INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPARTA PRAGA

Sparta romena » Colonia de români de la Praga e în vână maximă + Vătăjelu și-a găsit o nouă echipă

Românii Niță, Chipciu și Stanciu s-au fotografiat aseară pentru Gazeta Sporturilor, uniți, în tricoul praghezilor // Foto: Cristi Preda
Românii Niță, Chipciu și Stanciu s-au fotografiat aseară pentru Gazeta Sporturilor, uniți, în tricoul praghezilor // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 22 ianuarie 2019 11:26

Alex Chipciu a marcat un gol, din nou, ieri în amicalul celor de la Sparta Praga cu MOL Vidi (3-1), Stanciu a jucat în repriza secundă. Florin Niță a fost menajat, dar se luptă să rămână titular și-n primăvară.

Alex Chipciu este în vână maximă în perspectiva startului preliminariilor naționalei pentru Euro 2020. Internaționalul de 29 de ani a punctat din nou pentru Sparta Praga în amicalul de aseară cu MOL Vidi (3-1) de la Marbella. Ex-stelistul a reluat din careu o centrare a unui coechipier.

Săptămâna trecută, Alex a punctat în partida cu Energie Cottbus (2-0) printr-un gol de senzație de la 20 de metri, voleu, bară gol. Fotbalistul care a jucat pe aproape toate posturile în carieră, mai puțin portar, este folosit din nou în poziția care-i convine și unde dă cel mai bun randament, aceea de mijlocaș stânga.

Chipciu este una dintre vedetele actuale ale praghezilor, locul 4, la 11 puncte de liderul Viktoria Plzen, tocmai de aceea Sparta vrea să forțeze încă de acum achiziționarea definitivă a internaționalului român. Alex e împrumutat până la vară la cehi, dar aceștia sunt dispuși să-l cumpere și să-i ofere un contract de durată.

Un român, doi români, trei români. Erau patru, doar că Vătăjelu nu mai e în lot. Nicușor Stanciu a intrat ieri în repriza secundă, așa a fost tactica făcută de la început. Românul i-a întors pe toate fețele pe unguri și-a pasat decisiv pentru golul al treilea al Spartei, al lui Plavsici. Stanciu are libertate de mișcare totală în echipa pragheză.

Chipciu și el sunt considerați titulari incontestabili la gruparea deținută de cel mai bogat om din Cehia, care speră să recupereze diferența mare de puncte de liderul campionatului.

15 goluri a încasat Niță în ediția de toamnă în 18 meciuri, în 6 partide neprimind deloc gol

Al treilea român, Florin Niță, a fost menajat ieri, dar antrenorul l-a anunțat că se bazează în continuare pe el și va juca în următorul amical, sâmbătă, cu Dinamo Kiev.

Doar că misiunea nu va fi ușoară deloc. Niță a fost piesă de bază în toamnă la Sparta, dar tehnicianul Zdenek Scasny l-a anunțat că va avea parte de o concurență aprigă cu cehul Heca, titular și ieri, după ce-a încheiat titular 2018. Aseară, la meci a fost și colaboratorul de încredere al lui Cosmin Contra, Javi Reyes, care și-a luat notiție vizavi de Chipciu și Stanciu.

1 gol și 2 assist-uri a oferit Chipciu pentru Sparta în toamna 2018 în 21 de partide

4 goluri și 7 assist-uri a dat Stanciu pentru cehi în 20 de partide

Vătăjelu merge la Jablonec

Bogdan Vătăjelu, cel de-al patrulea român de la Sparta Praga, nici n-a mai sosit în Spania. Ex-craioveanul a fost lăsat în Cehia și va semna în aceste zile cu Jablonec, locul 5 din liga de acolo. Fundașul stânga n-a mai intrat în planurile celor de la Sparta pentru partea secundă a campionatului.

"Eu clar îmi doresc să plec, dacă nu se poate să joc la Sparta. Cu siguranţă se va găsi altă echipă unde să joc. M-aş gândi la orice variantă, pentru că îmi doresc enorm să revin la forma mea de acum un an şi ceva", spunea Vătăjelu la finele anului trecut. Sparta a plătit 1,3 milioane de euro pe el oltenilor.

Stanciu a renunțat să mai fie 10

Nicușor Stanciu a decis să renunțe la numărul 10, cu care a jucat în prima parte a ediției pentru praghezi. Mijlocașul naționalei a preluat numărul 23, care are o semnificație deosebită pentru el.

Fotbalistul a debutat pe 23 martie 2016 în prima reprezentativă a României într-un amical cu Lituania (1-0), când a dat și gol. Și, totodată, Stanciu a avut 23 la FCSB, echipa de la care a erupt în fotbalul internațional, Anderlecht plătind aproape 10 milioane de euro pe el.

 

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
fairplayromania
fairplayromania  •  22 Ianuarie 2019, 16:19

Chipciu a dat 1 gol în campionat, si e in vină maximă..... Ce ridicol. Singura explicati este că Chipciu apartine inca lui Becali , precum Nicusor si nea Niţă...

balauru48
balauru48  •  22 Ianuarie 2019, 12:30

Sparta romena e atât de în vana încât e pe cel mai rușinos loc din istoria clubului. Gesepeilor, plesniti de la atâta prostie! :))

zizu
zizu  •  22 Ianuarie 2019, 12:19

A naibii de bună echipă mai e și sparta! Dacă am ajuns să ne dăm rotunzi că joacă la sparta,înseamnă că fcsb e jos rău!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează