INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Incredibil! De ce s-a săturat Tătărușanu de Nantes » Are legătură cu moartea lui Emiliano Sala: „Acest om mă dezgustă!"

Articol de - Publicat marti, 21 mai 2019 11:26

Ciprian Tătărușanu pleacă de la Nantes. Și motivul are legătură cu Emiliano Sala, jucătorul care a murit în accidentul aviatic. 

Atacantul argentinian Emiliano Sala, dispărut într-un accident aviatic în ianuarie, nu voia să plece de la Nantes la Cardiff, dar acceptase transferul numai ca să scape de patronul Waldemar Kita.

Kita l-a scos din sărite și pe Tătărușanu

De peste o lună, de când s-a anunțat că a refuzat prelungirea contractului, Ciprian Tătărușanu nu mai apare în poarta lui Nantes.

E în conflict cu antrenorul Vahid Halilhodžici, dar, afirmă surse apropiate de jucător, după doi ani s-a săturat de situația de la club și de stilul agresiv la negocieri al patronului-președinte, Waldemar Kita.

Supărarea „tricolorului” ar avea legătură și cu moartea lui Emiliano Sala, fostul lui coechipier, forțat să plece la Cardiff înainte de a dispărea (la 28 de ani) în tragedia aviatică din 21 ianuarie. Cu modul în care s-a purtat Kita față de fotbalistul argentinian.

Sala: „Încearcă prin toate mijloacele să mă facă să plec”

În ancheta realizată de L'Équipe 21, postul de televiziune al cotidianului sportiv francez, ies la lumină mai multe amănunte crude:

  • Sala nu voia să se transfere la Cardiff;
  • A acceptat numai pentru a scăpa de proprietarul lui Nantes;
  • Kita a făcut totul pentru a-l împinge pe atacant spre clubul galez.

În materialul L'Équipe 21, Emiliano îi trimitea un mesaj vocal unui apropiat pe 6 ianuarie. Un mesaj tulburător.

„Șefii lui Nantes vor să mă vândă. Există o ofertă de la Cardiff. Au negociat pentru a câștiga o mulțime de bani și vor neapărat să mă duc. E un contract bun, dar, sportiv, nu e interesant pentru mine. Uite, ca să fie clar, ei încearcă prin toate mijloacele să mă facă să plec. Nu mi-e frică, m-am luptat întreaga mea carieră. Dar îmi spun că Meïssa ar trebui să-mi găsească o echipă mai bună până la sfârșitul perioadei de transferuri”, spunea Sala.

„Nu mai vreau să vorbesc cu Kita”

Meïssa era agentul său. Și Emi a adăugat:

„Meïssa a refuzat propunerea de la Cardiff, nu vrea să ajung acolo. Se gândește la aspectul sportiv. Însă m-am săturat. E adevărat că mi-ar plăcea să găsesc ceva care să-mi convină și sportiv, și financiar, numai că, uneori, nu poți avea totul. Iar eu nu mai doresc să vorbesc cu Kita și să mă enervez. Acest om mă dezgustă când îl am în față”.

În cele din urmă, forțat de patron, Sala a semnat cu Cardiff. Apoi, și-a găsit sfârșitul zburând spre capitala Țării Galilor cu o avionetă al cărui pilot nici nu avea licență. S-a prăbușit în Canalul Mânecii. 

„Kita vrea neapărat să mă vândă la Cardiff ca să obțină banii pe care-i așteaptă pe mine. Nici nu m-a întrebat ce părere am despre acest transfer, nu-l interesează decât banii. Așa e acum, o mare mizerie”Emiliano Sala, mesaj transmis unui apropiat pe 6 ianuarie

„Eu aș fi vrut să-l păstrăm pe Sala, să-i prelungim contractul cu un salariu mai mare, pentru că merita. Și apoi, să fie vândut în vară. Dar transferul la Cardiff s-a făcut în spatele meu”Vahid Halilhodžici, antrenor Nantes

„Sunt surprins de această ură împotriva mea. Pot înțelege reacția mamei, dar nu a celorlalți. Trebuie să oprim acest curent, că noi l-am forțat să plece. Nici nu mai vreau banii pentru Sala”Waldemar Kita, patron Nantes

12 golurimarcase Emiliano Sala în 19 meciuri jucate la Nantes în turul Ligue 1

2.500.000 €era salariul anual pe care l-ar fi primit Sala la Cardiff City

600.000 €câștiga atacantul argentinian pe sezon la FC Nantes

Se temea că va fi linșat la înmormântare

Waldemar Kita a avut o discuție cu apropiații lui Emiliano Sala la o zi după confirmarea morții sale. Mama și, mai ales fratele fotbalistului i-au reproșat pe un ton vehement patronului nantez că l-a forțat să accepte transferul la Nantes. Pentru ei, Kita era principalul vinovat. De aceea, scrie L'Équipe, omul de afaceri polonez (cu rezidență în Franța) nici nu s-a dus pe 16 februarie la înmormântarea jucătorului. Se temea că va fi linșat în Argentina. 

Tatăl lui Sala a acuzat și Cardiff: „L-a lăsat să moară ca un câine”

Pe 26 aprilie, la trei luni după dispariția fiului, Horacio Sala s-a stins și el, răpus de un stop cardiac. Înainte de a muri, a acuzat și clubul Cardiff. „Cum de nu i-au găsit un avion sigur? L-au lăsat să moară ca un câine. Singur. L-au abandonat”. 

Cardiff și Nantes, la proces

Acest transfer tragic nu s-a încheiat nici acum. Nantes cere cele 17 milioane de euro pentru Emiliano Sala, susținând că semnase deja cu Cardiff City. Dar clubul galez refuză să plătească: "Tranzacția nu fusese înregistrată". Și cazul se va decide la FIFA. 

Vezi și: 

Mircea Lucescu îl vrea pe Ciprian Tătărușanu la Beșiktaș » Portarul titular al naționalei s-ar lupta pentru post cu Karius

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  21 Mai 2019, 19:43

@ermil1986...am spus că își face contractele în așa fel încât să fie pe un an cu opțiune...echipele stau liniștite crezând cuvântul lui că o să prelungească, omul își dă silința trei sferturi din contract, apoi când ochește ceva mai bun...face în așa fel să plece cu scandal, nu prelungește...nu îi pasă cum lasă terenul pârjolit în urmă, consideră că nu va mai întoarce acolo...trust me...

dutedica
dutedica  •  21 Mai 2019, 15:21

Lui Waldemar Kita nu-i cereti prea mult. Este un polonez cu resedinta in Franta. Cei care au ceva ani traiti in GB sau Irlanda stiu deja: cuvinte ca educatia si polonezii nu le gasesti pe aceeasi pagina...doar aici, in comentariul asta.

108917206757657
Valentin Ciocea  •  21 Mai 2019, 13:34

TATARUSANU SI-A TERMINAT CONTRACTUL AVUT CU NANTES , ACUM POATE PLECA , LIBER DE CONTRACT , UNDE VREA .

Vezi toate comentariile (9)
Comentează