SPORTURI  »  ALTELE  »  FOTE 2023

VIDEO Ana Maria Popescu, după triumful României la FOTE 2023: „Va rămâne în istorie! Sportul românesc începe să respire”

Ana Maria Popescu +13   FOTO
Ana Maria Popescu

Articol de - Publicat duminica, 30 iulie 2023 13:17 / Actualizat duminica, 30 iulie 2023 14:01

Delegația României care a participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European Maribor 2023 s-a întors duminică în țară, unde a fost așteptată de zeci de persoane la aeroport, printre care și Ana Maria Popescu (38 de ani).

Fosta mare scrimeră i-a așteptat pe tinerii sportivi cu flori și a vorbit despre performanța excepțională a României, care a terminat competiția pe locul 4 ca număr de medalii câștigate, având 20. 

A aterizat delegația României de la FOTE 2023 » Primire superbă la aeroport
FOTE 2023
A aterizat delegația României de la FOTE 2023 » Primire superbă la aeroport

VIDEO Ana Maria Popescu: „Să ne bucurăm că sportul românesc începe să respire”

„Emoție în stare pură, chiar dacă știm că sportivii sunt plecați de mult. Tot ce-și doreau era să se întâlnească cu famiile, cu prietenii. Acum poate începe vacanța și pentru ei. Oricum, ceea ce au reușit la Maribor va rămâne în istorie. Locul 4 pe națiuni din 48 de țări, este ceva incredibil. 

România are copii buni, ține de noi, de fiecare în parte, cum îi ajutăm să performeze la cel mai înalt nivel. Da, au fost 20 de medalii de această dată, dar curiozitatea mea este de câți dintre acești copii putem avea grijă, astfel încât ei să performeze și la senori. Aceasta este provocarea, ei au demonstrat. Au muncit, sunt talentați, ambițioși. 

+9 FOTO

S-au întors cu medaliile acasă, acum depinde ce facem mai departe. Și anul trecut au avut performanțe extraordinare, s-au clasat în Top 10. Eu personal înainte să plece m-am gândit să termine măcar cu un loc mai sus, doar că pentru mine a fost o surpriză plăcută că s-au întors cu atâtea medalii acasă. 

Să se bucure de vacanță pentru că imediat vor începe alte competiții și alte provocări pentru ei. Să ne bucurăm că sportul românesc începe să respire, să se vadă pe podium-urile europene. Cu siguranță atât timp cât vor fi sănătoși vor performa și anul viitor”, a declarat Ana Maria Popescu la aeroport.

România a obținut 20 de medalii la FOTE Maribor 2023

  • Alin Șavlovschi, aur la 2000 m obstacole
  • Ștafeta feminină mixtă (100x200x300x400 m), formată din Bianca Maria Tița, Ștefania Balint, Maria Denisa Capota, Alexandra Ștefania Uță, a cucerit aurul
  • La înot am obținut 5 medalii de aur (Daria Măriuca Silișteanu - 100 m spate; Robert Andrei Badea - 200 m mixt; Daria Măriuca Silișteanu, Aissia Claudia Prisecariu, Diana Gabriela Stiger, Ana Maria Sibișeanu, Denisa Maria Bacalu - ștafeta 4x100 m liber; Aissia Claudia Prisecariu - 200 m spate) și 3 de bronz (Darius Ștefan Coman - 100 m bras; Andrei Theodor Proca - 1500 m liber; Darius Ștefan Coman - 200 m bras)
  • Tudor Moșoi și David Gliga, aur la judo
  • Perechea Alexia Ioana Tatu / Giulia Safina Popa a cucerit medalia de argint la tenis, la fel ca perechea Yannick Theodor Nicolas Alexandrescou / Alejandro Mateo Berge Vega Nourescu. Giulia Popa a obținut și ea un argint la tenis, proba de simplu
  • Echipa feminină de handbal a României a cucerit medalia de argint
  • Alexia Vânoagă a obținut argintul la bârnă
  • Ștefania Ută, argint la 400 de m garduri
  • Cristian Popescu, bronz la săritura în lungime
  • Alexandra Hudea, bronz la atletism (3000 m)

VIDEO Daria Silișteanu, după performanțele obținute la FOTE Maribor 2023: „E visul oricărui sportiv”

Mai multe articole despre FOTE 2023:

Performanță extraordinară: atletul român care a crescut fără pistă și cu obstacole improvizate, aur la FOTE la 2.000 m obstacole
FOTE
Performanță extraordinară: atletul român care a crescut fără pistă și cu obstacole improvizate, aur la FOTE la 2.000 m obstacole
România, primele două medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European » Bronz și argint pentru delegația noastră
Festivalul Olimpic al Tineretului European
România, primele două medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European » Bronz și argint pentru delegația noastră

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
niku_burucheaga
niku_burucheaga  •  30 Iulie 2023, 14:09

Felicitari!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează