OPINII  »  EDITORIAL

Încredere lui Mutu!

Articol de - Publicat vineri, 21 aprilie 2023 14:25 / Actualizat vineri, 21 aprilie 2023 18:47

Joi, afirmând că Steaua n-ar trebui să promoveze la finele sezonului în curs, i-am iritat pe fanii CSA. Azi, se vor supăra și suporterii Rapidului, cu a căror atitudine nervoasă, chiar războinică, nu pot fi însă de acord. Deși accept că, după ce echipa lor de suflet n-a mai câștigat de 6 partide, ultrașii vișinii au motive să fie nemulțumiți de Adi Mutu. Eventual, și să solicite schimbarea lui. Astfel se întâmplă pretutindeni și întotdeauna, cel de pe bancă plătește primul.

Atât că liderii galeriei giuleștene, permanent lăudată în GSP pentru fervoarea cu care își încurajează favoriții și creează o atmosferă unică în stadion, au mers prea departe. Constatând că oficialii clubului, în frunte cu acționarii Dan Șucu și Victor Angelescu, continuă să-l susțină pe Mutu, "Un antrenor foarte bun, care are nevoie să fie ajutat, nu încurcat" (Șucu), Liviu Ungureanu et Comp. au scăpat hățurile și au trecut la amenințări! Directe, fățișe.

Nici mai mult, nici mai puțin, ei au cerut "Să plece toți, nu numai Mutu!", avertizând că, în caz contrar, vor arunca torțe și fumigene pe teren la fiecare meci pentru ca societatea să fie amendată ori chiar suspendată! Fără a nega în vreun fel rolul important al unei galerii precum cea a Rapidului, nu așa, agitând securea războiului, se manifestă iubirea față de o echipă. Un astfel de traseu e greșit. El nu duce nicăieri. Se înfundă.

Deși s-a calificat în play-off, Rapid le-a rămas datoare fanilor. Cu atât mai dezamăgiți, tristețe explicabilă, cu cât 2023 e anul centenarului pentru gruparea în discuție. În măsura în care Săpunaru și coechipierii n-au făcut mai mult, evident că o parte din vină îi aparține lui Adi Mutu.

Încredere lui Mutu!
Adrian Mutu (foto: Imago)

Dar numai lui? Iată ce scriam în 2022, la scurt timp după instalarea "Briliantului": "Actualul Rapid, fie el în progres, nu-i încă în situația de a se bate cu șanse reale pentru trofee... El își caută drumul și identitatea. Își strânge rândurile, dar operațiunea e de durată. Mai are drum lung și anevoios până departe". Am intuit corect ce va urma pentru Rapid, nu?

Cum între timp lotul nu s-a întărit suficient, ba a mai plecat și Rareș Ilie, formația vișinie n-a reușit să spargă plafonul. A promis, dar nu s-a ținut de cuvânt. De presupus că nu va prinde nici măcar barajul pentru Conference League, din care pricină se și clatină scaunul lui Mutu. Asta într-un moment în care se vehiculează numeroase variante pentru înlocuirea lui, mai degrabă însă iluzorii.

Deoarece Pancu și Șumudică se află sub contract, iar lui Mircea Lucescu o coxartroză rebelă nu-i permite, să și vrea, să se întoarcă la echipa pe care a scos-o campioană în 1999. La 78 de ani, pe care-i va împlini în iulie, Lucescu înapoi în Grant e doar o utopie, vă asigur.

Ca atare, opinie mai largă, Mutu ar merita un plus de încredere. Și pentru că, dincolo de ambiție, de dorință, pare capabil să redreseze corabia. Conform celor care-l cunosc bine, chiar e capabil. Duelul cu FCSB de duminică pică la fix, deoarece poate aduce, în cazul victoriei, pacea și împăcarea în Giulești. E prilejul pe care Săpunaru și ceilalți n-ar avea voie să-l rateze. Doar că, partea cea mai grea, mai trebuie să și poată învinge.

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Csikszereda - Dinamo » Momente uluitoare la Miercurea Ciuc: „Plecați cu toții, lăsați-ne!”
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Csikszereda - Dinamo » Momente uluitoare la Miercurea Ciuc: „Plecați cu toții, lăsați-ne!”
Presa din Ungaria, reacție devastatoare după Csikszereda - Dinamo: „Nu au existat”
Superliga
Presa din Ungaria, reacție devastatoare după Csikszereda - Dinamo: „Nu au existat”
Vrea să scape imediat de la FCSB » Jucătorul transferat pentru 400.000 de euro nu mai suportă și se pune la masa negocierilor cu Gigi Becali
Superliga
Vrea să scape imediat de la FCSB » Jucătorul transferat pentru 400.000 de euro nu mai suportă și se pune la masa negocierilor cu Gigi Becali

Comentarii (19)
jean_gabin
jean_gabin  •  22 Aprilie 2023, 14:29

Ciocolici intai citeste si apoi vorbeste. Cuvintele reproduse in articol au fost rostite de marele sef de galerie Liviu Ungureanu.

Ciocolici
Ciocolici  •  22 Aprilie 2023, 12:51

Cu tot respectul pentru toată cariera, VERIFICĂ-ȚI FRATE SURSELE ÎNAINTE SĂ FACI UN ARTICOL! ”Nici mai mult, nici mai puțin, ei au cerut "Să plece toți, nu numai Mutu!", avertizând că, în caz contrar, vor arunca torțe și fumigene pe teren la fiecare meci pentru ca societatea să fie amendată ori chiar suspendată!” Fi-v-ar dezinformarea să vă fie

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  22 Aprilie 2023, 09:23
Postat de flob pe 22 Aprilie 2023, 01:12

Voi dansati cum va canta stapanul. E greu sa intelegi un suporter cu libertate de exprimare. V_a vrajjt si mustata ca are investitori sa ia fcsb de la becali.

Suporterii cei buni sunt cei care s-au caftit la ProRapid cu macete și pistoale ...?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează