SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

David Popovici s-a retras de la concursul din Polonia, ușor accidentat: „Nu ne asumăm niciun risc!”

David Popovici Foto Raed Krishan
David Popovici Foto Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 28 octombrie 2023 12:40 / Actualizat sambata, 28 octombrie 2023 14:37

David Popovici, 19 ani,  a luat startul zilele acestea la un concurs în Polonia, Memorialul Marek Petrusewicz, găzduit de Wroclaw, o competiție care se dispută în bazin de 25 de metri, și s-a retras după proba de 50 m din cauza unei mici probleme la cot

Dublul campion european nu a mai luat startul în probele de 100 de metri liber și 50 de metri fluture, programate în cea de a doua zi a întrecerii, motivul fiind o ușoară accidentare suferită în a doua finală în care a concurat.

În finala de la 50 de metri liber, de vineri seara, a făcut sosirea greșit și a resimțit impactul la nivelul cotului. Este cel mai sigur sport, dar se mai întâmplă”, a explicat antrenorul său, Adrian Rădulescu într-un comunicat din partea clubului Dinamo, unde este legitimat David.

„Echipa medicală a intervenit imediat, iar decizia a fost să-l oprim. Nu ne asumăm niciun risc. Naționalele sunt în două săptămâni, Europenele în șase săptămâni. David s-a antrenat sâmbătă dimineață, va face și după amiază, dar este mai bine să-l protejăm”, a punctat Adrian Rădulescu.

David a câștigat în prima zi proba de 200 de metri liber, în 1:44,08, și a încheiat pe locul 5 la 50 de metri liber, cu timpul de 21,84 secunde.

Obiectiv apropiat: Europenele în bazin scurt

În concursul din Elveția, Memorialul „Michel Bally" de la Nyon, la începutul acestei luni, David Popovici a participat în patru probe: 50, 100, 200 și 400 m liber, impunându-se în toate. În continuare, el va concura la Campionatele Naționale în bazin scurt, care vor avea loc între 9 și 12 noiembrie, în bazinul de la Otopeni.

Utima competiție majoră în bazin de 25 de metri la care David Popovici a participat au fost Campionatele Mondiale, întrecere desfășurată în 2022 la Melbourne, în Australia, acolo unde a cucerit argintul în proba de 200 m liber.

2 medaliiîn bazin scurt are David Popovici în palmares, un argint mondial la 200 m liber în 2022, la Melbourne, și un titlu european, tot la 200 m liber, la Kazan 2021

Pentru anul viitor, prioritatea o reprezintă Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru a se putea concentra total pe acest obiectiv, recordmanul mondial la 100 m liber nu va lua parte la Campionatele Mondiale găzduite de Qatar, din luna februarie.

„Decizia este să nu meargă la Doha. În principiu, este o decizie finală. Prioritizăm pregătirea", a declarat antrenorul Rădulescu.

Citește și: 

David Popovici, AUR la 200 de metri liber în Polonia
ÎNOT
David Popovici, AUR la 200 de metri liber în Polonia
Rapid - Krim 27-22 » Victorie mare în Liga Campionilor, cu Diana Ciucă în zi de grație! Primul succes pentru bucureștence după 3 meciuri
RAPID - KRIM
Rapid - Krim 27-22 » Victorie mare în Liga Campionilor, cu Diana Ciucă în zi de grație! Primul succes pentru bucureștence după 3 meciuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
MaxiP
MaxiP  •  28 Octombrie 2023, 14:07

Bine, totusi, cu cine a concurat? Ca e foarte important. Altfel, timpul de la 200 liber e slabut. Sper ca nu e potentialul sau actual.

parachioara5
parachioara5  •  28 Octombrie 2023, 13:55

...cine se mai uita si la inot ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează