INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA / TOULOUSE - NANTES 1-1

Primul penalty provocat de Tătărușanu după 101 meciuri în Serie A și Ligue 1! » "A fost naiv". Nota 4,5!

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 18 ianuarie 2018 10:46

Duminică, pe "La Beaujoire", Tătărușanu jucase cel de-al 100-lea său meci în Top 5 Europa. Avea 81 de partide în Serie A la Fiorentina și 19 în Ligue 1. Joi, Ciprian putea sărbători încă o victorie cu Nantes, i-au mai lipsit doar câteva secunde.

Și-a pus singur piedică și a căzut

În minutul 90+5, Gradel era aproape de colțul careului, și portarul a ieșit să-l blocheze. A rămas pe picioare, foarte aproape de el, însă fără să-l atingă. Gradel și-a pus singur piedică și a plonjat pe gazon.

Suficient cât să-l păcălească pe arbitrul Léonard, care a dictat penalty. Prima lovitură de pedeapsă provocată de Tătă într-un campionat străin (potrivit Opta) nu a fost, dar s-a dat. Și Gradel a egalat. 1-1 (90+6).

"Suntem luați drept clovni"

Președintele lui Nantes a protestat, ca de obicei. "A fost meciul cu Marseille, când mingea a ricoșat în brațul marcatorului, golul primit cu Rennes după ce Khazri era trei metri în ofsaid și cel care ne-a fost refuzat la Saint-Étienne.

Plus ce s-a întâmplat cu PSG. E prea mult", a declarat Waldemar Kita. "La Canal Ă, mi s-a spus că n-a fost penalty pentru Toulouse. Ce să înțeleg? Pe toți îi doare în cot de noi! Suntem luați drept clovni".

"Este un mic fault acolo"

Antrenorul secund al "canarilor", Paolo Benetti, ce l-a înlocuit pe Claudio Ranieri la conferință (oficialii galben-verzilor au susținut că italianul are dureri la gât și nu poate vorbi), a zis altceva:

"Pentru mine, a fost penalty". Iar Rongier, colegul lui Tătărușanu, a adăugat: "Este un mic fault acolo. În vestiar, Ranieri era furios pe noi, nu pe arbitru. Ne-a prevenit că adversarii vor încerca să obțină penaltyuri cu orice preț". 

4,5 a fost notaprimită de Tătărușanu în cotidianul local Ouest France (5 în L'Équipe)

 17 goluria încasat Tătărușanu în 20 de meciuri jucate în Ligue 1 cu Nantes

"Tătărușanu făcuse un meci foarte bun, dar a fost naiv în prelungiri, la penalty. Chiar dacă nu există contact la acel duel" Ouest France, cotidian francez

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
mosvasile
mosvasile  •  18 Ianuarie 2018, 14:14

Am vazut meciul!Plictiseala,nu a avut nimic de aparat tot meciul-adversari de pe penultimul loc- si tocmai in ultimul minut,in loc sa degajeze-avea timp destul- sau sa-l lase pe fundas,a balbait-o si apoi l-a faultat pe jucatorul advers!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează