INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CEHIA

VIDEO Stanciu n-a fost de ajuns! Românul a reușit o "dublă în derby-ul cu Slavia, dar Sparta Praga a fost egalată de la 3-0 » Cum s-a descurcat Florin Niță

Lui Stanciu i-a ieșit aproape totul aseară, fiind ovaționat la pauză de fanii Spartei // FOTO: Twitter Sparta Praga
Lui Stanciu i-a ieșit aproape totul aseară, fiind ovaționat la pauză de fanii Spartei // FOTO: Twitter Sparta Praga

Articol de - Publicat sambata, 17 martie 2018 19:34

Nicolae Stanciu, mijlocașul Spartei a dat o ”dublă” și a provocat un autogol într-o repriză de vis, dar n-a fost de ajuns să câștige. Niță, salvat de VAR și de bară, a încasat gol și din penalty, la ultima fază. Scor final, 3-3!

Primul derby praghez din cariera lui Nicușor Stanciu, derulat ieri pe ninsoare, la -4 grade, însă cu o atmosferă incendiară în tribune, l-a avut erou pe român. Foarte activ, mijlocașul Spartei a reușit împotriva Slaviei (3-3) cel mai bun meci din Cehia și a creat permanent pericol la poarta lui Kolář.

Anulat pentru ofsaid

În minutul 12, Stanciu a centrat în forță din dreapta și goalkeeperul oaspeților a deviat cu piciorul în plasă! A marcat și în minutul 24, după o lovitură liberă din marginea careului (transformată cu VAR din penaltyul dictat inițial de arbitru!), dar Štetina s-a aflat în ofsaid pe traiectoria celui de-al doilea șut.

Nicușor a provocat și un autogol (30), centrarea din corner de pe stânga fiind reluată la "scurt" cu capul de Souček.

La 2-0, colegul Niță a fost salvat de VAR, gol refuzat pentru ofsaid! Recitalul Stanciu din prima repriză nu se încheiase. Șut din careu la "scurt" (43), Kolář K.O., 3-0!

VIDEO cu golurile românului

De la 3-0 la 3-3!

După pauză, iarna a pus stăpânire pe verdele gazonului, iar Sparta a cedat inițiativa. Niță a avut noroc la șutul trimis în bară de Hušbauer, dar a fost bătut de Stoch, șut sub bară după o centrare respinsă de portarul nostru (70).

Depășit și la "capul" din 6 metri trimis de Deli (83). Niță a evitat imediat egalarea, respingând cu piciorul la șutul lui Costy, cu prețul unei întinderi. Slavia a presat și în prelungiri a obținut un penalty cu VAR, pe care Niță nu l-a putut para. Škoda, 3-3, Minutul 90+5!

3 goluri
are Stanciu în 5 meciuri de campionat jucate pentru Sparta. Nu mai reușise o "dublă" din noiembrie 2016, de la un Anderlecht - Mainz 6-1 în grupele EL


este locul ocupat de Sparta Praga după 21 de etape în Cehia. Are 35 de puncte, la 13 "lungimi" de liderul Plzen, care are și un meci în minus

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  18 Martie 2018, 08:43
Postat de baruch pe 17 Martie 2018, 21:04

incredibil de slab nivelul. cel putin sparta e chiar sparta rau in defensiva. stanciu practic a facut ce-a vrut in prima repriza, dar...joaca singur acolo.

Suspicios de slab, chiar! Doua autogoluri... iar la ultimul gol, mingea iesea din careu, dar jucatorul Spartei a "respins-o" inapoi:)

vicol_vali
vicol_vali  •  18 Martie 2018, 05:36

L-a ajutat horoscopul după penalty-ul de la Cluj contra lui Buffon. Doamne Ajută-l pe Reghe cu Două Săptămâni Înainte De Săptămâna Mare.

valyomanyd
valyomanyd  •  17 Martie 2018, 21:55

Cum s-a descurcat Niță ? :)) Bine, a luat TREI goluri ! :)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează