagă, niște fiole cu calciu, magneziu.

Am văzut la unii colegi cum scoteau sângele, îl băgau într-o centrifugă, și apoi îl băgau înapoi în corp.

Într-un an de zile cât am stat în Rusia nu mi-a făcut nimic niciun control antidoping. Nu se făceau, nu am văzut niciodată control acolo", a declarat Varga la GSP Live

Potrivit listei negre a Agenției Mondiale Anti-Doping ( WADA“este interzisă orice formă de manipulare intravasculară a sângelui sau a componentelor sângelui prin orice mijloc fizic sau chimic”.

Fotbaliștii naționalei Rusiei au fost acuzați de dopaj chiar și la Campionatul Mondial de anul acesta. Parametrii lor fizici au fost net superiori tuturor celorlalți sportivi.

 Vezi și: 

FOOTBALL LEAKS FCSB a cumpărat din Germania un aparat care poate să dopeze! Secretul lui Reghecampf: ozonoterapia în masă. Clubul recunoaște, jucătorii nu: “Ne băgau gaz în fund”

VIDEO Atac devastator al unui fost dinamovist: "Ăștia sunt catastrofă! Nu i-aș chema nici la sintetic pe actualii jucători"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ray51
ray51  •  28 Noiembrie 2018, 16:46

Discutabil. Medicii sunt de acord pana la un anumit nivel. Cand incepe invalidarea acestui tratament numai un specialist o poate spune !

1618597915124142
Alexandru Chis  •  26 Noiembrie 2018, 12:10

Este procedeul specific dializei! Se purifica sangele de toxine, pentru a permite stimulentelor intoruse in circuitul sangvin sa isi face rapid simtit efectul de stimulare energetica. Acest procedeu este precursorul ozonoterapiei care presupune tot o dezintoxicare a sistemului cirulator, dar nu la nivelul rinichilor ci prin intermediul sistemului de circulatie a aerului la nivelul plamanilor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează