INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Lille caută un portar experimentat pentru postul de rezervă și a pus ochii pe un internațional român rămas fără contract

Lille a pus ochii pe Florin Niță (stânga). Foto: Instagram
Lille a pus ochii pe Florin Niță (stânga). Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 24 august 2023 12:47 / Actualizat joi, 24 august 2023 13:47

Florin Niță (36 de ani) este tot mai aproape de un transfer la parametru zero la Lille. Agenția score.fr anunță că acesta concurează cu Thomas Didillon (27 de ani, Cercle Brugge) pentru a fi dublura titularului Lucas Chevalier (21 de ani).

După ce Ciprian Tătărușanu a apărat la Nantes și Lyon, iar Ionuț Radu a jucat în prima parte a anului la Auxerre, un alt internațional român este la un pas să joace în Ligue 1. 

Un jucător poate rezilia cu Dinamo în orice moment. A ajuns spectator
DINAMO
Un jucător poate rezilia cu Dinamo în orice moment. A ajuns spectator

Agenția score.fr scrie că Florin Niță se află în negocieri avansate pentru a deveni rezerva titularului Lucas Chevalier (21 de ani) la Lille. Fosta campioană a Franței are nevoie urgentă de un goalkeeper cu experiență, după ce Benoit Costil a decis să plece în Italia, la Salernitana.

Lille caută un portar experimentat pentru postul de rezervă și a pus ochii pe Florin Niță

Rivalul său, susține sursa citată, este Thomas Didillon (27 de ani) de la Cercle Brugge, aflat în ultimul an de contract. 

Fost la Sparta Praga și împrumutat apoi la Pardubice, Niță are avantajul că ar veni la parametru zero, terminându-și la 1 iulie contractul cu Sparta Praga

„Conducerea clubului caută un portar care să-i fie mentor lui Lucas Chevalier, considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri portari francezi”. Singurul dezavantaj este că Didillon ar costa între unu și două milioane de euro.

„Florin Niță are un profil excelent pentru Lille”

Deşi nu este familiarizat cu campionatul Franţei, Niță are experiență și a jucat de câteva ori în competiţiile europene: Liga Campionilor, Europa League şi Conference League, unde Lille ar putea participa în acest sezon. 

19 selecțiiare Florin Niță la naționala României. În sezonul trecut a prins 17 meciuri la Pardubice, după ce evoluase în 110 partide pentru Sparta Praga

În plus, se bucură de o foarte bună reputaţie, el fiind aprecia pentru mentalitatea ireproşabilă şi capacitatea de a avea grijă de tineri.

„În ciuda vârstei sale, portarul român este capabil de prestații foarte bune. Reprezintă, fără îndoială, un profil excelent pentru Lille, iar conducerea trebuie doar să aleagă între cei doi”.

Citește și:

Bișnița e în floare înainte de UTA - FCSB! Cât a ajuns să coste un bilet

Napoli a ratat principalul obiectiv din acest mercato! Mijlocașul din La Liga a ales să semneze cu Al-Ahli

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  24 August 2023, 13:59

Un portar excelent Nita, mai valoros decat tot ce avem la ora actuala. Din pacate nu a avut noroc sa prinda nationala decat foarte tarziu, cu toate ca in opinia mea a fost mereu mai bun decat Tatarusanu.

cristishady
cristishady  •  24 August 2023, 13:34

aveam cateva glume in pipeline insa nu le dau, florin nita e un baiat cu bun simt si muncitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează