OPINII  »  EDITORIAL

Thomas Tuchel a uitat unde antrenează

Sergiu Alexandru
Sergiu Alexandru

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2024 09:09 / Actualizat joi, 09 mai 2024 09:31

Real Madrid e din nou în ultimul act al Ligii Campionilor. Iar Bayern Munchen nu poate da vina decât pe tactica lui Thomas Tuchel.

Sigur, putem vorbi despre gafa lui Neuer, despre Vinicius, Ancelotti sau Joselu. Nu așa mult despre arbitraj, pentru că sunt de părere că a fost ofsaid la golul nemților din prelungiri, deși trebuia lăsată faza să ajungă la VAR. Dar adevărul e că Thomas Tuchel e cel care o duce pe Real Madrid în finala UCL!

Cu bagajele făcute, Tuchel a uitat unde antrenează şi cu cine joacă. La 1-0 se vedea deja pe Wembley și a făcut o mutare care ar face invidios orice antrenor al unei echipe mici: Kim intră în locul lui Sane. Neamțul a băgat autobaza și nu a avut altceva în cap decât să țină de scor. De parcă în cele 15 minute (plus prelungiri) Real nu putea marca măcar un gol, ceea ar fi trimis meciul în extra time. De parcă acele minute pe „Bernabeu" nu sunt lungi cât o eternitate.

Cum mai poate cineva să-l critice pe Dan Petrescu atunci când ține cu dinții de un 1-0? Dacă Bayern o face, oricine are dreptul să o facă. E scuza perfectă pentru orice antrenor.

Thomas Tuchel a uitat unde antrenează
Thomas Tuchel // FOTO: Imago

Iar în minutul 88 mai vine o mutare defensivă. Iese Kane, intră Choupo-Moting. Sigur, Kane nu a făcut un meci reușit, dar e genul de jucător util in astfel de momente. Are experiență, știe să țină de minge și nu lasă defensiva adversă să respire. Plus că nu știi când poate lovi. Sau când Real egalează și ai nevoie de forță în atac pentru încă un gol. Sau poate la penalty-uri.

Dar ideea eliminării lui Real pe „Bernabeu" şi o posibilă finală cu un adversar care nu e sperietoare l-au făcut pe Tuchel să nu mai gândească rațional.

Real Madrid a întors scorul cum a făcut-o de atâtea ori și merge pe Wembley pentru a 15-a Ligă. Pentru că nu văd cum o poate pierde.


Comentarii (28)
tk2014
tk2014  •  09 Mai 2024, 18:03
Postat de MiticadelaLiga pe 09 Mai 2024, 11:16

Da, nici ăla nu a fost prea curajos. Dar macar a avut noroc. In plus, a băgat 2 nemți. Nu o Chupacabra și un corean. Nemții mor cu tine de gât, mai ales 2 cu așa mare experiență. (Și Muller a făcut din care Bayern trebuia să facă 2-0 daca nu era Pavlovic la acel contraatac, câștigând acel duel cu Diaz de parcă ar fi fost în lupta cu un jalon). Reus cred că e in stare sa și dea o mână și un picior daca ar câștiga și el un trofeu asa important, la cât ghinion a avut în carieră.

pasa pt pavlovic a fost prea lunga si pavlovic era oricum la limita. l-a ajuns modric din urma. nu stiu ce sa zic de terzic. cred ca reus cu adeyemi ar fi fost mai ok decat reus si fulkrüg. au avut un contraatac pe care l-aunirosit pt ca nu au putut sa care mingea mai departe.

thisuserisreal
thisuserisreal  •  09 Mai 2024, 16:32

Tuchel așa a făcut tot sezonul, de aceea Bayern a pierdut campionatul cu mult înainte de final (asta nu înseamnă că Bayer Leverkusen nu a făcut un sezon de poveste, bravo lor!). Bayern a pierdut multe puncte în campionat pt că Tuchel nu are mentalitatea bavareză, adică "cea mai bună defensivă este atacul". Bayern nu are în ADN-ul ei să se apere. Din contră, își macină adversarii, indiferent de numele lor sau de situație. Sunt antrenori mari care nu au reușit la Bayern München pt că nu au înțeles ADN-ul acestei echipe. Aștept cu nerăbdare despărțirea de Tuchel și sper ca viitorul antrenor să nu mai facă aceleași greșeli!

terra.nova
terra.nova  •  09 Mai 2024, 16:21
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 09 Mai 2024, 15:02

Halal Madrid reprezinta fortele raului in fotbal.

Iar tu reprezinti cu mandrie pe cei 40% :))) "anti capitalist" dar sustii citeh si psg , hilar!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează