SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Clasări modeste pentru scrimerii români la Campionatele Europene individuale de la Plovdiv

George Dragomir în acțiune FOTO FR Scrimă
George Dragomir în acțiune FOTO FR Scrimă

Articol de - Publicat duminica, 18 iunie 2023 17:55 / Actualizat duminica, 18 iunie 2023 18:44

România a participat cu 20 de scrimeri la CE individuale de la Plodiv, cel mai bun loc fiind ocupat de sabrerul George Dragomir, el clasându-se pe 11

Seceta din scrima românească la nivel de seniori continuă și după ediția aceasta a Campionatelor Europene, desfășurate în acest final de săptămână, la Plovdiv. Un an atipic pentru că probele individuale s-au desfășurat în Bulgaria, iar cele pe echipe au fost incluse în programul Jocurilor Europene, care urmează să debuteze pe 21 iunie în Polonia.

Vineri, au avut loc probele de floretă feminin și spadă masculin, iar cele mai bune clasări au fost obținute de Emilia Corbu care a ocupat locul 18, respectiv Adrian Dabija care a încheiat concursul pe poziția 57.

Sâmbătă, au intrat în concurs sabrerii și spadasinele. George Dragomir, 24 de ani, a fost cel mai bine clasat, el ocupând locul 11, în timp ce Mihaela Leonte a fost pe 32.

Teodosiu doar pe poziția 31

Cel mai titrat sabrer român al momentului, Iulian Teodosiu, medaliat cu bronz la Mondialele de anul trecut, l-a învins în primul tur pe ucraineanul Andri Iagodka, scor 15-12, dar a fost învins în turul secund cu 15-13 de maghiarul Andras Szatmari, ulterior medaliat cu argint. Teodosiu s-a clasat pe locul 31.

Duminică au intrat pe planșe sabrerele și floretiștii. Ilinca Pantiș a fost cea mai bună dintre românce în proba sa, clasându-se pe locul 30, în timp ce Silviu Roșu s-a clasat pe ultimul loc.

Ultima oară când un „tricolor” a urcat pe podiumul Campionatelor Europene a fost în 2017, la Tbilisi, atunci sabrera Bianca Pascu a cucerit bronzul.  La ediţia anterioară a CE, desfășurată în Antalya, Răzvan Ursachi a ocupat locul 5 la sabie individual, iar Iulian Teodosiu a fost al şaselea tot la sabie, acestea fiind cele mai bune rezultate ale delegației române.

58 de medalii are Româniala Campionatele Europene, 16 de aur, 16 de argint și 26 de bronz

Citește și: 

Allyson Felix, cea mai medaliată atletă americană, trage un semnal de alarmă: „Moartea ei nu trebuie să fie în van”
TRAGEDIE
Allyson Felix, cea mai medaliată atletă americană, trage un semnal de alarmă: „Moartea ei nu trebuie să fie în van”
E convins: „Dacă eu nu voi participa, nimeni nu-l poate opri pe Djokovic la Wimbledon”
WIMBLEDON
E convins: „Dacă eu nu voi participa, nimeni nu-l poate opri pe Djokovic la Wimbledon”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
neacaisa
neacaisa  •  20 Iunie 2023, 20:42

Din pacate, sansele sunt f mici sa avem macar un reprezentant la paris, nu mai zic de medalii, locurile individuale sunt foarte putine si niciuna din echipe nu este in top 10 in momentul asta. Echipa de sabie masculin de la juniori si cea de floreta feminin sunt cele care pot creste pe viitor si sa obtina rezultate notabile.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează