INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIGUE 1

4 argumente pro-Boloni, 3 contra » După „parodia de prestație” cu Lorient, francezii pun o întrebare dură: „Îl va prinde aniversarea din martie pe banca lui Metz?”

Ladislau Boloni // foto: Imago Images
Ladislau Boloni // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2024 14:03 / Actualizat joi, 08 februarie 2024 14:11

Metz a pierdut din nou, a șaptea înfrângere consecutivă în Ligue 1, iar scaunul antrenorului Ladislau Boloni (70 de ani) se clatină puternic. Ziarul local La Semaine nu l-a menajat pe antrenorul român după ultimul eșec, 1-2 cu Lorient: „Parodie de fotbal. E omul potrivit să salveze echipa de la retrogradare?”.

Angajat de Metz în vara lui 2022, Ladislau Boloni i-a readus pe „les grenats” în prima ligă, dar traversează momente delicate în elita Franței.

Metz a ajuns la 7 înfrângeri consecutive în campionat, cea mai recentă contra ultimei clasate, Lorient, 1-2 pe 4 februarie, și a coborât pe locul 16, poziție de baraj.

Adrian Mititelu dă lovitura! Negocieri pe bani mulți pentru „perla” lui FCU Craiova
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu dă lovitura! Negocieri pe bani mulți pentru „perla” lui FCU Craiova

În acest context, ziarul francez La Semaine, tipărit în regiunea Grand Est, își pune problema dacă „ar trebui ca antrenorul român să-și păstreze postul?”.

„Ar trebui păstrat Ladislau Boloni la Metz?” » Francezii au venit cu argumente pro și contra

„FC Metz a afișat o mediocritate îngrozitoare cu Lorient. Va sărbători Boloni aniversarea a 71 de ani, pe 11 martie, ca antrenor al lui Metz? Întrebarea vine după ce echipa a atins cel mai de jos nivel la 1-2 cu Lorient, oferind o parodie de fotbal”, scrie publicația din Hexagon.

Ca argumente pro-Boloni, ei menționează faptul că „a demonstrat ce poate”, „se descurcă cu ce are”, „situația din clasament nu este disperată” și „este un antrenor-protector”. Ei amintesc că antrenorul român a mai trăit o situație complicată la FC Metz, fiind amenințat cu demiterea sezonului trecut, în Ligue 2, și că Boloni nu a primit în acest mercato invernal jucătorul de creație pe care-l dorea.

Ca argumente pentru care Boloni ar trebui înlocuit, La Semaine menționează „un soi de neputință și lipsa de întrebări”, faptul că „în martie ar putea fi prea târziu” și că „sunt antrenori buni pe piață”, precum Frederic Antonetti, Thierry Laurey, Antoine Kombouare și Bruno Genesio.

În concluzie, jurnaliștii francezi scriu că „Boloni nu este amenințat pentru moment, dar cum poate rezista acestei serii istorice, una care riscă să se prelungească după deplasarea de pe Velodrome? (n.r. - cu Marseille). Mesajul antrenorului român începe să se piardă. Chiar dacă este sfâșietor, având în vedere personajul și miracolul de anul trecut, schimbarea de antrenor se impune în cazul unui pas greșit în Marseille”.

În prezent, Metz ocupă locul 16 în Ligue 1, de baraj, cu 16 puncte acumulate în 20 de etape.

Lyon, Nantes și Montpellier, primele echipe deasupra liniei „roșii”, au câte 19 puncte.

Mai multe știri despre stranieri:

După 5 luni în Spania, Ianis Hagi numește aspectul care l-a surprins: „Mă așteptam să fie așa în Anglia și Germania, nu aici”
Alaves
După 5 luni în Spania, Ianis Hagi numește aspectul care l-a surprins: „Mă așteptam să fie așa în Anglia și Germania, nu aici”
Atletico a fost învinsă în Cupa Spaniei » Rivalul lui Moldovan a făcut o gafă uriașă, sub ochii românului
Atletico Madrid - Athletic Bilbao 0-1
Atletico a fost învinsă în Cupa Spaniei » Rivalul lui Moldovan a făcut o gafă uriașă, sub ochii românului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Nagyvagany
Nagyvagany  •  09 Februarie 2024, 13:02
Postat de parachioara5 pe 08 Februarie 2024, 15:15

...bine ca nu a venit la Nationala...

Dati usor cu parerea. Nu stiti ce se intampla in culisele echipei Metz si cu ce resurse trebuie Bölöni László sa se descurce. Daca selectionerul actual "se face de ras" cu echipa nationala al Ramaniei in in Germania, o sa afirmati ca ce pacat ca nu a venit Bölöni?

parachioara5
parachioara5  •  08 Februarie 2024, 15:15

...bine ca nu a venit la Nationala...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează