OPINII  »  EDITORIAL

CFR Cluj a învins Primăria Cluj

Editorial Remus Răureanu
Editorial Remus Răureanu

Articol de - Publicat miercuri, 23 august 2023 14:08 / Actualizat miercuri, 23 august 2023 15:20

Emil Boc o finanțează pe U Cluj și țopăie la golurile ei. CFR e din același oraș și doar plătește taxe pe care Primăria le folosește după aceea împotriva ei. E frumos și e normal ca banii publici să dicteze în fotbal, nu?

Banii publici injectați în sport în funcție de cheful primarilor și al miniștrilor generează performanțe puține și anomalii multe.

În etapa încheiată în weekend, CFR Cluj a jucat împotriva Primăriei Cluj! Conform bilanțurilor oficiale pentru anul 2022, vișiniii nu au primit nici un leu din bani publici, alb-negrii au beneficiat de 900.000 de euro. 

Surse de la U susțin că suma care le-a fost alocată „șepcilor roșii” ar fi dublă în 2023, însă informația aceasta încă nu este confirmată de contabilitatea concretă și publicată.

Care sunt criteriile după care U Cluj merită 900.000 de euro, iar CFR Cluj nu merită niciun ban? U are mai mulți suporteri? E posibil să fie așa, însă nimeni nu a realizat vreun referendum în care să-i fi întrebat pe clujeni dacă vor să plătească pentru U sau pentru CFR. 

Chiar și cu un referendum, ar fi exclus să rezulte că echipa lui Varga nu are chiar niciun suporter, deci nu poate să fie finanțată!

Dincolo de calculele acestea, luni s-a jucat meciul direct, unul pe parcursul căruia primarul Clujului, Emil Boc, s-a comportat ca un suporter ultra: a sărit la golul al treilea pe care l-au marcat alb-negrii exact așa cum au sărit și fanii din peluză. Iată imaginea publicată de Fanatik:

CFR Cluj a învins Primăria Cluj

Este încă o dovadă că totul e la cheremul primarilor. Pe Boc nici nu-l interesează că exultă la un gol pe care-l primește o echipă din Cluj. 

Banii sunt distribuiți în funcție de performanțe? Atunci, chiar că ar trebui să primească CFR tot bugetul, iar U, mai nimic! Vișiniii din oraș au cinci titluri de campioni în ultimii șase ani, alb-negrii ba retrogradează, ba falimentează și înființează societăți noi.

Probabil că Boc și oamenii lui estimează că locuitorii Clujului sunt mai ales cu U și atunci e convenabil electoral să favorizeze echipa aceasta. Dar e normal să fie acesta criteriul?

De ce au bani publici Poli Iași, FC Voluntari și nu are Dinamo? E mai popular clubul Dinamo? Este! Are un istoric mai bogat? Are un istoric bogat la nivelul european, nu numai românesc! E corect ca statul român s-o finanțeze pe CSA Steaua, nu și pe FCSB? 

Care e legea care stabilește diferențele acestea și cine alege? Boc țopăie când o echipă din Cluj primește un gol, statul român e în luptă cu FCSB, Pandele ține o echipă în prima ligă când Dinamo gâfâie, abia mai există.

U Cluj e un club cu o istorie frumoasă și cu o galerie spectaculoasă pe care nu le-a creat Boc. De ce are nevoie U să depindă de niște politicieni și să lupte pentru salvare, să retrogradeze, să falimenteze, în vreme ce privații Hagi, Varga, Becali, Rotaru sunt protagoniști în competiție?


Comentarii (198)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  29 August 2023, 12:41
Postat de forumeer pe 28 August 2023, 16:17

Continuarea punctului 2: pentru STELISTI, adica noi, cei care tinem activ cu clubul Steaua (daca nu tii cu STEAUA, nu esti stelist, simplu), Talpan e un simplu jurist, un functionar public ce si-a facut treaba. Nu il idolatrizam, cum faceti voi cu Becali. Noi tinem cu Steaua, Talpan si alte personaje sunt trecatoare; 3. Aici am explicat la punctul 1, Steaua nu a ajuns niciodata pe mana lui Becali. El a fost doar la carma clonei ce a fost infiintata in 2003, clona ce are la activ 20 de ani de existenta; 4. Toti am fost mintiti, nu doar stelistii. Noi am reactionat, sustinem Steaua, pe voi vad ca nu va intereseaza ca ati fost mintiti. Ati ramas cu clona Stelei pentru ca "Aiacs, Celsi, Florinel si Banel". Noi am ramas cu Steaua, castigatoarea CCE '86. In septembrie e decizia pentru palmares, dupa ce pierdeti oficial tot palmaresul Stelei, ce vei face? Tot cu clona lui Becali ramai? 5. Intre 1992-1996, clubul/echipa se numea CSA Steaua Bucuresti. Acum, la fel. Deci nu ii poti spune atunci Steaua, iar acum CSA, e o fractura de logica. Sau e vorba de low IQ. Una din doua; 6. Ba da, instanta a spus ca acea echipa nu era Steaua. E clar, nici macar motivarile nu te-ai obosit sa le citesti, astepti raspunsuri de la altii, e greu sa te documentezi singur. Iar cu numele exista proces separat, si ba da, instanta a deliberat ca acea echipa nu s-a numit niciodata Steaua legal, deci ti-a spus cum sa-i zici. Nu imi mai replica, "stelistule", e clar ca ar fi degeaba!

In regula, nu iti replic, daca e degeaba, dar nu te-ai straduit cam mult? Sa explici un lucru atat de clar. In general, sunteti foarte tensionati sa explicati chestiile astea fara sa ii lasati pe cei cu low IQ in treaba lor. Pentru cineva care are atatea certitudini, ar trebui sa fiti ceva mai relaxati. Zau!

1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  29 August 2023, 08:49
Postat de Moshu pe 28 August 2023, 21:14

Mai, nu toti au vaci precum dumitale prostul!Dupa cum te exprimi in scris si dupa prostiile pe care le zici p'aci,nu prea ai iesit din Dambul Rotund,mai departe de dedeman,esti prost rau puiule !

????. Bah, tu chiar esti ***. Nu-ti mai raspund ca n-are rost. *** *** !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Moshu
Moshu  •  28 August 2023, 21:14
Postat de 1_0_1_0_reloaded pe 28 August 2023, 20:40

Bai prostea, n-ai de unde stii tu care din noi a umblat mai mult prin tara asta. Te bagi ca musca-n dosu’ vacii in lucruri care se pare ca nu te privesc. Nu te mai da rotund ca te faci de ras!

Mai, nu toti au vaci precum dumitale prostul!Dupa cum te exprimi in scris si dupa prostiile pe care le zici p'aci,nu prea ai iesit din Dambul Rotund,mai departe de dedeman,esti prost rau puiule !

Vezi toate comentariile (198)
Comentează