OPINII  »  EDITORIAL

A vrut el să schimbe codul lui Hammurabi

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2023 12:20 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 12:23

Unul dintre oamenii care au propus modificarea legii sportului pentru a promova o echipă de fotbal era în stare să schimbe și legile din vremea babilonienilor, chiar și legile fizicii

Că istoriografia României cunoaște câteva specimene certate cu școala învestite în politică, de la soții Ceaușescu și până la doctoranzii copy paste, nu mai este deloc o noutate. Doar că oameni precum Vasile Dîncu ne demonstrează încă o dată că absolut totul este politic în România, ba chiar se poate schimba o lege, pentru ca o singură echipă de fotbal să promoveze. 

Am mai spus-o, în clipa în care deschizi o cutie a Pandorei, vei vedea repercusiunile, mai ales când o deschizi fără creier. Din clipa aceea, atât Dinamo, cât și Rapid sau alte cluburi care au început cândva sub protectoratul unor ministere vor putea accesa banii publici, fără probleme. Dar discuția a ajuns la un grad de oboseală psihică. Evident, jurnaliștii sportivi sunt făcuți sclavii și acoliții lui Becali. Nicio problemă, v-am mai spus, câți bani ne-a dat nouă Becali, să vă ajungă de lumânări de pus pe tortul aniversar.

De la 2,75 la ministru și schimbător de legi

Bogdan Matei a ajuns în condiții misterioase ministru al sportului. Când deschidea gura, aveai impresia că vorbește Claudiu Răducanu, “eu am zis, mi-aș dori, de ce nu, e o șanse”, la început scria pe facebook miau ca pisica și nici până astăzi nu știe când să scoată sau să pună prepoziția pe în contextul lui care, indicator de acuzativ. 

A vrut el să schimbe codul lui Hammurabi
Bogdan Matei

Dar asta nu e tot, ca în reclamele la teleshopping. Domnul fost ministru a vrut să schimbe și Codul lui Hammurabi. Jurnaliștii de pe politic de la noi au uneori chef de niște subiecte glumețe, l-au mirosit pe profesorul de educație fizică și sport și fost fotbalist de Liga a IV-a vâlceană, că nu e dus la școală, așa că o fată l-a întrebat: „Ştiţi că există un pachet de legi al lui Hammurabi care nu a fost votat de Parlamentul anterior, ce veţi face când va veni proiectul de lege în Parlament?”. Fata a încercat să vadă dacă Matei știe despre documentele istorice din perioada Imperiului Babilonian. 

Când ești bâtă, cel mai bine răspunzi precum domnul Matei: „Aşa cum am spus, suntem la început. Daţi-ne răgaz să ne acomodăm, daţi-ne răgaz să studiem”. Bravo, tată, ai ajuns ministru cu 2,75 la titularizare, ce pretenții să aibă lumea de la politicianul român? 

Codul lui Hammurabi sau Codex Hammurapi vine din timpul regelui babilonian Hammurabi. Codul, scris în jurul anului 1760 î.e.n, avea 282 de articole de legi. Nu este primul, legile erau scrise cu 4.000 de ani în urmă, au mai avut pachete de legi și Ur-Nammu, regele sumerian, dar și Lipit-Iștar, regele mesopotamienilor din Isin, Irak-ul de azi. Și Bogdan Matei vrea să schimbe legea sportului. Bine, el ar schimba și legile fizicii, că așa e când ai dat prea mult cu capul în minge la Liga a IV-a și ai lipsit de la școală.

Stați, că ne-am trezit sau neam trezit...

Dacă tot schimbăm și codul lui Hammurabi, după ce Steaua a câștigat lejer cu Dinamo, 2-0, a revenit domnul Dîncu, omul care tot apare prin fotbalul românesc, de când a fost instalat Burleanu în fruntea Federației.

De când stă prin fotbalul românesc, praful s-a ales, dar nicio problemă, el știe și fotbal, este sociolog, a fost și ministru, doar că de la Apărare a zburat repede, când începuse să prindă avioane legate de invazia din Ucraina, vorbea de aveai impresia că discursul său îl avea în cap în limba rusă și-l traducea în română. Acum ne spune că e greu să modifici legea sportului, a dat-o mai cotită, că na, vine anul electoral, trebuie să facă și ei ceva. Ce, n-ați mai văzut politicieni să aplaude ofsaiduri și cornere? Alții ar zice că e de râs, dar vorba scriitorului, țară tristă, plină de umor...


Comentarii (31)
Dobermannul
Dobermannul  •  22 Aprilie 2023, 16:29
Postat de forumer.47 pe 22 Aprilie 2023, 16:03

S-a dat de gol chiar *** vostru, zecesebistule, ca Ciolacu v-a dat-o cu dedicatie. Brian doar a confirmat ceea ce toata lumea stia.

Deci e cu dedicatie pentru ca s-a dat de gol ala pentru care primesti o atentionare ... dar nu e cu dedicatie pentru ca nu-i serveste la nimic. Si atunci dedicatia de care vorbesti tu e la fel de valabila cu ***l "e ***".

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

forumer.47
forumer.47  •  22 Aprilie 2023, 16:03
Postat de Dobermannul pe 22 Aprilie 2023, 07:52

Cand dai din gura si zici cu subiect si predicat ca o modificare de lege s-a dat cu dedicatie tu o zici ca nu esti megafon al altuia. Sau esti doar un repetor de semnal?

S-a dat de gol chiar *** vostru, zecesebistule, ca Ciolacu v-a dat-o cu dedicatie. Brian doar a confirmat ceea ce toata lumea stia.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dobermannul
Dobermannul  •  22 Aprilie 2023, 07:52
Postat de forumer.47 pe 21 Aprilie 2023, 22:28

Cum sa probez, amaratule, ce-s eu, DNA?! O spune clar si raspicat initiatorul proiectului de lege, eu zic ca el stie mai bine despre ce vorbeste.

Cand dai din gura si zici cu subiect si predicat ca o modificare de lege s-a dat cu dedicatie tu o zici ca nu esti megafon al altuia. Sau esti doar un repetor de semnal?

Vezi toate comentariile (31)
Comentează