OPINII  »  EDITORIAL

Scandal în jurul pozei lui Voicu

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat duminica, 25 februarie 2024 14:10 / Actualizat duminica, 25 februarie 2024 14:16

Într-adevăr, gestul lui Eugen Voicu de a se fotografia cu un trofeu câștigat de CFR a căzut ca nuca-n perete. Cu orice preț, el trebuia evitat.

A fost o gafă. Chiar dacă, încercând să se explice, acționarul dinamovist ce deține 40% din compania Red&White a invocat „un context privat” și le-a cerut criticilor „Să facă diferența între irelevant și esențial”. Din păcate, mulți n-au făcut-o.

Oricum, nu pentru că Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului din Ștefan cel Mare și proprietarul a 60% din acțiunile R&W, l-a pozat pe Voicu lângă Cupa României 2016, cucerită de CFR Cluj după finala cu Dinamo tranșată la penalty-uri, a pierdut formația bucureșteană la scor, 0-4, meciul de vineri seara din Gruia.

N-are legătura una cu alta. Deși cu siguranță că Voicu și Nicolescu au greșit. S-au expus aiurea, singura lor scuză fiind aceea că, nou-veniți în fotbal, Voicu la prima experiență în ciuda vârstei (64 de ani), nu-s încă familiarizați cu sensibilitățile, orgoliile și interesele din acest univers.

Ca atare, văzându-i pe cei doi în sala de trofee a „dușmanului”, câteva dintre fostele glorii ale „câinilor”, în frunte cu temperamentalul Florin Prunea, s-au simțit lezate în amorul propriu și i-au pus la zid pe Voicu și pe Nicolescu. Ba au și tras în ei din toate pozițiile. I-au imitat, am înțeles, și unii suporteri.

Scandal în jurul pozei lui Voicu
Eugen Voicu, fotografiat de Andrei Nicolescu alături de trofeele lui CFR Cluj Capturi Antena Sport

De acord că respectivii acționari, pe care nu i-am cunoscut, n-am vorbit niciodată cu vreunul dintre ei, meritau trași de mânecă. Dojeniți. Au comis-o și trebuia să li se atragă atenția.

Totuși, consider că s-a exagerat în clipa în care, mai ales la DigiSport Special, povestea fotografiei lui Voicu s-a transformat într-un subiect de scandal. De parcă acționarii amintiți ar fi trădat ori, Doamne ferește!, ar fi omorât pe cineva!

Întrucât ei au fost condamnați cu mânie proletară, de-a dreptul tăvăliți, apreciez că s-au depășit niște limite. Că s-a mers prea departe.

Deși era cazul să se abțină, repet asta, cred că investitorul are dreptate când scrie că „Treaba mea e ca Dinamo să aibă toate resursele necesare pentru a reîncepe să câștige trofee”. Acesta e, ar trebui să fie, principalul criteriu după care s-ar cuveni cântărită activitatea lui.

Înainte de orice, inclusiv de a-l judeca pe Voicu ca pe hoții de cai, gloriile și fanii au datoria să nu uite că, fără Red&White în rol de acționar majoritar, clubul risca să intre în faliment și să se desființeze! Așa se prezintă situația, chiar așa. E realitate, nu vreun bilet de favoare înmânat celor doi oameni de afaceri.

Mai direct spus, dar fără a jigni pe cineva, Dinamo are nevoie astăzi, ca de aer, de banii dați de cuplul Nicolescu-Voicu și mai puțin spre deloc de indignările ori predicile lui Prunea, Dănciulescu et Comp.

Cât de bine intenționați ar fi, și sunt, aceștia. E ceea ce n-ar strica să rețină și suporterii înainte de a se ambala și a face din țânțar armăsar.


Comentarii (33)
gica10
gica10  •  27 Februarie 2024, 10:52

Nea Ovi n-ati putea sa-i invatati pe colegii dvs sa faca un clasament corect?Rapid poate fi pe locul 2 la sfarsitul sezonului regulat in fata CFR, pana atunci criteriul de departajare la punctaveraj egal este golaverajul..........

Potochinovidiu
Potochinovidiu  •  27 Februarie 2024, 07:37

Care bani dati, domnu" jurnalist????? Aia asa de multi ca nu sunt in stare sa iasa din insolventa???? Vrei sa fii patron la Dinamo, macar ca a ramas doar numele de ea, si nu ai un milion de euro sa iesi din insolventa??? Cei pe care ii certi cu manie proletara, macar au jucat pentru Dinamo, au castigat trofee, parlitii astia ce au facut??

sandiego
sandiego  •  27 Februarie 2024, 06:46

nu-i cunosc si nu ma intereseaza persoanele respective, dar intreb: n-ar fi astazi o mandrie pt. dinamovisti, tinand cont de locul din clasament si de ce le prevede viitorul, sa piarda intr-o finala la loviturile de departajare?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează