INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

EXCLUSIV Previziune sumbră a lui Nicolae Stanciu, din China: „Imposibil ca echipele din România să se califice în Champions League”

Articol de - Publicat sambata, 15 aprilie 2023 12:00 / Actualizat sambata, 15 aprilie 2023 14:31

La 29 de ani, Nicolae Stanciu e unul dintre liderii echipei naționale cu care speră să ajungă la Campionatul European din 2024. În China, la echipa de club, Wuhan Three Towns îi merge perfect. 

După titlul de campion din decembrie 2022, acum a cucerit și Cupa Chinei. În exclusivitate pentru GSP.RO, mijlocașul vorbește deschis despre prima reprezentativă, dorințe, dezamăgiri și face o promisiune pentru milioanele de suporteri ai echipei naționale

- Nicolae, de ce atunci când suntem în fața unor partide decisive nu știm ce să facem?
- Nu știu dacă e doar de acum chestia asta. Am avut mai mulți antrenori care mereu ne ziceau că așa suntem noi, românii. Și în trecut se întâmpla lucrul ăsta. Chiar nu știu să-ți explic de ce... Vreau să vă dau un exemplu mai apropiat.

- Te rog.
- Uite, la meciul cu Islanda, când trebuia să câștigăm, am avut și ghinion la bara lui Ianis sau la restul ocaziilor pe care le-am avut. Nu știu... Încercăm să schimbăm lucrul acesta, să nu mai avem parte de eșecuri în astfel de meciuri decisive. Avem nevoie de o continuitate, să reușim să legăm calificări, în primul rând pentru țara noastră!

- Crezi că în momentul de față echipa națională mai reprezintă ceva pentru suporteri? 
- Cred că reprezintă enorm pentru marea majoritate, pentru că lumea vine la meciuri, ne susține și chiar cred că marea majoritate este alături de noi și în momentele mai puțin bune. Trebuie să-i aducem mai aproape de noi pe toți cu jocul nostru și cu rezultatele. Chiar dacă în ultimii ani nu am reușit să facem acest lucru, eu am simțit că foarte multă lume ne este aproape, chiar și atunci când am trecut prin momente mai dificile. Atunci când e bine, e ușor ca toți să fie lângă tine.

- Ești unul dintre liderii actualei echipe naționale. Înțelegi de ce unii jucători au luat decizia să se retragă, iar alții să ia în calcul asta? Vorbim de Alin Toșca sau chiar de Chiricheș, Maxim.
 - De Vlad și de Max nu știu nimic concret. Alin m-a surprins! Vorbeam destul de mult și eram apropiați în timpul în care eram la echipa națională, iar vestea m-a surprins. Nu am știut ce să-i zic... I-am dat doar un mesaj de mulțumire și atât, pentru că mi se pare o decizie personală.

- Nu l-ai întrebat de ce a renunțat?
- N-am vrut să intru în alte amănunte, nu l-am întrebat de ce a făcut acest lucru. Îi respect și i-am respectat decizia, dar nu înseamnă că sunt de acord cu ea. Din punctul meu de vedere, e cea mai mare prostie pe care putea să o facă! Atât timp cât antrenorul vrea să te cheme la echipa națională și poți să mergi, tu alegi să te retragi...

Un titular al naționalei din ultimii ani se retrage! » Reacția lui Edi Iordănescu: „Pierdem un jucător important”
RETRAGERE
Un titular al naționalei din ultimii ani se retrage! » Reacția lui Edi Iordănescu: „Pierdem un jucător important”

- Problema echipei naționale crezi că e cauzată și de situația fotbalului intern din România?
 - Nu știu dacă asta e principala cauză. Pentru echipele din România mi se pare aproape imposibil să reușească să se califice în Champions League, având în vedere că trebuie să joci atâtea tururi preliminare cu adversari destul de grei. În Europa League nici nu știu dacă a mai jucat cineva de prin România sau dacă mai ajunge vreo echipă pe acolo. Conference pare cea mai accesibilă competiție și mă bucur că atât Steaua, cât și CFR au fost anul ăsta în grupe.

- Tu ai debutat pentru România la un Campionat European...
- Da, da. Cu Franța, în 2016.

- Ce-ar însemna pentru tine să te vedem în Germania, în 2024, la un nou Campionat European?
- Totul! Pentru mine echipa națională este cea mai importantă. Mereu am pus-o mai presus decât cluburile unde am evoluat. Mereu am venit cu drag pentru că îmi iubesc țara și cred că ar fi ceva incredibil să reușim să ajungem la Euro 2024. Și chiar pot să promit că vom face tot ce depinde de noi și vom arăta bine în aceste preliminarii ca să ajungem acolo!

CITEȘTE ȘI:

Analiza financiară pe acte oficiale în Liga 1 » PLAY-OFF: CFR, buget de salarii uriaș, Rapid e sub Sepsi! FCSB domină două capitole + Cine a avut cel mai prost management pe 2022
ANALIZĂ FINANCIARĂ
Analiza financiară pe acte oficiale în Liga 1 » PLAY-OFF: CFR, buget de salarii uriaș, Rapid e sub Sepsi! FCSB domină două capitole + Cine a avut cel mai prost management pe 2022
N-a vrut să mai audă de fotbal și s-a apucat de făcut burgeri pe Calea Victoriei! „Vedeta e cu dulceață de ceapă, brânză brie și trufe”
VIAȚA DUPĂ FOTBAL
N-a vrut să mai audă de fotbal și s-a apucat de făcut burgeri pe Calea Victoriei! „Vedeta e cu dulceață de ceapă, brânză brie și trufe”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
contrabas3
contrabas3  •  15 Aprilie 2023, 17:24

Xièxiè pentru informație, Nicule, dar nea Jijiii chiar e hotărât să ducă echipa în Champion League.

romeverest
romeverest  •  15 Aprilie 2023, 15:54

Nicusoare….nu l-ai auzit pe Becali ?? El este sigur ca va castiga campionatul si ca va juca in grupele Champion League unde ii va invinge pe aia de la Real si City !! Poate ii dai un telefon.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează