SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Andreea Ana, dubla campioană europeană la lupte: „E cale lungă până la un aur la Mondiale”

Andreea Ana la CE de la Zagreb FOTO Imago Images
Andreea Ana la CE de la Zagreb FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2023 18:38 / Actualizat marti, 09 mai 2023 19:53

Luptătoarea Andreea Ana, campioană europeană doi ani la rând, visează la o medalie mondială și apoi la una olimpică

Andreea Ana, medaliată cu aur la categoria 55 de kilograme la Campionatele Europene din 2022 și 2023, a vorbit despre următoarele sale ținte în cadrul unei festivități de premiere, care a avut loc, marți, la Ministerul Sportului. 

Un celebru avocat explică de ce se întârzie audierea Simonei Halep: „Sunt de acord cu nemulțumirea ei”
DOPAJ
Un celebru avocat explică de ce se întârzie audierea Simonei Halep: „Sunt de acord cu nemulțumirea ei”

„Mă bucur că am făcut auzit imnul României la Campionatele Europene şi îmi doresc ca de acum înainte să repet această performanţă. Aurul de la Europene nu înseamnă o presiune în plus, ci o motivaţie pentru a mă pregăti şi mai bine pentru Mondialele din septembrie. Nu ştiu dacă o să pot dubla aurul. E cale lungă până la un aur la Mondiale, dar eu voi da tot ce pot acolo pentru a mă califica la Jocurile Olimpice şi, de ce nu, să câştig şi aurul. Însă cel mai mare vis pentru mine rămâne o medalie olimpică", a spus Andreea, citată de Agerpres.

Luptătoarea în vârstă de 22 de ani a ocupat anul trecut locul șapte la Campionatele Mondiale, la fel ca la ediție din 2021.

Andreea Ana: „Lupta este cumva mai complexă"

Ea a continuat: „ O medalie de aur se simte întotdeauna foarte bine la gât. Nu aş spune că la fete concurenţa e mai mică, însă la băieţi lupta este cumva mai complexă... însă şi pentru noi este la fel de greu să câştigăm medalii. Eu am fost întotdeauna o fire competitivă, mi-a plăcut să mă autodepăşesc, probabil de asta am ales luptele".

Medaliată cu bronz la categoria 65 kg, Kriszta Incze se gândește și ea la competiția, care va avea loc între 16 și 24 septembrie, la Belgrad. La competiția din Serbia se vor oferi primele bilete pentru Jocurile Olimpice din 2024. „Eu sper ca la Campionatele Mondiale să câştig tot un bronz, dar care să îmi aducă totodată calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris", a menţionat Incze.

Sportivii medaliaţi la Campionatele Europene de lupte de la Zagreb şi componenţii staff-urilor tehnice au primit, marţi, diplome şi flori din partea ministrului Eduard Novak în cadrul unei festivităţi.

5 medaliiau cucerit luptătorii români la CE de la Zagreb, dintre care două de aur, obţinute de Andreea Ana (cat. 55 kg) şi de Alexandra Anghel, (72 kg), şi trei de bronz, cucerite de Cătălina Axente (cat. 76 kg), de Kriszta Incze (cat. 65 kg) şi de Denis Florin Mihai ( cat. 55 kg, greco-romane)

Citește și: 

România în top în turneele WTA 125 » 6 titluri, cel mai recent Sorana Cîrstea la Reus, și locul 3 pe națiuni

Simona Halep va fi depășită și de Sorana Cîrstea în ierarhia mondială

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează