SPORTURI  »  ALTELE  »  TEROARE ÎN JUDO

DEZVĂLUIRI INCREDIBILE » Cătălina Rob Ditan, fostă judoka agresată, anunță un alt caz șocant: ”A învinețit-o pe tot corpul”

Acuzațiile asupra lui Florin Bercean încep să se înmulțească +2   FOTO
Acuzațiile asupra lui Florin Bercean încep să se înmulțească

Articol de - Publicat luni, 19 noiembrie 2018 08:46

Ia amploare scandalul Centrului olimpic de judo de la Cluj, unde o fostă sportivă, Cătălina Rob Ditan, a dezvăluit că a fost bătută, agresată și umilită de staff-ul tehnic.

Niciuna dintre persoanele vizate, antrenorii Florin Bercean, Gianina Andreica și Ana Maria Mititelu, nu au negat până acum faptele concrete reclamate de fata care a activat la lotul național timp de 7 luni, în 2013/2014.

"A bătut-o pentru că depășise greutatea la un concurs"

Dar Ditan relatează și cazul unei foste colege care a trecut prin chinuri similare la Cluj: "A pierdut un turneu la cântar, adică a mers la un concurs extern și n-a putut concura fiindcă nu s-a încadrat în greutatea categoriei. Din acest motiv, am înțeles că Bercean a bătut-o efectiv cu pumni, picioare și palme până a învinețit-o pe tot corpul! Cred că s-a întâmplat după ce-au revenit în țară".

Vine cu detaliile: "M-am întâlnit cu ea la o vizită medicală la București. Avea un ochi vânăt. La fel era pe mâini și pe picioare. Săraca, era terminată psihic! Și era minoră la momentul respectiv!

Presupun că au fost și martori, fiindcă povestea respectivă mi-a fost spusă de mai multe persoane diferite în decurs de câteva zile. Am întrebat-o chiar pe ea când ne-am văzut. «Băi, din cauza bătăilor ai vânătăile?». «Da», mi-a răspuns. Voia să se lase de sport. Nu știu cum a mai rezistat o perioadă la lot. Mai departe nu știu ce s-a întâmplat, fiindcă n-am mai ținut legătura".

"Mami, nu mai suport!"

Mama Cătălinei Rob Ditan, Monica, spune că momentul în care fiica ei a văzut rănile fostei colege a coincis cu perioada în care puștoaica a povestit acasă ce-a pățit ea însăși la Cluj: "Au venit la un moment dat fetele de la lot la un control în București, iar Ina mi-a zis că se duce să se vadă cu ele. Iar acolo a întâlnit-o pe una dintre sportive vânătă din cap până-n picioare! Mă sună și-mi zice: «Mami, uite ce-am aflat! Nu mai suport să văd ce se întâmplă în continuare la Cluj. Și eu am mâncat bătaie degeaba, am plecat de acolo, dar nu s-a schimbat nimic». Abia atunci mi-a spus de bătaia pe care a primit-o personal de la Bercean! Până atunci, ținuse totul în ea!".

Sportivă originară din zona Moldovei

Cine e însă fata în cauză? "Nu-i putem spune numele! E dreptul ei să aleagă dacă vorbește", afirmă Monica și Cătălina Rob Ditan. Sursele Gazetei spun că ar fi vorba despre o fostă judoka originară din zona Moldovei, retrasă acum din activitate. 

lot ditan
Ina (a treia din stânga, jos) cu lotul olimpic cu câteva săptămâni înainte de a evada de la Cluj

Panică la lot: "Țineți-vă gura!"

În weekend, s-a desfășurat la Haga un Grand Prix de Judo, la care sportivii români au fost băgați în ședință de staff după dezvăluirile despre tratamentele agresive practicate la lot. "Au fost cu toții avertizați să-și țină gura și să aibă grijă cu cine și ce vorbesc. Antrenorilor le e teamă să nu iasă la suprafață vreun alt caz, chiar dintre cei aflați în prezent la națională", explică surse GSP.

"Gușă vrea să minimalizeze cazul"

Într-o replică la dezvăluirile Cătălinei Rob Ditan, șeful FRJ, Cozmin Gușă, punctase că "pe sportiva respectivă nu o cunoaşte nimeni, un antrenor de-al nostru parcă-şi aduce aminte de ea, poate s-a lăsat de judo, nu a avut niciun titlu de campion, e posibil să se fi antrenat o vreme la Cluj". Mama fostei sportive e furioasă: "Asta nu e decât o tentativă de minimalizare a ceea ce a povestit Ina. Începând din 2009, fata a cucerit 39 de medalii, dintre care 19 de aur, inclusiv la Campionate naționale. Era cunoscută de toată lumea. E ridicol să vii să spui acum că n-o știe nimeni".

medalii
Medaliile cucerite de Ina la diferite competiții interne, inclusiv Campionate naționale

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
100185550934873
Septimiu Codrean  •  19 Noiembrie 2018, 10:28

Gusa asta atita poate! Sa minta , sa eludeze adevarul sa traiasca intr-o continua promiscuitate morala ! Ce , nu-l stiti ? COSMIN GUSA , b***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

micutzudan
micutzudan  •  19 Noiembrie 2018, 09:48

Se pare ca domnul Gusa Cosmin este #***. Si cum mai apare el si ne spune ce si cum! Normal era sa se abtina de la declaratii si sa demareze in paralel un control, din pacate tine neaparat sa ne arate ca si el #***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează