SPORTURI  »  ALTELE  »  DOPAJ

Cel care a pus la cale dopajul rușilor își dă demisia » Nu va mai fi președintele Comitetului de Organizare la Mondial!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 22 decembrie 2017 10:54

Vicepremierul rus Vitali Mutko, suspendat pe viață de Comitetul Olimpic, renunță și la șefia federației ruse de fotbal.

Vitali Mutko, 59 de ani, e omul lui Putin. Senator de St. Petersburg, orașul președintelui, a fost ministrul Sportului 8 ani, până în 2016, când a devenit vicepremier.

A avut un rol important în programul de dopaj rus și, pe 5 decembrie, CIO l-a suspendat pe viață la Jocurile Olimpice, deși oficialul a negat permanent: "Sunt gata să merg la orice tribunal, la orice Comisie de Disciplină, în fața oricui, și să spun că nu a fost niciodată și nici nu va fi vreun program de stat legat de doping în această țară".

În ultima vreme, tocmai din cauza lui, presiunea internațională asupra Rusiei crescuse. Pentru că el este și președintele federației de fotbal, și președintele Comitetului de Organizare la Mondialul din 2018.

Potrivit New York Times, Mutko își va da demisia în curând, foarte probabil chiar în acest sfârșit de 2017. Va renunța la ambele poziții oficiale. 

 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
haideusicfr
haideusicfr  •  22 Decembrie 2017, 13:42

Fain ,pacat ca nu ne-am calificat. Mai o pastila doua...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează