OPINII  »  GAZETA SPORTURILOR

Un sfârşit e un început

Editorial Radu Naum
Editorial Radu Naum

Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 17:24 / Actualizat vineri, 03 noiembrie 2023 17:24

E un cântec. Şi un adevăr. Nimic important nu se sfârşeşte cu adevărat, doar trăieşte în alt fel. Sfârşitul Gazetei aşa cum a fost ea cunoscută, sub diferite nume şi orânduiri, e un şoc şi un salt.

Sare în noi, definitiv. Dispare pentru a rămâne. În cei care i-au foşnit paginile, i-au savurat pozele, caricaturile – au murit şi ele, şi cel care le desena, dar de fapt trăiesc bine, mersi în teancul nostru de amintiri. 

I-au căutat, în vremuri negre, rezultatele înghesuite pe vreun rest de pagină, etapa din Turul Franţei sau cea din Anglia.

I-au căutat, în vremuri luminoase, interviurile extinse, poveştile, anchetele. S-au enervat cu editorialele. Au dat cu ele, cu paginile, de podeaua vreunui palat. «Ziar mincinos!». Na, cu ce-o să mai arunce acum? 

Gazeta trăieşte. Va trăi şi va reveni. A revenit Pif, Dumnezeule!


Comentarii (7)
Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  05 Noiembrie 2023, 08:47

Vina e a voastra, a ziaristilor care nu sunteti impartiali. Cam toti empatizati cu cineva, iar in articole nu puneti aspectele pozitive si negative ale fiecarei echipe. O țineți asa cu Gigi si cu Șucu de parca doar Fcsb si Rapid exista in Liga 1. Joi seara, U Cluj a castigat la Salonic meciul din grupa Euro Cup la baschet. A fost vreun articol dedicat? A fost o victorie pe care alte cluburi nu au obtinut-o deoarece acest club din Salonic este un club foarte puternic.

itu52
itu52  •  04 Noiembrie 2023, 00:17

Printre aburii cafelei bătrânul urmărea jocul vrăbiuțelor în gardul proaspăt tuns. Ca un taler aruncat din șanț, un sul foșnitor survolează gardul. Bubico latr-a plăcere și nu vrea să rateze saltul reușit, acea întâlnire în aer cu obiectul zburător. Știe că reușita fazei va fi răsplătită, că cea de-a doua coțcuță de zahăr îi va mângâia papiloanele. Reușește! Cu trofeul în gură zburdă vesel spre răsplată, se ridică în două picioare și urmărește șiret mâna stăpânului. Nu-l uită. Cafeaua-i trezește pofta cititului, ochelerii îi aduc mai aproape literele și imaginile. Tresare, din când în când, vibrațiile masticatorii trădează instaurarea disconfortului. Bubico simte primejdia, își vâră coada-ntre picioare și face ureche șută. Printul se dezintegrează timpuriu și cade în dezordine pe gresia pavilionului. Picioarele greoie termină pofta răzbunării. Ziar nenorocit, iar mi-ai tras paiul prin nas. Iar ți-a ieșit… să fi fost cafeaua de vină? În fine, ceva a fost cu deochi. Mâine e o nouă zi, păcat, o să-mi lipsească saltul lui Bubico. Lângă laptop o să pun, preventiv, un mouse uzat. Că vorba aia, năravul din fire…

tictictic
tictictic  •  03 Noiembrie 2023, 22:53

Gazeta traieste; cel putin la mine acasa, ea exista, este vie, pot s-o simt si sa-i fosnesc paginile, sa-i miros cerneala. Ultimul numar, ultima editie... o asez cu emotie scolareasca intr-un raft al bibliotecii, deasupra altor amintiri prafuite de vreme care-si traiesc si ele, la fel de vii, ultimele lor editii, emanand inca acelasi iz de tus presat de rotativa tiparnitei cu litere de plumb. Cata vreme o stiu pe Gazeta acolo, inseamna ca inca traieste, n-a murit! Trairile se aduna in amintiri.... si amintirile nu mor, niciodata! P.S.: Aveam un abonament pe tot anul la Gazeta Sporturilor, incheiat la chioscul de ziare din coltul blocului. M-a sunat femeia aia, disperata ca ziarul nu mai apare si cum sa faca ea, ca nu-mi poate returna diferenta. I-am raspuns scurt, ca n-am nicio pretentie. Altfel, singurele ziare aflate azi la vanzare pe taraba ei erau Libertatea si Ziarul Financiar...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează