INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Mircea Lucescu, sprijin din Italia într-un moment dificil: "Ceea ce face Guardiola astăzi ne învăța Lucescu acum 20 de ani"

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 noiembrie 2018 21:29

Mircea Lucescu (73 de ani) e la un pas să fie demis de la cârma naționalei Turciei după înfrângerea cu Suedia, scor 0-1. Marele tehnician român primește însă laude din Italia. 

Daniele Adani (44 de ani), fotbalist pe care Mircea Lucescu l-a antrenat în perioada Brescia, a vorbit despre Il Luce în presa din Peninsulă.

"Cel mai important lucru pe care l-am învăţat de la Mircea Lucescu a fost acela că un fundaş trebuie să acţioneze, nu doar să reacţioneze. În acest fel, atacantul are mai mult de muncă. E pus în situația să alerge mai mult, să gândească mai mult şi, în final, să fie mai obosit.

Ceea ce îi învaţă Guardiola astăzi pe jucătorii săi ne învăţa pe noi Lucescu acum 20 de ani. Nu contează numai să câştigi titluri, ci să deschizi drumuri, să inovezi, iar Lucescu era deasupra tuturor din acest punct de vedere. Ştia jocul ca nimeni altul", a declarat Adani pentru Correire dello Sport.

159 de meciuri are Adani în tricoul celor de la Brescia. De-a lungul carierei a mai evoluat pentru Inter sau Fiorentina

5 prezențe în naționala Italiei are fundașul central

Vezi și: Dezastru pentru Turcia lui Mircea Lucescu! A pierdut acasă și retrogradează în Liga Națiunilor » Scandal pe teren cu Istvan Kovacs: "Ăsta e de roșu"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
1552028481725614
Panda Sorin  •  21 Noiembrie 2018, 13:24

Pana una-alta ramane singurul roman care a antrenat in Serie A.

luker
luker  •  18 Noiembrie 2018, 12:43

In Ucraina a mers foarte bine, bani multi, putina competitie, pregatea meciurile europene si juca in fata unor echipe obosite de propriul campionat. Un fel de Marica in fotbal.

romeverest
romeverest  •  18 Noiembrie 2018, 11:12

Asa o fi...dar din pacate nu a reusit mare lucru in Italia !! A promovat-o de doua ori pe Brecia si imediat au si retrogradat !! Pe Pisa a luat-o, chiar in 1990, din Serie A si a dus-o direct in Serie B !! Pe Inter a preluat-o de la Simoni, cand se afla pe locul 2, iar dupa 6-7 etape, cand a fist demis, a lasat-o pe locul 4 !! Se pare ca filozofia sa de joc nu a functionat in fotbalul care conteaza !!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close