INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CHINA

Superinterviu cu Olăroiu în cel mai important ziar din Italia! "Să vă spun ceva ce nu am mai văzut niciodată în fotbal"

Articol de - Publicat marti, 12 iunie 2018 10:41

Cosmin Olăroiu se descurcă foarte bine și în China, reușind să o salte pe Jiangsu Suning de la retrogradare pe locul 4 după 11 etape, la 4 puncte de lider.

Antrenorul român, caracterizat de La Gazzetta dello Sport, "un uriaș surâzător, un personaj fantastic, cu o mare deschidere mentală", le-a povestit italienilor cum a redresat o echipă lăsată în derivă de Fabio Capello.

"Îl cunosc de când am fost la antrenamentele lui la Juventus, m-a ajutat în acea perioadă prietenul Mutu. Nu e simplu în China. Nu înseamnă că dacă ești manager de top ai succesul garantat. Trebuie să resetezi totul și să fii conștient că nu vei găsi jucători pregătiți tehnic și tactic".

"Au o inimă incredibilă"

Oli a explicat și ce-a schimbat la Jiangsu: "Am lucrat mai ales sub aspect psihologic. Nu înțelegeam de ce, de exemplu, jucau cu prima minge lungă, în față. M-a șocat răspunsul «Mister, nu avem calitate să păstrăm posesia». Și i-am contrazis «Cine-a spus? Atunci, să lucrăm la calitate».

Fotbaliștii chinezi, chiar și cei mai buni, trebuie să se lupte cu nesiguranța lor. Dar sunt atleți incredibili. Unul din tineri are niște date cardiace pe care nu le-am mai văzut de când sunt în fotbal. Poate alerga neîncetat 90 de minute, chiar și mai mult!".

Erick Thohir, patronul de la Inter Milano, deține și Jiangsu Suning, formația antrenată de Olăroiu. 

"Patronul Zhang mi-a zis că «Inter nu poate trece de la zero la 100 într-o clipă. Și investițiile se fac gradual, asta este filosofia noastră pentru fotbalul italian. În doi ani, Inter va fi pregătită să câștige»"  Cosmin Olăroiu, antrenor Jiangsu Suning

"Patronul n-a intrat niciodată în aspectele tactice. Mi-a propus un jucător de transferat, dar a acceptat că nu-l vreau pentru că nu se încadra în proiectul meu. Are competență, dar și respectă rolurile" Cosmin Olăroiu, antrenor Jiangsu Suning

"Mi-ar plăcea să-l cunosc și să vorbesc cu Luciano Spalletti. Interul său practică un fotbal modern. Patronul are mare încredere în el" Cosmin Olăroiu, antrenor Jiangsu Suning

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1505476333079477
Xenopol Alexandru  •  12 Iunie 2018, 13:20

Superdan are o provocare mare,trebuie sa arate ca poate face si el ce a facut Olăroiu.

alegsandru
alegsandru  •  12 Iunie 2018, 11:16

Lasa-ne giespi cu Olaroiu.. Puneti un articol cu implicarea #rezist in huiduielile de aseara de pe Arena Nationala sau sunteti SIEReIsti?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează