INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA // GENT - ANTWERP 0-0

Loți Boloni, antrenorul momentului în Belgia, necruțător: "Voi folosi un limbaj pe care nu îl iubesc"

FOTO: @Gazet van Antwerpen +1   FOTO
FOTO: @Gazet van Antwerpen

Articol de - Publicat luni, 26 noiembrie 2018 10:37

Anwerp, formația antrenată de Ladislau Boloni, a terminat la egalitate cu Gent, scor 0-0, și rămâne pe locul 2 în Belgia. Antrenorul lui Antwerp a fost nemulțumit că Nicolas Laforge nu a revăzut pe monitor cele două goluri anulate echipei sale pentru ofsaid.

Loți Bölöni nu vrea să vorbească nicio clipă despre lupta pentru titlu și nu-i lasă nici pe jucătorii săi. Dar Antwerp, o revelație în Belgia, la fel ca sezonul trecut, se apropie de locul 1. E pe 2, în fața campioanei Bruges și a lui Anderlecht, la doar 3 puncte în spatele liderului Genk. Are cea mai bună apărare, fără gol primit în patru din ultimele 5 etape!

"Voi folosi un limbaj pe care nu-l iubesc"

Totuși, antrenorul se consumă teribil și în timpul meciului, și după joc. Și continuă conflictul său cu arbitrii. L-au nemulțumit și duminică, la 0-0 cu Gent. Nu pentru că i-au anulat două goluri pe motiv de ofsaid cu ajutorul Video Assistant Referee și nici pentru că le-a dat penalty adversarilor tot cu VAR în ultimele minute (apărat de portarul Sinan Bolat). Îi reproșează "centralului" Nicolas Laforge că nu a revăzut pe monitor fazele reușitelor refuzate, ceea ce a făcut în cazul loviturii de pedeapsă.

La primul interviu, obligatoriu, cum s-a terminat partida, Bölöni a fost întrebat la postul național de televiziune RTBF:

- Ce sentimente aveți după această confruntare?
A replicat, nervos:
- Dacă îmi exprim sentimentele, voi folosi un limbaj pe care nu-l iubesc. Nu mă întrebați ce sentimente am acum. Nu-mi cereți să fac comentarii. Fiindcă ar trebui să fiu foarte dur cu anumiți oameni. Așa ar fi corect.

"De ce să fie patru arbitri?"

La final, le-a oferit telespectatorilor un "mulțumesc" și un zâmbet malițios. La conferință, pistonat de ziariști, Loți a spus ce avea pe suflet: "Dacă VAR decide când «centralul» trebuie să se uite sau nu, dacă VAR decide totul, nu mai avem nevoie de arbitri. Lasă tot controlul jocului în mâna VAR. E mai ieftin. De ce să fie patru arbitri? Îi plătim, însă oricum VAR ia hotărârea".

0goluri a primit Antwerp în ultimele 3 meciuri din Jupiler League

"Care sunt regulile pentru a analiza imaginile? Nu înțeleg, uneori lasă arbitrul să conducă, iar VAR intervine și îl trimite să revadă faza pentru a da penalty. Dar când noi înscriem, dintr-o dată, arbitrul nu se mai uită. Acceptă hotărârea VAR că nu a fost gol valabil"Loți Bölöni, antrenor Antwerp

"La ofsaid, nu se mai uită pe monitor"

Johan Verbist, șeful Comisiei de Arbitri în Belgia, a explicat pentru Gazet van Antwerpen de ce s-a procedat astfel la meciul de la Gent. "Nu arbitrul, ci VAR decide dacă trebuie să revadă acțiunea", a declarat acesta. "Există reguli. La ofsaid, nu e nevoie să se mai uite pe monitor. E o hotărâre evidentă, dacă un fotbalist e sau nu în afara jocului. În schimb, la penalty, e diferit. Poate fi o interpretare". 

 Vezi și: PAOK, formația lui Răzvan Lucescu, "ajutată" de un fost dinamovist în cursa spre titlu » Situație ideală în clasament

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close