SPORTURI  »  ALTELE  »  DOPAJ

Expertul care a ajutat-o pe Simona Halep a fost solicitat pentru un nou caz de contaminare, de data aceasta al unei compatrioate

Ysaora Thibus pe planșă FOTO Imago Images
Ysaora Thibus pe planșă FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 27 februarie 2024 18:34 / Actualizat marti, 27 februarie 2024 23:55

Jean-Claude Alvarez face parte din echipa floretistei Ysaora Thibus (32 de ani), campioană mondială în 2022, care a fost suspendată provizoriu începând cu 8 februarie pentru un test pozitiv la ostarină. Apărarea scrimerei franceze susține că de vină este partenerul său Race Imboden.

Ysaora Thibus, campioană mondială în proba de floretă în 2022 și participantă la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, duce o cursă contracronometru pentru a-și demonstra nevinovăția și pentru a participa la Paris 2024.

Floretista este suspendată provizoriu începând cu data de 8 februarie, după ce a fost supusă unui control doping pe 14 ianuarie, unul care a relevat prezența ostarinei în corpul său, un steroid anabolizant, care duce la creșterea masei musculare. Ea a negat orice intenție și pentru a grăbi procedurile a renunțat la analiza probei B.

Expertul care a ajutat-o pe Simona Halep a fost solicitat pentru un nou caz de contaminare

Avocatul său a anunțat zilele trecute că este vorba despre o contaminare, iar sursa acesteia ar fi partenerul său Race Imboden, fost floretist, dar retras din activitate și care face parte din echipa sa.

Derby pentru primul loc între România și Croația în preliminariile CE 2024! » Primul meci pentru „tricolore” fără Neagu și Pintea!
PRELIMINARII CE 2024
Derby pentru primul loc între România și Croația în preliminariile CE 2024! » Primul meci pentru „tricolore” fără Neagu și Pintea!

„Cunoaștem sursa contaminării: partenerul său, Race Imboden. A luat un produs care conținea ostarină și care a contaminat-o pe Ysaora. Transmiterea a fost prin fluidele corporale", a spus Joëlle Monlouis, citat de L'Equipe.

Expertul care a ajutat-o pe Simona Halep a fost solicitat pentru un nou caz de contaminare, de data aceasta al unei compatrioate
Race Imboden și Ysaora Thibus la o prezentarea de modă FOTO Imago Images

Tot el a mai spus că în echipa de experți pe care o va folosi se află și profesorul Jean-Claude Alvarez, savant care a fost și în echipa Simonei Halep, cel care a încercat să demonstreze în laboratorul său că românca a utilizat un supliment de colagen contaminat cu roxadustat, o ipoteză pe care expertul adus de ITIA nu a confirmat-o.

Alvarez a ajutat-o pe jucătoarea de tenis Dayana Yastrenska să demonstreze că mesterolonă, un agent anabolizant, a apărut în corpul sportivei la un test anti-doping după un contact intim cu prietenul ei din acea vreme.

„Analizele au avut loc cât mai repede posibil,"

„Dificultatea noastră este limita de timp, trebuie să ni se stabilească cât mai devreme posibil o audiere pentru a-i permite Ysaorei să participe la Jocurile Olimpice. Am făcut ceea ce era necesar pentru a ne asigura că analizele au avut loc cât mai repede posibil, iar acest lucru ne-a permis să observăm contaminarea dovedită, ținând cont de evaluările în curs.

Suntem pregătiți, singurul lucru pe care îl așteptăm este să putem avea o procedură accelerată care să poată fi programată cât mai curând", a spus Joëlle Monlouis.

La începutul lui 2023, floretista română Ana Boldor, medaliată cu bronz la CM 2022, a fost depistată pozitiv cu aceeași substanță.

Citește și:

Încă un antrenor arată spre Patrick Mouratoglou în cazul Simonei Halep. „Nu este corect ca doar sportivii să suporte consecințele”
DOPAJ SIMONA HALEP
Încă un antrenor arată spre Patrick Mouratoglou în cazul Simonei Halep. „Nu este corect ca doar sportivii să suporte consecințele”
Ce se întâmplă cu procesul Simonei Halep de la TAS
TAS
Ce se întâmplă cu procesul Simonei Halep de la TAS

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ioni45
ioni45  •  28 Februarie 2024, 12:22

Asta tot spun si eu ca astea de la gps sunt obsedati de trisoarea asta de dopata asta zi de zi stiri despre dopata fanii dopatei ma vor injura dar nu conteaza fanii ei inca cred minciunile acestei dopate sa vina verdictu dar cand va veni gsp si alte situri vor intra in doliu cateva zile cand dopata nu va mai juca hai TAS cu verdictu adica sa ramana 4 ani ITIA sa aiba grija sa nu faca dopata asta manevra pe la TAS sa scape sa primeasca ce merita

naicool
naicool  •  28 Februarie 2024, 09:12

Gsp sunteți setați sa ne amintiți în fiecare zi, ca exista Halep?! Oare pe cine interesează un cetățean, care a devenit la fel de anonim, ca restul de n miliarde?! Dacă n ar fi trișat ar fi trăit onorabil, din gloria apusa. Acum trăiește doar din banii acumulati!

bozo76
bozo76  •  28 Februarie 2024, 04:38

Si io luam ostarina pentru ca mergeam la prezentari de moda si acolo totzi sunt luatzi. Dar aia nu te ajuta la floreta. Poate la sabie. Sau la tir cu farfurii. Sunt pt legalizarea dopantelor si transgenderilor si testeroidizeala la greu. Hai simona. Te astept sa te pun pe plicu de marijuana.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează