SPORTURI  »  ALTELE  »  MMA

EXCLUSIV Povestea EXPLOZIVĂ a lui Ion Pascu, românul care se antrenează zilnic cu Conor McGregor: de la dinți zburați la lecții predate irlandezului la jujitsu!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 ianuarie 2020 20:44

Ion Pascu, poreclit „Bombardierul”, este considerat cel mai bun român în MMA. Se antrenează cu Conor McGregor, are 37 de ani și e fost campion la juniori la lupte libere. Acum face parte din divizia Bellator, a doua după UFC, acolo unde vrea centura de campion. 

Invitat la GSP Live, la emisiunea lui Costin Ștucan, Ion Pascu a vorbit despre lumea dură din sportul de contact și viața sa care a avut mai multe schimbări dramatice de situație, de la lupte libere și muncă în construcții și până la antrenamente cu Conor McGregor în „cea mai tare sală din Europa”, în Irlanda, la Dublin. 

Ion Pascu: de la zidărie în Spania la prima sală MMA la Steaua

„Am renunțat la lupte libere când aveam 21 de ani, în Constanța, fiindcă nu erau suficienți bani. Era o lume frumoasă, dar nu câștigam bine, degeaba era frumoasă. M-am împăcat cu gândul că o să muncesc și asta o să fac toată viața, am intrat în zona de security, adică pază. După aceea, am fost la muncă în construcții, cu ziua, în Spania. Munceam multe ore, căram bolțari, eram la început. 

Chiar și atunci căutam să evoluez. Mă uitam la un meseriaș, căutam să învăț meserie. Era muncă grea, nu mi-a plăcut să stau în zona aia, nimeni nu te primește cu brațele deschise. Am revenit în țară, am continuat în zona de pază. Era fizic dezvoltat, puteam să prind un infractor bine, că așa învățasem la muncă. 

Am liniștit o persoană. Am fost agent de pază la un hotel, eram în zona de plajă. I-am zis să stea cuminte, el s-a repezit la mine, să arunce cu un scaun. Am dat să îl prind, eram relaxat, fiindcă eram stăpân pe mine, nu mă gândeam că o să fie prea agresiv. M-am trezit pe spate. Nu știam cum am ajuns așa. Am răsturnat situația. S-a potolit, am chemat poliția, ceva de genul ăsta”.  

Ion Pascu: „Evoluam într-o vară cât alții în 5 ani”

„Am ajuns în București, cu paza, la 25 de ani, am intrat într-o sală MMA. Era la Steaua Wu-Shu, era antrenor Andrei Mircea, care s-a gândit că sunt bun de așa ceva. M-a sfătuit. Așa am intrat în zona asta. La început, aveam impresia că sunt bun, dar îmi zburau mâinile în toate părțile. Am făcut sparring, am ieșit ciufulit. L-am întrebat de cât timp face asta, mi-a zis că de câteva luni. Am rămas perplex. Am fost atletic, am deprins repede tehnicile de braț și de picioare. Evoluam într-o vară cât alții în 5 ani. După câteva săptămâni, mă jucam cu o mână cu băiatul acela”.  

EXCLUSIV Povestea EXPLOZIVĂ a lui Ion Pascu, românul care se antrenează zilnic cu Conor McGregor: de la dinți zburați la lecții predate irlandezului la jujitsu!

Ion Pascu: „Vreau centura în Bellator, un fel de «Europa League»” 

„UFC e Champions League. Sunt cei mai buni luptători de MMA, cei mai mulți bani. Fac 38 de ani, îmi mai trece prin cap gândul. Momentan, mă dedic organizației în care sunt acum, în Bellator. Bellator e un fel de Europa League, liga a doua. Sunt mulți din Bellator care ar putea fi campioni în UFC. Nu e la fel de cunoscut, dar banii sunt buni. Din 3 meciuri pierdute, am câștigat cât un apartament în Bragadiru. Am pierdut mereu fiindcă meciurile au fost stabilite foarte din scurt. Este foarte greu să ajungi în Bellator. Vreau să ajung în top, nu vreau să fac prezența, vreau centura. Intru în martie-aprilie, atunci am fixat urmăătorul meci și plec la pregătire. Pe ăsta îl câștig sigur”.   

Cum a ajuns la Dublin

„Am intrat în contact cu antrenorul, prima dată prin mail. Le-am zis că nu vin la pregătire, că vreau să fac parte din echipă. Am plecat acolo și, când am vorbit cu antrenorul, el a spus că mă știe. Nu mă gândeam că aș putea fi urmărit sau cunoscut de un antrenor așa mare sau de un antrenor așa mare. Am venit în sală, McGregor avea o pauză, fiindcă abia câștigase un meci. Impresionam mai mult, fiindcă mă descurcam bine cu băieții care erau acolo. Am stat 10 zile, erau clase de kickboxing, MMA, Jujutsu. Mi-au zis că ei nu acceptă pe oricine vine la sală, dar că pe mine mă primesc. Mi-au dat un contract, ce procente se dau din bursele câștigate. Am stat acolo pe banii meci. Ei câștigă de pe urma ta. Am considerat că sala este cea mai bună din Europa”. 

Conor McGregor, de la fake news-ul cu dintele și până la promovarea pe facebook

„Când l-am văzut prima dată pe Conor McGregor, arată ca și cum m-ar ști. Colegii văzuseră că sunt foarte bun și i-au zis. Dacă nu aveam nivelul cu care am venit din România, nu eram bine văzut. Le-am atras atenția, ei se gândeau că îi ajut, că îi învăț tehnici din lupte. Eram bun în mai toate disciplinele” 

În primul sparring cu McGregor, m-a luat pe nepregătite. El ratase încălzirea, eu eram în cușcă de dimensiuni competiționale. Eram grupați, vreo 3 perechi care făceam tehnică și sparring. A venit McGregor, a intrat în cușcă și antrenorul l-a împerechat cu mine. Când, ce văd, au dispărut colegii din cușcă... El într-un colț, eu într-altul. M-am descurcat bine, nu am avut emoții. Multora li se pare ceva senzațional, dar eu mă simțeam din aceeași categorie, cu el, acolo” 

Sunt peste el la jujitsu. Eu am centura neagră, el maro. El se testează cu mine, să vadă dacă e bine pregătit. Din postările lui pe facebook, îmi dau seama că mă apreciază și că mă ajută să devin mai cunoscut. M-au ajutat postările lui. Dar mie nu mi-a plăcut niciodată să fiu asociat cu cineva. Eu sunt Pascu, un sportiv bun. Dar ce să îi faci? El e undeva și îi mulțumesc că mă ajută în treaba asta, așa atrag și eu atenția. Chiar și presa din America a făcut unele știri” 

„Dintele e scos de ceva timp, de la alt meci, când am primit un genunchi în gură. Într-adevăr l-am zgâriat la un deget pe McGregor, iar lui i-a venit să spună că Bombardierul m-a rănit la deget. M-a deranjat la început. Nu știam ce a avut în cap cu chestia asta. Dar așa am învățat că e bună și reclama, vorba vine, negativă. Am postat și eu că mi-a scos McGregor dintele, iar a preluat presa ca să îl complimenteze pe McGregor. M-am jucat și eu cu chestia asta” 

„În viața de zi cu zi, e relaxat. Se transformă în perioada meciului, ca să își întimideze adversarii. Are o atitudine ambițioasă, se motivează bine, e foarte aprig. «Te sparg! Te dai la mine? Să vezi ce îți fac!» Așa a intimidat mai mulți adversari” 
 

Citește și: 

VIDEO EXCLUSIV Mihaela Buzărnescu, mesaj amar pentru șefii WTA: „A trebuit să-mi faceți cariera praf, ajungeam pe locul 14” » Dialog emoționant: totul despre accidentarea care i-a oprit ascensiunea

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează