INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

Un internaţional U16 a semnat cu Wolverhampton » Fostul său antrenor îi face portretul: ”Munceşte ca un fanatic”

Articol de , - Publicat luni, 24 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 24 martie 2014 00:10

Fostul său antrenor de la Atletico Arad, Cristi Păcurar, îl ştie pe puşti de la 11 ani: ”Nu exista antrenament după care să nu se pregătească suplimentar”.

Avem încă un puşti în Anglia: Răzvan Oaidă (16 ani) a semnat un contract pe două sezoane cu Wolverhampton, unde va fi coleg cu un alt român, Carlo Erdei.

Puştiul crescut de Atletic Arad a mai dat probe în trecut la Manchester City, Hagi l-a dorit la propria Academie, a fost o perioadă sub monitorizarea lui Hizo la FC Vaslui.

Dar internaţionalul de juniori, la lotul pregătit de Răducioiu, a preferat în cele din urmă soluţia Wolves, unde a ajuns prin intermediul impresarului Adrian Ştefănescu, şeful agenţiei PlayMaker Consulting.

Familia s-a mutat pentru el de la Petroşani
Fostul său antrenor de la clubul arădean, Cristi Păcurar, îl descrie pe Oaidă drept "un băiat special, un fanatic al fotbalului, un tip obsedat de progres.

Rămînea în plus după absolut toate şedinţele de pregătire pentru a mai repeta, pentru a mai acumula la capitolul fizic sau tehnic. A trecut prin toate etapele de creştere, iar familia lui a făcut sacrificii deosebite pentru el.

Sînt originari din Petroşani, iar părinţii şi sora lui s-au mutat la Arad alături de Răzvan, pe cînd băiatul avea doar 12 ani, spre a-l ajuta în carieră".

Tatăl lui Răzvan a lucrat ca miner, acum e pensionar, iar mama e angajată ca vînzătoare la un supermarket din Arad.

"Nu ştiam prea multe despre Wolves înainte să ajung aici prima oară, în ianuarie. E un club mare, unde mă pot adapta şi dezvolta, fotbalistic şi educaţional. Sper ca în următorii doi ani să devin o soluţie pentru prima echipă şi pentru naţionala României" (Răzvan Oaidă, pentru play-maker.ro)

610309-juniori-anglia.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
assf
assf  •  24 Martie 2014, 13:24

uite ma ca mai sunt si cluburi in romania care acorda atentie si juniorilor. nu cumpara jucatori gata formati din romania sau din lumea larga. bafta tuturor sa se realizeze in viata ca fotbalisti. doar de ei depinde plus putin noroc ca sa ajunga fotbalisti profesionisti prin strainatate.

steaua.libera
steaua.libera  •  24 Martie 2014, 11:42

Succes, pustiule. Fa-ne mandri!

muensteraner67
muensteraner67  •  24 Martie 2014, 11:00
Postat de ovidiu_3003 pe 24 Martie 2014, 10:05

...acesti fotbalisti in devenire ...se vor rata negresit ...

Interesant. De ce esti asa de convins ca se vor rata? Eu sint sigur ca s-ar rata daca ar ramine in mocirla numita "fotbal" din Romania.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează