SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ / CAMPIONATELE EUROPENE

Campionatele Europene de scrimă » La un pas de podium

Articol de - Publicat luni, 18 iunie 2018 17:22

Ana Maria Popescu, aflată la prima competiție majoră după JO 2016, a pierdut în sferturi de finală în fața estoniencei Julia Beljajeva cu 9-15 și a ocupat poziția a șasea.

La 33 de ani, când trei dintre colegele sale din echipa campioană olimpică de la Rio s-au retras, Ana Maria Popescu continuă să fie pe planșă. Azi, la Novi Sad, în Serbia, la Campionatele Europene, spadasina a parcurs drumul până în sferturi de finală. A fost prima competiție majoră după succesul din Brazilia, ea făcând pauză un an și întorcându-se pe planșă la începutul sezonului 2017/2018. 

Campioană europeană în 2013 la individual, Ana a trecut cu bine de grupe, apoi le-a învins pe Alejandra Cisneros (Spa) cu 15-7, pe Ksenia Panteleeva (Ucr) cu 15-8 și într-un meci de o calitate înaltă pe Rossella Fiamingo (Ita) cu 15-12. 

Cu doar câteva minute între meciul din "optimi"și cel din "sferturi", Ana nu a mai ajuns atât de proaspătă la întâlnirea cu estonianca Julia Beljajeva. În trecut, ele se confruntaseră de cinci ori, Ana se înclinându-se o singură dată, la Campionatele Mondiale din 2013, de la Budapesta, când adversara s-a impus cu 15-14, an în care a și cucerit medalia de aur.

Beljajeva a câștigat asaltul din Serbia cu 15-9, iar românca s-a clasat la final pe poziția a șasea. Pe tabloul de 64 au mai fost prezente trei tricolore: Amalia Tătăran, care s-a clasat pe 9, Maria Udrea pe 10, iar Raluca Sbârcia pe 35. Concursul pe echipe are loc joi.

3
medalii europene are în palmares Ana Maria Popescu în proba individuală: un aur în 2013, un argint în 2008 și un bronz în 2011

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  18 Iunie 2018, 22:56

Dupa lupte seculare, in sfarsit o stire si despre Europenele de Scrima, ca na, la Rio ne dadeam mari suporteri ai acestui sport. Poate meritau si baietii o vorba, cu Dolniceanu facand optimi de finala si mai ales poate merita si Bianca Pascu putina atentie acum 2 zile, ca si ea a fost la un pas de podium.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează