INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BRIGHTON - CRYSTAL PALACE 3-1

VIDEO Florin Andone, omul momentului în ziarele din Anglia după golul senzațional: "L-a terorizat pe Sergio Ramos în Spania. Acum, sperie de moarte fundașii din Premier"

Florin Andone, după golul senzațional marcat pentru Brighton cu Crystal Palace, 3-1, foto: reuters
Florin Andone, după golul senzațional marcat pentru Brighton cu Crystal Palace, 3-1, foto: reuters

Articol de - Publicat miercuri, 05 decembrie 2018 09:52

Florin Andone (25 de ani) a bifat al doilea meci la rând cu gol marcat pentru Brighton, la 3-1 cu Crystal Palace în Premier League. Este elogiat de căpitan, de manager și de jurnaliștii englezi: "Cel mai frumos gol, cel mai bun de pe teren".

Dintr-o dată, Cosmin Contra are o nouă variantă de vârf la națională. Un concurent puternic pentru Țucudean, Keșerü și Pușcaș.

Transferat la Brighton vara trecută, Florin Andone a așteptat 11 etape debutul în Premier League și 14 meciuri prima titularizare, dar s-a eliberat. Furia, forța și dăruirea jocului său i-au cucerit pe englezi.

Pe managerul Chris Hughton, pe coechipierii care-l îmbrățișează, pe fanii care-i scandează numele și pe jurnaliștii care caută cele mai frumoase cuvinte pentru a-l descrie. E exact tipul de fotbalist iubit de britanici.

Ca într-o finală de sprint

Decarul lui Brighton a marcat două partide la rând, două goluri echivalente cu două victorii: 2-1 cu Huddersfield în deplasare și 3-1 cu Crystal Palace acasă. VIDEO CU GOLUL lui Florin Andone AICI

Ultimul candidează la golul rundei. Intrat în minutul 35, după accidentarea lui Glenn Murray, când echipa era în inferioritate (Duffy fusese eliminat), atacantul i-a făcut pe "pescăruși" să plutească spre fericire.

Un sprint de 60 de metri, l-a depășit pe Tomkins în viteză, din tușă a virat spre careu ca într-o finală de 100 de metri plat, aproape i-a dat cap în cap pe Tomkins și Sakho, șutând decisiv în colțul lung, fără reacție pentru Hennessey. Era 3-0 în prelungirile primei reprize.

"A fost o pacoste pentru Tomkins"

"A fost unul dintre cele mai tari goluri ale sezonului!", exclamă Daily Express, în timp ce The Argus comentează: "Brighton l-a remarcat pe Andone după ce l-a terorizat pe Sergio Ramos într-un meci al lui Deportivo La Coruña împotriva lui Real. Acum, sperie de moarte fundașii din elita Angliei. A fost o pacoste pentru Tomkins".

Pentru jurnaliștii locali, "românul a fost fără greșeală marți. Iar munca lui pentru echipă e neprețuită".

Căpitanul Lewis Dunk n-are nicio îndoială: "Andone a fost omul meciului". În timp ce managerul Chris Hughton îi evidențiează reușita: "Clar! Cel mai frumos gol".

"Florin Andone a înscris un gol care va fi sărbătorit ani la rând la Brighton. Extraordinar! Românul era numai zâmbet la sfârșit"
The Argus, cotidian englez

"Un jucător disperat să marcheze și să joace bine pentru echipă. Acesta este Andone. A fost accidentat în vară și a trebuit să aștepte o vreme, dar momentul lui a venit"
Chris Hughton, manager Brighton

7,5 a fost nota primită de Florin Andone în Daily Mail (7 în Daily Mirror)

6 milioane €a plătit Brighton în vară pentru Andone, luat de la Deportivo

21 de meciuria jucat Andone la echipa națională, marcând un singur gol

Al 4-lea care înscrie în două meciuri consecutive de Premier

Florin Andone e al 9-lea român care marchează în campionatul englez și doar al 4-lea cu goluri în două meciuri consecutive.

Înaintea lui, au fost Dan Petrescu (3 partide la rând), Mutu (tot 3 și tot la Chelsea) și Ganea (două, la Wolverhampton). Cel mai prolific jucător e Petrescu, 24 de reușite în Premier League la Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford și Southampton.

Nu a mai jucat de un an la națională

De când a venit Contra selecționer, Andone a prins 4 meciuri (are 21 în total) la națională: două victorii, un egal și un eșec. Ultima sa partidă la "tricolori" a fost pe 14 noiembrie 2017, la 0-3 în amicalul cu Olanda. A trecut mai mult de un an.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
dakesis
dakesis  •  05 Decembrie 2018, 16:33
Postat de magic4ever pe 05 Decembrie 2018, 12:10

A marcat un gol in Anglia si iar este varianta pentru nationala? Sa marcheze 7-10 goluri si apoi sa emita pretentii...dar Andone si cand marca goluri in Spania nu juca nimic la nationala...se pare ca nu poate sa se integreze sau are un blocaj psihic...

mda, nu poa' sa se integreze, ca nu asculta manele si nu sparge geamuri la betie...

2177161549205487
Daniel Buriu  •  05 Decembrie 2018, 12:39

Felicitari, Andone!!!Dar de aici pana la "terorizat" pe Sergio Ramos, este drum lung. La ce carte de vizita are Ramos, este greu sa-l sperie cineva

radumatei
radumatei  •  05 Decembrie 2018, 12:20

"Un gol de care se va vorbi ani de-a rindul la Brighton". Bag seama ca nu prea se intimpla mare lucru pe la Brighton pe-acolo, n-au oamenii subiecte de discutie. Ce Brexit, ce imigratie, nu tata, golu' lu' Andone va monopoliza orice discutie "ani de-a rindul". ***, degeaba v-ati facut rebranding la site daca articolele vi le scriu impresarii fotbalistilor. Rusine voua!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează