INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

VIDEO Într-o lună e român! Azi a fost decisiv în victoria lui PSG cu Atletico Madrid, iar din toamnă ar putea fi eligibil pentru naționala României

FOTO: Guliver/ Getty Images +1   FOTO
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat luni, 30 iulie 2018 17:10

Virgiliu Postolachi, omul care a dat azi la prânz golul victoriei în PSG - Atletico Madrid 3-2, e-n plin proces de redobândire a naționalității române. 

Buffon, Di Maria, Rabiot, Verratti. Sunt doar patru dintre fotbaliștii care s-au aflat pe teren, în ultimele săptămâni, alături de Virgiliu Postolachi. Deocamdată, atacant francez născut la Edineț, Republica Moldova, în 17 martie 2000, care a semnat un prim contract cu PSG la începutul acestei luni.

Din septembrie, Postolachi ar putea fi eligibil pentru echipa noastră națională! Pentru că, în aprilie, la o lună după ce a devenit major, Virgiliu a venit la București pentru a începe demersurile de redobândire a cetățeniei române.

Andone, Keșeru, poate Ivan

Cel care ar putea juca braț la braț cu Neymar, Cavani și celelalte stele din atacul lui PSG ar putea, astfel, să își redobândească cetățenia chiar la sfârșitul lunii august, maximum în septembrie.

Ar fi o veste bună pentru Cosmin Contra, care și-ar mări oportunitățile în atac. Acolo unde Bogdan Stancu s-a retras, George Țucudean nu este în formă, iar George Pușcaș nu este sigur încă unde va evolua în sezonul viitor. Singurele certitudini par să fie Andone și Keșeru, și surpriza începutului de sezon, Ivan.

Golul victoriei cu Atletico

În timp ce Postolachi a făcut un turneu american foarte bun pentru PSG. Iar în ultimul meci, chiar azi, a marcat golul victoriei, 3-2 cu Atletico Madrid, în minutul 90+2! Chiar dacă a fost o echipă știrbită de vedete, fără oamenii de bază prezenți la Mondialul din Rusia, Atletico a aliniat totuși fotbaliști ca Juanfran, Gameiro sau Angel Correa.


*Golul lui Postolachi, la minutul 09:45

Iar Postolachi, intrat în minutul 50, s-a intersectat cu majoritatea vedetelor nemenajate de Diego Simeone.

A driblat "naționala" Moldovei

În luna mai, chiar înaintea Mondialului, Alexandru Spiridon, fostul antrenor secund al lui Mircea Lucescu la Șahtior Donețk și Zenit St. Petersburg, actual selecționer al Moldovei, l-a convocat pe Postolachi. Ar fi trebuit să vină la două amicale, partide de pregătire contra Armeniei și contra statului Congo. Presa de la Chișinău a exultat, însă tânărul de 18 ani a declarat forfait, invocând "motive familiale".

Plecat de la 2 ani din Basarabia, Postolachi este eligibil și pentru loturile de juniori ale Franței. 

2 goluri
în 6 meciuri are Postolachi în ultimul sezon de UEFA Youth League pentru PSG

"România este o națiune mare în fotbal, sunt deschis oricărei convocări"
Virgiliu Postolachi, atacant PSG, pentru PRO TV, acum o lună

Și Damașcan a făcut la fel

Postolachi nu este primul fotbalist basarabean care aplică pentru redobândirea cetățeniei române. Același lucru l-a făcut și Vitalie Damașcan, fotbalist la FC Torino. Acesta fusese achiziționat de italieni la începutul anului, însă a rămas la Sheriff Tiraspol până acum câteva săptămâni. Motivul, nu obținuse încă redobândirea cetățeniei române și, automat, statutul de jucător comunitar.

Ce a făcut Postolachi în amicalele din această vară

Adversar (scor) / Minute jucate
Bayern (1-3) 19
Arsenal (1-5) 12
Atletico Madrid (3-2) 40*
* a marcat un gol

Care sunt pașii pentru redobândirea cetățeniei

1. Să depună cererea la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie din Bucureşti sau alte orașe. Postolachi a făcut deja acest pas
2. Preşedintele Comisiei pentru Cetăţenie va fixa un termen pentru analizarea dosarului. Durează maximum 5 luni, așadar, până maximum în septembrie
3. Comisia pentru Cetăţenie întocmeşte un raport pe care îl înaintează Preşedintelui ANC
4. Preşedintele ANC, constatând îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea cetăţeniei române, emite într-un termen ce nu va depăşi 3 zile ordinul de redobândire a cetăţeniei române
5. Postolachi va depune Jurământul. "Jur să fiu devotat patriei şi poporului român, să apăr drepturile şi interesele naţionale, să respect Constituţia şi legile României".
* sursa: cetatenie.just.ro

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (15)
maxp
maxp  •  31 Iulie 2018, 00:08

La cati jucatori avem pe-afara si ii evitam, sa nu mai venim cu penibilitati gen "nu avem jucatori" si prostii de genul. Cei din Liga I le fura locul stranierilor care joaca la un cu totul alt nivel, altfel din liga nationala n-ar avea ce cauta prin nationala mai mult de 3-4 jucatori. Pai sa nu ne mire daca baiatul asta e naturalizat, joaca etapa de etapa la PSG cate 20 de minute si va veni selectionerul sa ne zica ca nu joaca suficiente minute.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  30 Iulie 2018, 22:20
Postat de xnread pe 30 Iulie 2018, 22:12

Bună seara domnule. Nu vă aflați departe de adevăr. Tânărul Postolachi este deja naturalizat, e cetățean francez.:)

e deja un francez atipic, ca rinocerul alb

xnread
xnread  •  30 Iulie 2018, 22:12
Postat de Adrian Constantin Sendroiu pe 30 Iulie 2018, 22:04

Nu e o idee rea cu Postolachi, fotografia poate induce lumea in eroare, sa creada ca va fi naturalizat un ''francez" .

Bună seara domnule. Nu vă aflați departe de adevăr. Tânărul Postolachi este deja naturalizat, e cetățean francez.:)

Vezi toate comentariile (15)
Comentează