Peter Dinklage le cere fanilor Game of Thrones să nu mai cumpere câini husky

Articol de GSP vineri, 18 august 09:07

Fanii serialului Game of Thrones au cumpărat în foarte mulţi câini husky, fiind încântaţi de această rasă cu ochi albaștri, care apare în film. Mulţi dintre ei nu erau însă pregătiţi să îngrijească un astfel de câine şi, după o perioadă, au renunţat la el.



Actorul Peter Dinklage, care îl interpretează pe Tyrion Lannister, a făcut un apel către fanii serialul Game of Thrones, rugându-i să să nu mai cumpere câini husky doar pentru că le sunt simpatici în film.

"Fani uimitori ai serialului Game of Thrones, un mare număr dintre voi ați cumpărat un câine husky datorită uriașei sale popularități în serial. Centrele de adăpost semnalează că un mare număr dintre aceștia sunt abandonați, așa cum se întâmplă cu animalele de companie cumpărate la primul impuls", a afirmat Peter Dinklage.

Conform PETA, de la lansarea serialului Game of Thrones în Marea Britanie în 2011, centrele de adăpost pentru câini au înregistrat o creștere de 700% a numărului de husky abandonați. Aceştia ajung în centrele de adăpost unde sunt ţinuţi o perioadă de timp, apoi, dacă nu sunt adoptaţi, trebuie să fie eutanasiați.

Astfel de cazuri au mai avut loc când au fost lansate filmele "101 Dalmațieni", "Chihuahua din Beverly Hills" sau "Men in Black". Atunci fanii acestor filme au cumpărat dalmaţieni, chihuahua şi mopşi, însă după câteva săptămâni au renunţat la ei.

Peter Dinklage le cere fanilor Game of Thrones să nu mai cumpere câini huskyNymeria, unul dintre câinii din serial