SPORTURI  »  ALTELE  »  CUPA MONDIALĂ SĂRITURI CU SCHIURILE, 1-2 MARTIE 2014, RÎŞNOV - ROMÂNIA

De la Jocurile Olimpice de la Soci direct la Rîşnov » Campioana olimpică Carina Vogt vine în România!

Carina Vogt a luat aurul olimpic la Soci f: Reuters +1   FOTO
Carina Vogt a luat aurul olimpic la Soci f: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 februarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 19 februarie 2014 11:14

Centrul de sărituri cu schiurile de la Rîşnov va găzdui în premieră pentru România o Cupă Mondială feminină de sărituri cu schiurile. Competiţia este organizată sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi şi va avea loc pe parcursul a două zile, pe 1 şi 2 martie.

Echipa naţională a României va fi reprezentată în concurs de sportiva Daniela Haralambie, de doar 16 ani. În plus, spectatorii vor avea ocazia să o urmărească sărind şi pe reprezentanta Germaniei, Carina Vogt (22 de ani), recent medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, Rusia!

Cupa Mondială feminină de sărituri cu schiurile s-a organizat pentru prima dată în sezonul 2011-2012. Sezonul a debutat la Lillehammer, Norvegia, pe 3 decembrie 2011, şi s-a încheiat tot în Norvegia, la Oslo, pe 9 martie 2012, ambele etape fiind cîştigate de sportiva din America, Sarah Hendrickson.

În prezent, recordul de victorii în Cupa Mondială este deţinut de japoneza Sara Takanashi (17 ani), de 19 ori pe locul întîi, urmată de Sarah Hendrickson (19 ani), cu 13 victorii. La concursul desfăşurat în România a confirmat prezenţa şi Sara Takanashi, cea care era favorită la medalii la Soci, dar a terminat concursul pe locul patru.

DANA HARALAMBIE, REPREZENTANTA ROMÂNIEI: "O să am emoţii foarte mari pentru că evoluez în faţa românilor"

- Dana eşti reprezentanta României la această Cupă Mondială! Cum eşti cu antrenamentele, cu pregătirea?
- Mă antrenez în fiecare zi pentru acest concurs, din punct de vedere fizic mă simt foarte bine, dar am ceva probleme la psihic. Voi avea mari emoţii pentru că voi concura acasă, în faţa părinţilor, a prietenilor, a românilor, pînă la urmă. Vor fi emoţii pentru că toată familia mea o să fie prezentă în cele două zile la Rîşnov.

- Există un obiectiv?
- Am aflat de anul trecut că o să particip la această etapă de Cupă Mondială. La FOTE am participat, dar, din păcate, nu am obţinut un rezultat foarte bun pentru mine, eram şi mai mică, au fost şi emoţiile... Sper ca de această dată să fie o performanţă mult mai bună pentru mine. Mă gîndesc în primul rînd să mă calific în primele 30, iar apoi să reuşesc cea mai bună performanţă pentru mine în aceast sezon. De ce nu, mă gîndesc să prind şi o medalie, pentru asta ne-am apucat toţi de acest sport, dar ştiu că va fi un concurs foarte greu cu sportive foarte bine pregătite.

- Foarte mulţi au o teamă cînd sînt pe trambulină...
- Mie îmi place foarte mult adrenalina, nu mi-e deloc teamă cînd sînt acolo sus şi urmează să sar de pe trambulină. Fac asta de la 9 ani, din clasa a 4-a cînd fugeam de la şcoală ca să mă duc cu alţi colegi de clasă pe trambulina pe care o aveam la Săcele. Muncesc mult, face ceea ce-mi place şi sper că în foarte scurt timp vor veni şi cele mai bune rezultate pentru mine în carieră. Încă sînt la început, trebuie să muncesc mult şi cu siguranţă voi cîştiga şi medalii importante la concursurile internaţionale.

DANIELA HARALBIE
Data naşterii: 14.08.1997
Club sportiv: CS Săcele
Antenori: Florin Spulber, Magdo Csaba

"Avem un program foarte bine pus la punct pentru Dana, ea a participat la mai multe stagii de pregătire atît în ţară, cît şi în străinătate. E o etapă de Cupă Mondială foarte importantă, e foarte bine că participăm la ea şi sperăm ca la finalul celor două zile să avem şi rezultate pe măsură. Trebuie să ne continuăm programul de pregătire pe care l-am stabilit şi totul o să fie în regulă. Multe naţiuni vor veni direct de la Soci, la Rîşnov, ceea ce va face din acest concurs unul foarte important, practic o doua olimpiadă la proba de sărituri cu schiurile"
Florin Spulber, antrenor România


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cristy82
cristy82  •  28 Februarie 2014, 10:46

superb! imi pare rau ca nu s-a facut mai multa reclama concursului, merita chiar daca era la fete!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează