SPORTURI  »  ALTELE  »  VACANȚĂ

FOTO David Popovici, apariție total surprinzătoare » Unde a ales să meargă în vacanță, după Campionatele Mondiale de la Fukuoka

David Popovici, vacanță la Băile Sărate din Telega / Sursă foto: Facebook +11   FOTO
David Popovici, vacanță la Băile Sărate din Telega / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat sambata, 05 august 2023 09:56 / Actualizat sambata, 05 august 2023 17:33

David Popovici a ales o destinație inedită de vacanță, după evoluțiile de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Înotătorul de 18 ani a fost surprins zilele trecute la Băile Sărate Telega, o locație din Prahova cunoscută pentru beneficiile ei terapeutice.

Cel mai în vogă sportiv al României a oferit o apariție complet surprinzătoare la mijlocul acestei săptămâni. David Popovici a fost principala atracție printre turiștii de la Băile Sărate din Telega, o destinație situată la 100 de kilometri de București, cunoscută pentru proprietățile sale curative. Mulți dintre cei prezenți s-au fotografiat alături de Popovici, apoi s-au lăudat cu momentul de colecție pe rețelele de socializare. 

„Da, e adevărat. Campionul mondial al anului 2022, la Băile de Sare de la Telega”, a scris pe Facebook unul dintre turiștii care au avut norocul de a se poza alături de „Tăticul Clorului”, așa cum se autointitulează Popovici. 

David Popovici, vacanță la Băile Sărate din Telega / Sursă foto: Facebook
David Popovici, vacanță la Băile Sărate din Telega / Sursă foto: Facebook
David Popovici, vacanță la Băile Sărate din Telega / Sursă foto: Facebook
David Popovici, vacanță la Băile Sărate din Telega / Sursă foto: Facebook
David Popovici, vacanță la Băile Sărate din Telega / Sursă foto: Facebook
+7 FOTO

David Popovici, la apă cu sare și împachetări cu nămol: vacanță la Băile de la Telega

Apele minerale sărate din Telega sunt cotate de Institutul Balnear din Franța pe locul doi în Europa și pe locul cinci în lume, din punctul de vedere al bolilor tratate, scria Libertatea în urmă cu mai mulți ani. Conform specialiștilor francezi, citați de administratorii locului, băile de la Telega sunt cele care vindecă, măcar parțial, foarte multe afecţiuni.

Sunt renumite pentru proprietăţile curative, având o salinitate crescută. Aici se găseşte un lac vechi de peste 500 de ani. Institutul Balnear Francez a plasat stațiunea pe locul doi în Europa şi pe locul cinci în lume în ceea ce priveşte contribuţia în vindecarea a numeroase boli.

Inclusiv împachetările cu nămol se numără printre metodele terapeutice favorite ale turiștilor care frecventează locația din stațiunea Telega. Împachetările cu nămol sunt proceduri de tratament balneoclimateric și sunt recomandate persoanelor care suferă, printre altele, de reumatism. 

„Atmosfera este foarte bună, mâncarea bună, prețuri rezonabile. Apa este nemaipomenită! Recomand tuturor, în special celor care nu știu să înoate și celor care vor să învețe!”, este una dintre părerile turiștilor postate pe site-ul oficial al băilor.

  • În apele sărate de la Telega se pot trata manifestările reumatismale degenerative, inclusiv artroze şi periarticulare, sechele posttraumatice, nevralgii, sciatica, lumbago, nefrite, artrite şi arterite, maladii cronice ale aparatului locomotor, rahitismul şi anemia.
  • Afecţiuni ale stomacului, boli respiratorii, chiar şi afecţiuni ale inimii, gastrita, diabet zaharat, afecțiuni dermatologice, ulcer și anemii.
  • Efecte foarte bune se obţin şi în vindecarea unor sindroame dureroase, de tip neurologic, nevralgii, boli ginecologice, afecţiuni vasculare periferice şi ale căilor respiratorii superioare.

David Popovici, după CM de la Fukuoka: „Trebuie să-mi iau niște timp liber, să văd ce fac cu el”

Imediat după Mondialele din Japonia, în care n-a obținut nicio medalie, David Popovici sublinia importanța unui moment de respiro pe care să și-l ia după întrecerea din Japonia:

Trebuie să-mi iau și niște timp liber să văd ce fac cu el. Asta e dilema acum, cum îmi umplu timpul liber pentru că sunt atât de obișnuit cu munca în fiecare zi. 

Acum am două opțiuni: stau să îmi plâng de milă, ascult consolările oamenilor, care își fac mai multe griji pentru mine decât îmi fac eu”, spunea David Popovici pentru Gazeta, imediat după proba de 100 de metri de la Fukuoka, pe care a încheiat-o pe locul 6.

David Popovici, declarații la revenirea în țară: „Îmi pare rău dacă vă așteptați la altceva”

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Monica Niculescu e în finală la Washington » Luptă pentru al 11-lea trofeu al carierei

Supertransfer în handbalul românesc! Dinamo aduce de la Barcelona un triplu câștigător de Liga Campionilor

Naționala României începe pregătirile pentru Cupa Mondială! Meci-test pe „Arcul de Triumf”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
Csabak
Csabak  •  05 August 2023, 21:13

Rad *** de reactiile unora. Nu cred ca are sens sa ma cobor la "cultura" unora :-)))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rav410wrc
rav410wrc  •  05 August 2023, 19:52
Postat de 81mada pe 05 August 2023, 18:40

Despre ce cariera vorbesti? Omu e deja legenda… se poate lasa maine si va fi pomenit zeci de ani de aici incolo!

Bravo !! Recordmenul Mondial la inot 100 metri liber !!! Adica cel mai rapid "copil" al Planetei in apa !!!! Lasa-i pe frustrati si pe loseri sa se bucure si ei in viata lor trista de ceva, iar cea mai mare bucurie la romani este cand nu-i merge bine altuia sau mai pe-ntelesul nentului csaba, cand ii more capra vecinului ;))))

81mada
81mada  •  05 August 2023, 18:40
Postat de Csabak pe 05 August 2023, 12:48

Un alt copil rasfatat, care isi va termina cariera inainte de a și-o începe! Cam la atat se rezuma acest "nume", "cariera" lui si la reclamele mediocre în care este implicat,

Despre ce cariera vorbesti? Omu e deja legenda… se poate lasa maine si va fi pomenit zeci de ani de aici incolo!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează